Murat Çelik İdlib saldırılarının zamanlaması
HABERİ PAYLAŞ

İdlib saldırılarının zamanlaması

İdlib’de Suriye rejim güçlerinin son saldırısında bir asker şehit oldu, üç asker yaralandı.

Son üç ayda sekizinci saldırı bu aynı bölgeye yönelik.

Suriye rejim güçleri kimin kontrolünde? Yani zımnen kimin onayı olmadan bu saldırıları gerçekleştiremez?

Rusya’nın. Son dönemde; S-400/F-35 kriz gündeminde Türkiye ile ABD arasında ne zaman bir gelişme olsa, bir haber çıksa hemen akabinde Moskova’dan S-400’lerin teslimat takvimi vb konularda bir açıklama geliyor.

İdlib saldırılarının zamanlaması

Ardından da İdlib’den bir saldırı haberi… Bu zamanlamanın tesadüf olması mümkün mü?

Haberin Devamı

Ankara’da yapılan yorum; Moskova’nın S-400 gündeminde Ankara’ya aba altından sopa göstermeye devam ettiği. Bunu da Suriye’de rejim güçlerini kullanarak (ya da en azından yol vererek, göz yumarak) yaptığı…

Türkiye S-400 alımından vazgeçmeyeceğini en üst seviyede ve en net ifadelerle açıklamış olsa da…

İZLANDA ÖZÜR DİLEMEDİ AMA…

A Milli Futbol Takımı’nın 11 Haziran’da İzlanda ile yaptığı maç öncesi 9 Haziran’da, havaalanında karşılaştığı muamele büyük tartışma yaratmıştı, hatırlarsınız.

İdlib saldırılarının zamanlaması

İzlanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği’nin kendilerine zamanında bildirimde bulunmadığını, “hızlı geçiş talebi’nin kafilenin Reykjavik’e varışından sadece birkaç saat önce iletildiği”ni iddia etmişti. (Türkiye’nin İzlanda’da diplomatik temsilciliği bulunmuyor. İlişkiler, akredite büyükelçilik olan Oslo/Norveç üzerinden yürütülüyor.)

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy’u arayıp konuyu sordum.

“Oslo büyükelçiliğimiz 16 Mayıs 2019’da başvurmuş. İzlanda makamları notayı aldığını 27 Mayıs’ta teyit etmiş. Yani irtibat, iddia ettikleri gibi uçağın inişinden birkaç saat önce değil tam üç hafta öncesinden başlamış” dedi Aksoy.

Resmi bir özür gelmemiş ama bu tarihleri vererek açıklama yapmış İzlanda. Aksoy “Yani kendi iddialarını kendi beyanlarıyla geri çekmiş oldular” diyor. Kayıtlara geçsin istedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder