Murat Çelik Kadir Şeker için İstinaf'a beraat başvurusu
HABERİ PAYLAŞ

Kadir Şeker için İstinaf'a beraat başvurusu

Türkiye, Kadir Şeker ismini Şubat ayında, Konya'da ölümle sonuçlanan olayla duydu. Şeker, kendi ifadesiyle, tanımadığı bir erkeğin, tartıştığı kadına şiddet uyguladığını görünce, kadını korumak için yanlarına gitmişti. Özgür Duran adlı kişi kendisine müdahale eden Şeker'e saldırmış, boğuşma sırasında yere düştüklerinde de Şeker'in cebinden çıkardığı bıçağın kalbine saplanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Şeker'in avukatı konuştu

“Olay meşru müdafaadır. Mahkeme meşru müdafaayı kabul etmeyecek olsa bile meşru müdafaanın sınırlarının aşılması maddesinden Kadir Şeker’in beraatine karar vermelidir. TCK’nın ilgili (25 ve 27/2) maddelerinden Konya Bölge Adliyesi’ne istinaf dilekçemizi önceki gün (11.11.2020) sunduk ve şimdi duruşma tarihi bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Açıklama, Kadir Şeker’in avukatı Emrah Daylan’dan geldi.

(Daylan, 13 Ekim 2017’de İstanbul Pendik’te pompalı tüfekle öldürülen 17 yaşındaki Helin Palantöken’in ailesinin de avukatıydı.) Dün telefonda görüştüğüm Avukat Daylan, dosyadaki görgü tanığı ifadelerinin de müvekkili Kadir Şeker’i doğruladığının altını çizdi ve “İstinaf’ın beraat yönünde karar vereceğine inanıyoruz” dedi. ‘Kadına şiddet’ başlığında özel bir örnek oluşturan olay, sosyal medyada #Kadiriçinadalet etiketiyle büyük yer bulmuştu.

Tutuklanan Kadir Şeker’e, mahkeme ‘kasten adam öldürme’ suçundan 12 buçuk yıl hapis cezası verdi. Avukat Emrah Daylan, 5 Şubat 2020 tarihinde Konya’da gerçekleşen olayla ilgili şunları anlattı:

- Müvekkilim Kadir Şeker, anne-babası köyde çiftçilik yaptığı için Konya’da teyzesinin yanında yaşayan, fen lisesi mezunu, başarılı, hiçbir sabıkası ve suç geçmişi olmayan, üniversite sınavına hazırlanan bir genç.

- İfadelerine başvurulan altı görgü tanığının da anlattığı gibi, maktul Özgür Duran’ın parkta bir kadına bağırarak saldırıda bulunduğu esnada olay yerine geliyor. Kadını da, adamı da tanımıyor. Kadını korumak maksadıyla maktul Özgür Duran’a “Abi ne yapıyorsun, hiç yakışıyor mu?” diyor. Bu sözüyle başlayan tartışma neticesinde, maktul Kadir’e koşarak yumruk atıyor ve sonra nefesini kesecek şekilde boğazını sıkıyor.

Haberin Devamı

- Bu esnada müvekkilimin korku, heyecan ve panik anında kendini koruyabilmek için cebinden çıkardığı bıçağa rağmen maktulden geri geri kaçtığı da tanık beyanlarıyla sabittir. Birçok sabıka kaydı bulunan maktul, olay anında alkollü. Ayrıca 20 yaşındaki Kadir’den 12 yaş da büyük. Bütün bunlar, ‘meşru müdafaanın sınırlarının aşılması’ açısından önemli.

- Maktulün Kadir ile boğuşmaya girdiği ve ikisinin beraberce toprak zemine düştükleri de yine tanık beyanlarıyla ortada. Boğuşarak yere düşmeleri neticesinde Kadir’in elindeki bıçak hem kendi elini kesmiş hem de maktul Özgür’e isabet etmiştir. Avukat Emrah Daylan, Konya Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün 10.02.2020 tarihli raporunu da hatırlattı.

- Adli Tıp, “Maktulün vücudunda yer alan kesici, delici aletin vücuda havalesi ile oluşmuş olabileceği gibi, şüphelinin (Kadir Şeker) ifadesindeki gibi, maktulün elinde bıçak bulunan şüphelinin üzerine düşmesi sonucunda da oluşmuş olabileceği; her ikisi arasında ayrımın tıbben mümkün olmadığı” şeklindeki raporuyla, Kadir’in ve tanık ifadelerinin doğru olabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

- Bütün bunların sonunda biz, TCK’nın ilgili maddeleri gereği Kadir Şeker’in beraatini talep ediyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder