Murat Çelik Karantina günlükleri - 2
HABERİ PAYLAŞ

Karantina günlükleri - 2

Çok dalgalı bir seyir izliyor bu hastalık. Kendinizi bir iyi hissediyorsunuz, bir kötü. “İyiyim” deyip biraz ayaklanıyorsunuz, sonra birden adeta dayak yemiş gibi olup yatağa dönüyorsunuz. Çok çabuk yoruluyorsunuz. Ben dün sabah ilk defa ‘iyi’ uyandım mesela. Sanki hasta değilmişim gibi iyi üstelik. Bu satırları yazdığım (dün) akşam üstü saatleri itibariyle de iyiyim. Ben iyiyim ama bu sefer de eşim Özlem (Akarsu Çelik) gün boyu yataktan çıkamadı. Kas ağrılarının yanı sıra baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri var. Diyeceğim o ki, kişiden kişiye farklı şekilde ama sonuç olarak herkes için zor geçiyor korona pozitif karantina günleri...

Haberin Devamı

ZOR GÜNLER

2 Kasım 2021, Salı günü ‘Karantina Günlükleri’ başlığıyla (https://www. posta.com.tr/yazarlar/murat-celik/ karantina-gunlukleri-2394691) o güne kadar yaşadıklarımızı yazmıştım. Pazartesi akşama doğru, yani o yazıyı yazıp gazeteye yolladıktan birkaç saat sonra ateşim yükseldi.

Aşırı yorgunluk ve kas ağrıları zaten vardı. Ateş de baş gösterince biraz endişelenmedim değil. Yeri gelmişken söylemeliyim; Korona pozitif olduğunuzda, ister istemez kaygılı bir ruh hâline bürünüyorsunuz. Her gün 200’den fazla insanın bu virüs sebebiyle öldüğü bir ülkede, aynı virüsün bünyenizde olduğunu bilmek çok can sıkıcı.

Bu noktada, tam aşılı olduğunuzu düşünüp karamsarlığı üzerinizden atmanız gerekiyor. Uzmanların hep söylediği gibi aşılar, hastalığı hafif geçirmenizi sağlıyor. İyi düşünmek ve moralinizi yüksek tutmak da çok önemli.

TAT VE KOKU

Bol sıvı tüketerek, iyi beslenip C vitamini takviyesiyle ve iyi dinlenerek devam ettiğimiz tedavi programına; pazartesi ve salı, altı saatte bir ağrı kesici / ateş düşürücü ilaç ekledik. İşe yaradı… Ateşim fazla yükselmedi. Baş ağrısı halen devam ediyor ama dayanılmaz boyutta değil. Şiddetlendiğinde yine aynı ağrı kesiciden alıyorum, geçiyor.

İlk belirtilerden dört, pozitif test sonucundansa iki gün sonra, tat ve koku duyularımı neredeyse tamamen yitirdim. Altı gün sonra dün, tat ve koku yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Bakalım ne zaman tamamen normale dönecek? Eşim Özlem ile birlikte, üç gün önce kan verdik ve akciğer filmi çektirdik.

Haberin Devamı

Sonuçlar iyi çıktı. Endişe edilecek bir durum olmadığını öğrenmek, psikolojik olarak da rahatlatıyor insanı. 10 yaşında iki çocuğumuz var evde bizle birlikte. Onlar da ‘temaslı’ olarak karantinada. Şu ana kadar -çok şükür- herhangi bir semptom göstermediler.

ÇOK İNSAN HASTA

Resmi olarak açıklanan günlük yeni vaka sayısı 30 binler civarında. “Geçmiş olsun” diye arayanlardan “Ben de pozitif çıktım” diyenlerin sayısı o kadar çok ki. Karşılıklı tecrübelerimizi paylaşıp birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ortak sıkıntıların yanında, kişiden kişiye değişen semptomlar olduğunu görüyoruz.

İnatçı yüksek ateş ve özellikle nefes almakta zorluk yoksa, evde dinlenerek geçiyor hastalık. Aşısı tam ve altta yatan kronik başka bir hastalığı olmayanların çoğu böyle geçiriyor. COVID-19 hastalık sürecini sizlerle paylaşıyorum çünkü sorulardan biliyorum ki, herkes neyin, nasıl yaşandığını merak ediyor. Belki biraz faydası olur yazdıklarımın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder