Murat Çelik Konser sonrası kuliste neler konuşuldu?
HABERİ PAYLAŞ

Konser sonrası kuliste neler konuşuldu?

Tarih 30 Eylül 2019 Pazartesi... Saat 20.00. Yer Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi... Külliyedeki salon bu defa, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) 2019-2020 sezon açılış konseri için doldu.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki konserin solistleri, dünyaca ünlü ikiz piyanistler, Güher-Süher Pekinel kardeşlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konseri eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile birlikte izledi. Salonda, sanatçıları ayakta alkışlayan Erdoğan, konserin hemen ardından beraberindekiler ile birlikte kulise gitti.

Haberin Devamı

Erdoğanlar kuliste

Erdoğan çifti, kuliste, önce gecenin solistleri Güher ve Süher Pekinel ile sohbet etti. Ardından da CSO yönetimindeki sanatçılarla bir araya geldi Cumhurbaşkanı. Yaklaşık bir saat süren kulis ziyaretinde Tayyip Erdoğan’a, iki bakanı Albayrak ve Ersoy da eşlik etti.

Erdoğan sanatçılardan sorunlarını dinledi, taleplerini aldı. Çok sesli müzik sanatçıları, beklentilerini doğrudan ilettiler Cumhurbaşkanı’na. Erdoğan da, dünyanın önemli orkestralarından biri olan CSO’nun daha da etkin ve güçlü bir dünya markasına dönüşmesini sağlamak için gerekenleri yapacağını söyledi.

Konser sonrası kuliste neler konuşuldu

Sanatçıların talep ve beklentileri

Aldığım bilgiye göre;

- Sanatçılar Cumhurbaşkanı’ndan yeni kadro, özlük haklarında iyileştirme ve inşaatı süren yeni konser salonunun tamamlanıp hizmete açılmasını istediler.

- Türkiye’deki koşullar sebebiyle yetenekli genç sanatçıların sanat hayatlarına yurtdışında devam etmeyi tercih ettikleri bilgisi verildiğinde, Cumhurbaşkanı “Biz gerekenleri yapacağız ama siz de artık gençlerin yurtdışını tercih etmesinin önüne geçin” dedi.

- Yaklaşık 15 yıldır yeni kadro açılmayan CSO’da, 100 dolayında olan sanatçı sayısı 60’lara inmiş durumda. Erdoğan, bakanlarına ‘yeni kadro açılması’ talimatını verdi o akşam. Şimdi 30 dolayında yeni sanatçı alınması için sınav açılması bekleniyor.

- Ve bir türlü bitirilemeyen yeni konser salonu… Sanatçılar, Cumhurbaşkanı’na 27 yıldır yapımı devam eden yeni salonun bir an önce hizmete açılması ricasını da ilettiler. Erdoğan da bakanlarına talimatı, açılış için tarih ile birlikte verdi. “Yeni konser salonu, gelecek yıl, 29 Ekim 2020’de açılacak” dedi. Özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuliste geçirdiği o bir saat, Türkiye’de çok sesli müzik alanında faaliyet gösteren sanatçılar ve kurumları için yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Haberin Devamı

Konser sonrası kuliste neler konuşuldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder