Murat Çelik İzmir’i iki kadeh içkiye indirgemek...
HABERİ PAYLAŞ

İzmir’i iki kadeh içkiye indirgemek...

“İzmir’i iki kadeh içkiye indirgeyip böyle bir endişe varmış gibi gündem yaratmak bu şehre en büyük haksızlık.”

Cümle, Cumhur İttifakı’nın AK Partili İzmir Adayı Nihat Zeybekci’ye ait. Zeybekci dün Demirören Medya Grubu’nu ziyarete geldi Ankara’da. Sohbetin bir yerinde, önceki gün Karşıkaya’da yaşadığı şu sahneyi anlattı:

- Sahilde, bir restoranda, iki çift yemekteydi... Tam gün batımı saati... Güneşin yarısı denizin içinde... Harika bir manzara. Hava da çok güzel... “Afiyet olsun” dedim... “Başkanım” dediler, “Seni gönülden seviyoruz.

Haberin Devamı

İzmir’i iki kadeh içkiye indirgemek...

Yaparsan da sen yaparsın ama buna dokunacak mısın” diye masadaki içki kadehlerini gösterdiler. Dedim ki, “Yahu niye dokunayım? Olur mu hiç öyle şey?” Nihat Zeybekci, İzmir’in trafikten kanalizasyon sistemine kadar birçok temel sorunu olduğunu ancak yaratılan ‘yaşam tarzı’ kaygısı gündeminin tüm bu problemleri gölgelediğini söyledi.

Zeybekci şu cümleyle verdi mesajını: “İzmir’in sorunu yaşam tarzı değil yaşam kalitesi.”

BODRUM, BODRUM (2)

Geçen hafta, Bodrum’un CHP’li adayı Ahmet Aras ile konuşmuştum.

Bugün de sıra, Muğla’nın bu önemli ilçesinin belediye başkanlığına İYİ Parti’den aday olan Mehmet Tosun’da…

İzmir’i iki kadeh içkiye indirgemek...

İYİ Parti ile CHP, Millet İttifakı çatısı altında seçime işbirliğiyle gidiyor ama Bodrum’da rakipler. İki dönemdir Konacık Belediye Başkanı olan Tosun, “Bu 10 yıllık görev benim avantajım. Hem Bodrum’u hem de belediyeciliği biliyorum” dedi telefonda. Sonra da şunları söyledi:

- Rakibim size ‘Cevat Şakir’in Bodrumunu özlediğini’ söylüyor ya… (Ahmet Aras’ın geçen hafta POSTA’ya yaptığı açıklamayı kast ediyor.) Böyle romantik söylemler iyi de, bu iş söylemekle olmuyor. O eski, güzel Bodrum’u geri getirmek için yapılması gerekenler var.

- Bodrum’da düzensiz, plansız yapılaşmaya artık bir son vermek gerekiyor. Bir plan çerçevesinde bunu yapacağız biz.

- Bodrum yıllardır belediyecilik konusunda maalesef çok ihmal edildi. Hem Muğla Büyükşehir, hem Bodrum…

- Evet, CHP ile İYİ Parti’nin burada rakip olması pek iyi olmadı ama biz kazanacağız ve özlenen Bodrum’u hep beraber yaratacağız. Yapılması gereken bir dönemlik düşünmek değil. Acilen önümüzdeki 20, hatta 50 yılı planlamak gerekiyor. Bizim hedefimiz de bu.

Haberin Devamı

ZEYBEKCİ'DEN TUNÇ SOYER YORUMU

“Tunç Soyer CHP’nin değil Kılıçdaroğlu’nun adayı.” Nihat Zeybekci, İzmir’deki rakibi için böyle dedi. Ardından, Türkiye genelinde süren tartışmanın İzmir’deki durumunu sorduk. “HDP’nin durumu, pozisyonu nedir” diye. Zeybekci’nin yanıtı şu oldu: - En başta pazarlığın içinde zaten vardı HDP: Yani aday belirlenirken... ‘Tunç Soyer CHP’nin değil Kılıçdaroğlu’nun adayı’ dedim ya... Aynı zamanda HDP’nin de adayı. Hatta biraz abartarak söyleyeceğim ama PKK’nın da adayı. Çünkü zamanında o hendekleri kazanlara destek veren Soyer’den başkası değildi.

İzmir’i iki kadeh içkiye indirgemek...

GEÇEN SENE BUGÜN

19 Mart 2018 Pazartesi günkü gazetelerin birinci sayfalarında, partisinin 12’nci olağan kurultayında 9’uncu kez genel başkan seçilen MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin şu sözleri yer alıyordu: “Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakı’nı çatlatamayacaktır.”

Haberin Devamı

NE GÜZEL LAF

Çanakkale geçilmez!

BİZİM MART TAKVİMİ

16.03.2019 Cumartesi

17.03 Pazar

Çanakkale

Beşiktaş

20.03 Çarşamba

21.03 Perşembe

Bizim takvim böyle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder