Murat Çelik Gerçekler ve kaçınılmazlar
HABERİ PAYLAŞ

Gerçekler ve kaçınılmazlar

Barış Pınarı Harekâtı, sadece Suriye’de değil, Ortadoğu’da yeni bir dönemin başlamasına vesile oldu. Gelinen noktada herkesin idrak etmesi gereken bazı ‘gerçekler’ ve bazı ‘kaçınılmazlar’ var artık. Şöyle ki…

- Türkiye’nin; toprağını ve insanını tehdit eden terörle mücadelede büyük bedeller ödemeyi göze alabildiği. Bundan sonra da gerektiğinde aynı kararlılığı sergilemekte tereddüt etmeyeceği.

- Rusya’nın; hem Türkiye hem de Suriye rejimiyle yürüttüğü diplomasinin bölgede belirleyici olmaya devam edeceği.

Haberin Devamı

- Yine Moskova’nın; Ankara ile Şam’ı her geçen gün birbirine daha da yakınlaştıracağı. (Yakında iki ülkeden bazı yetkililerin, Rusya’nın kuracağı bir masada bir araya gelmesi şaşırtıcı olmayacak.)

- ABD’nin; Suriye ve Irak’ta mevzi, güç ve etkinlik kaybetse de, bölgenin kaderine tesir edecek bir aktör olarak sahnede kalacağı.

- PKK / PYD’nin; ABD himayesinden kalabilmek için her yola başvuracağı, bu süreçte ABD’deki Yahudi lobisiyle FETÖ’cülerin -Türkiye karşıtıortak mesailerine devam edecekleri.

- Trump’ın Twitter performansının aynı şekilde süreceği.

- 13 Kasım’da gerçekleşecek Donald Trump – Recep Tayyip Erdoğan görüşmesine kadar, o görüşmenin gündemine başka yeni maddeler ekleneceği.

- İç politika gündeminin, diplomasi ve güvenlik konularına etki etmesine izin verilmemesi’ prensibinin mühim olduğu.

- Devlet yönetiminde sacayağının; ‘hamaset-acelecilik-duygusallık’ değil, ‘gerçekçilik-özgüven-sabır’ olması gerektiği.

YARIN 20:45

Yarın akşam (27 Ekim 2019, Pazar) Dolmabahçe’de Beşiktaş – Galatasaray derbisi var. Biz Beşiktaşlıların içinde bulunduğumuz duruma en uygun sözcük ‘dram’. Yaşama sevincimiz eksik. Hatta yok. O derece… Yeni yönetim kurulu, tam tabiriyle enkaz devraldı:

- Devasa borç.

- Vasat oyuncu kadrosu.

- Siyah-Beyazlı camiayla doku uyuşmazlığı aşikar olan teknik direktör.

- Heyecanını, umudunu yitirmiş taraftar. Tablo bu…

Diyelim ki Beşiktaş yarın akşam derbiyi kazandı… Ne olacak? Her şey bir anda güllük gülistanlık mı olacak? Namümkün. Bu sezon, ‘ızdırap’ sezonu Beşiktaş ve bizler için. Bunu biliyoruz.

Haberin Devamı

Üstelik, mevcut koşullarda Galatasaray galibiyeti -maalesef- sürpriz olur. Umarım olmaz ama evdeki bir yenilgi, ‘çarşı’yı daha da karıştırır. Braga maçında görüldü ki, pazar akşamki derbi Beşiktaş değil ama Beşiktaş Teknik Direktörü için de son şans.

GEÇEN SENE BUGÜN

26 Ekim 2018 Cuma günkü gazetelerin birinci sayfalarında, Suudi Arabistan’ın ilk kez Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü kabul ettiğine dair haberler yer alıyordu.

2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı’nın ‘planlı bir cinayet’e kurban gittiği yönündeki haberler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder