Murat Çelik Harekat senaryoları
HABERİ PAYLAŞ

Harekat senaryoları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hazırlıklarını tamamladı. Fırat'ın doğusuna yönelik harekata katılacak birlikler sınır hattında emir bekliyor.

KOMANDO TABURLARI İNTİKAL ETTİ

Bolu, Kayseri, Denizli, Sarıkamış, Sakarya, Tunceli ve Siirt komando tugaylarından mavi bereliler Suriye topraklarına yapılacak (Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalından sonra) üçüncü kapsamlı operasyon için gün, belki de saat sayıyor. Sadece komandolar değil elbette...

BORDO BERELİLER HAZIR

Şanlıurfa Akçakale’de 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda, TSK'nın en seçkin operasyonel birliği olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Bordo Bereli timleri de göreve hazır vaziyette bekliyor. Operasyonun adı, başlamasının ardından paylaşılacak. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'da yaptığı konuşmada kullandığı ifadenin ardından oluşan beklenti, harekata, ‘Barış Pınarı’ isminin verileceği yönünde.

Haberin Devamı

ABD ÇEKİLİNCE

Öncelikle beklenen Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad bölgesinden ABD birliklerinin çekilmesi. Askeri kaynaklar, Ankara’dan “Girin” emrinin, Amerika bölgeyi boşalttıktan sonra geleceğini belirtiyor. Bu aşamanın tamamlanmasının bir haftayı bulabileceği konuşuluyor.

PYD/YPG NE YAPACAK?

Operasyon planlamasında belirleyici olan, PYD-PG’nin bölgeden çekilip çekilmeyeceği. Bu noktada, bölge havadan sürekli izlenecek. SİHA ve İHA'lar (Silahlı ve silahsız İnsansız Hava Araçları) harekat bölgesini 24 saat tarayarak hedeflerdeki farklılıkları tespit edecek. PYD/YPG'li terörist gruplar bölgeyi terk ederse, ilk aşama, ÖKK (Özel Kuvvetler) timlerinin alan temizliği olacak. Bu harekat da, önceki iki operasyonda olduğu gibi ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) güçleriyle birlikte icra edilecek. İkinci adım ise zırhlı mekanize birliklerin, atış destek unsurları eşliğinde bölgeye girmesi olacak.

DİĞER SEÇENEK YOĞUN ÇATIŞMA

PYD-YPG unsurlarının çekilmemesi hâlindeyse, operasyon hava harekatlarıyla başlayacak. Karadan da, Fırtına Obüsü, çok namlulu roketatar (ÇNRA) ve havan atışlarıyla hedefler imha edilecek. Bu da, ilk günlerin yoğun çatışmalarla geçmesi anlamına geliyor. Bu uzaktan atışların ardından kara birlikleri alana sürülecek. ÖSO destekli ÖKK timleri, zırhlı birlikler ve nihayet komando taburları...

Haberin Devamı

GEÇİCİ ÜS BÖLGELERİ KURULACAK

Operasyonun amacı Fırat’ın doğusunda bir güvenli bölge oluşturmak. Bunun için de, askeri harekatla temizlenecek alana geçici üs bölgeleri kurulacak. Çok tartışılan güvenli bölgenin derinliği konusuna gelince... Bölgenin kaç kilometre derinlikte olacağı operasyonun gidişatına, bölgedeki yerleşim alanlarına ve tabii bu süreçte ABD ile görüşmelerde ortaya çıkacak tabloya göre netleşecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder