Murat Çelik MHP Arınç'ın azlini istedi mi?
HABERİ PAYLAŞ

MHP Arınç'ın azlini istedi mi?

Haberin Devamı

“Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı’na aittir.”

Bu sözler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a ait.

İç işlerimize karışmayız

MHP Arınçın azlini istedi mi

Semih Yalçın’a dün öğleden sonra telefonda yönelttiğim sorular ve Yalçın’ın yanıtları şöyle:

Sayın Yalçın, Bülent Arınç’ı MHP mi istifa ettirdi?

Bakın biz bu konuda çok hassasız. Cumhur İttifakı hilafına hareket eden mensuplarımızı uyarıyoruz hatta bildiğiniz gibi gerekirse gereğini de yapıyoruz.

İhraç edilen milletvekillerini kastediyorsunuz...

Evet. Sefer Aycan genel başkan yardımcılığından azledildi. Erhan Usta ve Cemal Enginyurt da partiden ihraç edildi. AK Parti’de Bülent Arınç sanıyorum ilk oluyor.

MHP Arınçın azlini istedi mi

Arınç’ın görevden alınmasını MHP Lideri Bahçeli istedi şeklinde yorumlar var.

Size açıkça söyleyeyim. Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Biz rahatsız olmadık mı? Tabii olduk. Ama iki lider görüşmediler o süreçte. Bu konuda tek bir kelime dahi edilmedi. Sayın Cumhurbaşkanı, kendileri bu sonuca vardılar. Karar tamamen kendilerine aittir. Bakın, biz AK Parti’nin iç işlerine karışmayız, AK Parti de bizimkilere karışmaz.

Cumhur İttifakı daha da sağlamlaştı

MHP Arınçın azlini istedi mi

Bülent Arınç’ın istifası söz konusu olmasa Cumhur İttifakı -tabiri caizse- çatırdar mıydı?

Çatırdamazdı. Şahsi kanaatim bu. Az önce de söyledim, bu tip şeyler bizde de oldu. Dolayısıyla ittifak çatırdamazdı. Ama bu defa Bülent Arınç bizim çok hassas olduğumuz bir konuya girdi. Gerçi bizim Sayın Arınç ile yıldızımız geçmişte de hiç barışmadı ama…

Ama Arınç kalsa da ittifak sürerdi diyorsunuz yani...

Cumhur İttifakı o kadar zayıf değil. Ama şunu da söyleyeyim; bu olaydan sonra Cumhur İttifakı daha da sağlamlaştı.

Ülkeyi biz yönetmiyoruz

MHP Arınçın azlini istedi mi

MHP’nin Ak Parti’yi kontrol ettiği, ülkeyi de geri plandan asıl MHP’nin idare ettiği şeklinde özetlenebilecek bir görüş var. Buna ne diyorsunuz?

Çıkıp utanmadan “Yüzde 7’lik parti ülkeyi yönetiyor” türünden saçma yorumlar yapanlar var. Biz ülkeyi yönetmiyoruz. Böyle bir çabamız da, niyetimiz de yok. Biz koalisyon ortağı da değiliz. Ülkeyi yöneten iktidar partisidir. Ülkeyi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibidir. Biz ittifak ortağıyız. Ülkeyi yöneten iradeye güç ve destek veriyoruz.

Çakıcı mevzuu

Son olarak Alaattin Çakıcı konusu…

Sayın Genel Başkanımız konuya bakışını gayet net açıkladı. Çakıcı arkadaşı. Doğru. Ama bu ilişkinin varlığı, bizim mafya ya da yer altı dünyasıyla iç içe olduğumuz anlamına gelmez. Böyle değerlendirilemez. MHP o dünyalarla hiç beraber olmadı, olmaz da. Sayın Bahçeli, genel başkan olduğu günden bu yana ülkücüleri sokaktan çekmiş bir liderdir. Hareketi bu işlerden daima uzak tutmuş, ülkücüleri, gençleri, parti mensuplarımızın tümünü o dünyalardan uzak tutmaya azami özen göstermiş ve gösteren bir şahsiyettir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder