Murat Çelik İstiklâl'de ölmek
HABERİ PAYLAŞ

İstiklâl'de ölmek

Gencecik, pırıl pırıl bir insan, İstanbul’un kalbi İstiklâl Caddesi’nde kalbinden bıçaklandı. 23 yaşındaki Halit Ayar’ı öldüren kişi, 2016’da gasp suçunda 10 yıl hapis cezası almış bir hükümlü. Yattığı Kırklareli Cezaevi’nden özel izinle çıkmış.

İstanbul’da bu cinayeti işleyen kişi hangi mazeretle özel izinliydi bilmiyorum ama adalet sisteminin, insanları bu suç makinelerinden koruyamadığını çok iyi biliyorum. Nereden mi biliyorum?..

Dokuz yıl geriye gidelim... Nisan 2010... Haber şu: “İstanbul Beşiktaş’ta iki tinerci grup arasında çıkan kavgada altı kişi yaralandı.” O sokak kavgasında yaralananlardan biri kim biliyor musunuz?

Haberin Devamı

2003 senesinde SAT Komandosu Yüzbaşı Zeki Şen’i öldüren kişi ! Yine Beyoğlu’nda, Taksim’de, yine bir insanı kalbinden bıçaklayarak öldüren katil. Cinayeti işlediğinde 16 yaşında olan, cezaevinde sadece dört yıl yatan ve çıktığında da aynı hayata kaldığı yerden devam eden o katil. Başka ne denilebilir bilmiyorum.

VOLEYBOL GURURU

Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası’nda ‘Filenin Sultanları’ finalde Sırbistan’a kaybetti. Türkiye; filede ikinci, ev sahipliğindeyse şampiyon oldu. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı kutlamak gerekiyor. Tabii ki ekibi ve bütün emeği geçenleri de... Bu turnuva için çok çalışıp çok yoruldular. Hatta sonunda hastanelik oldu federasyon başkanı.

İstiklâlde ölmek

Cumartesi, ancak serum ve ilaç tedavisiyle gelebildi Ankara Spor Salonu’na. Hafta sonu, yarı finaller ve final günü salondaydım. Çocuklarımla birlikte...

Hiç abartmadan söylüyorum; salonun dışından tribünlere, tuvaletlerden büfelere her noktasıyla mükemmel bir organizasyondu. Ses düzeni, ışık sistemi, tribün şovları... Aklınıza ne gelirse, dört dörtlüktü Ankara’nın ev sahipliği. Kadın voleybolunda kulüpler bazında dünyada isim sahibi olan Türkiye, bu defa ulusal takımıyla sınıf atladı. Futbol ve basketbolun gölgesinde kalmasına rağmen, Türkiye Voleybolu çok büyük iş yaptı. Teşekkürler Akif Başkan.

HER ŞEY HÂL İLE HALLOLMAZ

31 Mart yerel seçimleri öncesi yaşadığımız ‘tanzim satış’ gündemini hatırlıyorsunuz değil mi? Tarladan, bahçeden soframıza gelinceye kadar sebze -meyvenin fiyatının üçe- beşe katlandığı haberlerini… Aracıların, komisyoncuların tartışıldığı o günlerde, “Çare ‘hâl yasası” diyordu herkes. Hâl Yasa Teklifi yeni yasama yılında Meclis’in gündemine gelecek.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen haftaki sohbetimizin bir yerinde şöyle dedi: “Her şey hâl ile hallolmaz.” Bakan, kelime oyunuyla kurduğu bu cümlenin altını şöyle doldurdu: “Hâllerde de hâlâ gri ticaret var. Onun da çözülmesi lâzım.” Yani, TBMM’den geçip yürürlüğe girse de Hâl Yasası tek başına her şeyi halletmeyecek. Daha da ötesi, gündemin başlığı belli ki “hâllerin hâl-i pür melali” olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder