Murat Çelik Herkesin ortak beklentisi
HABERİ PAYLAŞ

Herkesin ortak beklentisi

Büyük gün yarın... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım mı olacak Ekrem İmamoğlu mu; yarın gece öğreneceğiz.

Pazartesi sabahı itibariyle; ‘açık oturum ve moderatör’ tartışması da geride kalacak, son ve sıcak gündem maddesi ‘Öcalan’ın mektubu’ konusu da.

Seçim sürecinde yaşanan bu ve benzeri tartışmaların, sandıktan çıkan sonuca ne denli etkisi olduğunu birkaç gün tartışacağız ve sonra ‘yeni dönem’ başlayacak.

Tabii eğer iki adayın oyları birbirine yine çok yakın olmaz ve 31 Mart’ın ardından ortaya çıkana benzer bir ‘itiraz süreci’ başlamazsa...

Haberin Devamı

Yeni dönem dediğim şu... Vatandaşın beklentisi... İttifaklar ve partiler arasındaki gergin siyasi gündemin bir sonraki seçime kadar son bulduğu...

Sert politik tartışmaların seyrekleşip normalleştiği... Seçilen belediye başkanlarının hizmetleriyle değerlendirildiği...

İnsanların daha güvenli, daha sağlıklı, daha çağdaş, daha keyifli ilçelerde, kentlerde yaşadığı...

Ve tabii hepsinden önce ve önemlisi; Türkiye ekonomisinin mevcut sıkıntılı durumdan bir an önce çıktığı bir dönem...

SIX PACK GÖBEĞE KARŞI

Haydi biraz da eğlenceli konulardan söz edelim... Çarşamba günü (19 Haziran 2019) POSTA’nın birinci sayfasında “Erkeklere İyi Haber!” başlığıyla şu haber vardı:

“ABD’de yapılan bir araştırmaya göre 5 kadından 4’ü erkekte baklava dilimli karın kası (Six Pack) yerine ‘baba göbeği’ni tercih ediyor.

Göbekli erkeklerin kendine daha çok güvendiğini belirten kadınların yüzde 61’i ‘Az yapılı erkek fiziği, kaslı vücuda göre daha seksi’ diyor.”

Haberin fotoğrafını yollayan bir arkadaşım, altına, “Haberi yazan muhtemelen göbekli bir erkek” notunu iliştirmiş, bir gülen surat emojisiyle. Bir başkası da, “Hadi yaşadın, gözün aydın” yazmış, kahkaha atan emoji eşliğinde. Çevremdeki kadınlar, Amerikalı hemcinslerinin görüşü üzerinden ikiye bölünmüş vaziyette.

“Doğru” diyen de var, gülerek “Yalan haber” diyen de. Tercihtir, beğenidir... Kimse bir şey diyemez. Bildiğim şu...

İnsanlar bir şekilde ‘beğenilmek’ ister. Hedef kitle ister karşı cins olsun, ister hemcinsler; fiziksel görüntü de ‘beğenilme arzusu’nun öncelikli dayanak noktasıdır.

Haberin Devamı

Neyse… Şaka bir yana… (“Konuyla ilgili espriler de bir yana” diyemiyorum zira o esprilerde bayağı bir ciddiyet payı var); asıl mevzu ‘sağlıklı’ olmak.

Obezite bir sağlık sorunu olduğuna göre, benim tercihim - six pack olmasa da – göbeksiz bir vücuttan yana. En güzeli her bölgenin ‘ayarında’ olması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder