Murat Çelik Karantina günlükleri-3
HABERİ PAYLAŞ

Karantina günlükleri-3

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı, alanında sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli isimlerinden biri.

İzmir’de yaşayan, dostum Mehmet Hacıyanlı COVID-19’un aynı zamanda bir damar hastalığı olduğunun altını çiziyor. Prof. Hacıyanlı, enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanı meslektaşlarının görev alanına girmemeye özen göstererek şu notları iletti:

“Uluslararası çalışmalar da gösteriyor ki, bu hastalığa yakalananların kardiyovasküler yani kalp-damar sağlığına ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Hastalık sırasında ve sonrasındaki özellikle ilk bir ay, yüksek efor gerektiren faaliyetlerden kaçınılmalı. Yine bu dönemlerde bazı hastaların düşük dozda kan sulandırıcı ilaç kullanmalarında fayda olabilir. Hastalığı atlattım diye rahatlayıp hemen eski yaşam temposuna dönmemek gerek.”

Haberin Devamı

Bu hekim notunu düştükten sonra gelelim bizim evin hâl-i pür melaline… Karantina günlerini evde geçiren ikiz çocuklarımızdan, duygu ve düşüncelerini yazmalarını istedik.

İşte Deniz ve Ege’nin kaleminden, çocuk gözüyle karantina…

DENİZ

Merhaba benim adım Deniz. Ben yaklaşık 10 yaşındayım. Benim annem ve babam COVID-19 virüsüne yakalandılar. Biz çocukların anne veya babası COVID-19 virüsüne yakalanınca işler bayağı bir değişiyor. Umarım bu herhangi bir çocuğun başına gelmez. Bu dönemde zaten en sıkıntılı olan işlerden biri online eğitim. Okul açıldığında çok mutlu olmuştum.

Şimdi karantinada kardeşim Ege ile evde kendi başımıza oturuyoruz. Bir şeyler seyrediyoruz, resim yapıyoruz, ödev yapıyoruz, yemek yiyoruz ve arkadaşlarımızla görüntülü konuşuyoruz. Bunlar şu an güzel gibi gelse de hiç güzel değil. Arkadaşlarımız okulda 8 ders yaparken biz 1 ders yapıyoruz ve eve hapis oluyormuşuz gibi geliyor.

Bu karantinada doktorlar kesinlikle çocukların da hasta olduğunu ama grip gibi atlattığını söylüyor. Bu yüzden biz de büyük ihtimalle COVID-19 virüsüne yakalandık ama neredeyse hissetmiyoruz.

Karantinada olmak herkes için çok kötü bir şey. Aslında düşünüyorum ki insanlar bu kadar dikkatsiz ve pis olmasaydı hem belki virüs çıkmayacaktı hem de doğa kirlenmeyecekti. Bazı insanlar doğayı, herkesi korumak için bir sürü şey yaptı ama hala maalesef bazı insanlar doğaya çok kötü davranıyor. Size bu konu hakkında tek bir şey söyleyeceğim. Şu ana kadar doğayı kirlettiyseniz bir daha o hatayı yapmayın.

Haberin Devamı

EGE

Benim adım Ege. Ben daha 10 yaşındayım. Babam test yaptırdı ve COVID-19 olmuştu. Sonra da annem COVID-19’a yakalandı. Doğrusu birkaç gün sonra ben evde çok sıkıldım. Kardeşim Deniz’le birlikte her gün bir kez köpeğimiz Bombo’yu site içinde gezmeye çıkardık. Sokakta bile maske taktık.

Bir başka konuya değineyim. Ben ve kardeşim, birlikte müzik yapıyoruz. Ben hem elektro gitar çalıyorum hem de bilgisayardan dj programlarıyla müzik yapıyorum. Okulda da trompet çalıyordum. Kardeşim ise okulda saksafon çalıyordu. Evde bateri çalıyor. Müzik yapmak çok güzel ama evde karantina altında olmak çok sıkıcı. Okula gidemediğim için çok mutsuzum. Deniz ile ben hasta olmadık ama yine de karantinadayız. Bu günlerin hemen bitmesini istiyorum. Kimse hasta olmasın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder