Murat Çelik Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri
HABERİ PAYLAŞ

Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Burdur ve Denizli’ye gittik hafta içinde... Uçakta, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ile birlikte, biz sorduk, Kılıçdaroğlu yanıtladı. Sorularımdan biri şuydu:

- CHP’de hep hararetli bir ‘iç gündem’ var. Nitekim, 31 Mart’ta sandıktan çıkacak sonucun, 1 Nisan itibariyle CHP’nin içinde doğurması muhtemel sonuçlar sürekli gündemde. Siz buna ‘parti içi demokrasi’ diyorsunuz ama ‘karışıklık, hatta kaos’ diyenler de var. Nedir işin aslı ve bu durumun nedeni? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu soruya verdiği yanıt bir tür itiraf gibiydi...

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlundan özeleştiri

- Bizde parti içi demokrasi var. Ama diğer taraftan, şunu da açıkça söylemeliyim; ben genel başkan olduğumdan bu yana sürekli, art arda seçimler yaşadık. Genel seçimler, yerel seçim, referandum... Gündemimizde hep seçim oldu. Bu yüzden de doğrusu, partimizin içinde yeni bir demokrasi kültürü, demokrasi geleneği oluşturamadık maalesef. Bir anlamda taşlar yerine oturamadı. Buna fırsatımız olmadı.

1 Nisan sonrası dört yıllık bir ‘seçimsiz dönem’ var Türkiye’nin önünde. Kılıçdaroğlu’nun bu dönem için planı yukarıdaki sözlerinde gizli olabilir mi acaba?

ÖZHASEKİ NEYE TEPKİ GÖSTERDİ?

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Perşembe günü (7 Mart 2019) Demirören Medya Grubu’nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlundan özeleştiri

Telefonla konuşarak girdi binaya...

“Bunu lütfen yapmayın. Rica ediyorum... Benim bir güvenlik sorunum yok” diyordu konuştuğu kişiye. Merak ettik tabii...

Sorduk, “Mevzu ne” diye. Anlattı...Seçim kampanyası sırasında gittiği iki yerde, kendisi salona girmeden önce polisler ‘bomba araması’ yapmış.

Şöyle dedi Özhaseki:

- Tamam, anlıyorum...

Emniyet de görevini yapacak elbette ama bu, insanları rahatsız eden bir uygulama. Vatandaşı salondan çıkartıp köpeklerle arama yapmışlar. Benim sonradan haberim oldu.

Yetkilileri arayıp tekrarının olmamasını rica ettim. Konuştuğum konu buydu. “Gerekirse, ‘ölürsem kimse sorumlu değildir’ diye bir kağıt imzalayayım” dedim.

ŞU FOTOĞRAF SANDIĞA NASIL YANSIR?

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlundan özeleştiri

Bu fotoğraf Çarşamba günü (6 Mart 2019) Denizli’de çekildi. CHP ile İYİ Parti’nin ilk ortak mitinginin yapıldığı Özay Gönlüm Meydanı’nda...

İki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener konuşmalarını yapacakları platforma çıkmadan önce...

Miting, İstiklâl Marşı okunarak başladı. Bir grup, ‘bozkurt işareti’ yaparak okudu ulusal marşımızı. Yanlarındaki bir grup ise ‘sol yumruk’larını havaya kaldırarak.

Dikkat çekici bir sahneydi karşımızda oluşan... Bu görüntü, Denizli’de sandığa nasıl yansıyacak göreceğiz. Ve tabii Türkiye genelinde...

ECNEBİ SORULARIN KARE ASI

Ankara’da görev yapan yabancı büyükelçiler şu aralar çok yoğun mesai yapıyor. Siyasetçilerle, bürokratlarla, akademisyenlerle, iş insanlarıyla ve biz gazetecilerle görüşüyorlar.

Başkentlerine gönderdikleri ‘Türkiye’de son durum’ başlıklı raporlarını, konuşulan senaryoları ve öngörülerini bu şekilde oluşturuyorlar. Yabancı sefirlerin cevap aradığı sorularda ilk dört şöyle:

1-İstanbul ve Ankara’da seçimin galibi kim olur?

Haberin Devamı

2-Seçim sonuçları ekonomiyi nasıl etkiler?

3- Ankara’nın S-400 alımı konusundaki tavrında bir esneklik ihtimali var mı?

4- Fırat’ın doğusuna yönelik muhtemel askeri operasyonun 31 Mart’tan önce başlama olasılığı var mı?

GEÇEN SENE BUGÜN

9 Mart 2018 Cuma günkü gazetelerin birinci sayfalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘din adamı sıfatıyla kadına yönelik tartışma yaratan açıklamalar yapanlar’a gösterdiği tepki yer alıyordu.

O haberlerde Erdoğan’ın, “İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar. Siz İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız” sözleri yer alıyordu.

NE GÜZEL LAF

Korkuyorsan başlama, başlıyorsan korkma. (Moğol atasözü)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder