Murat Çelik MHP'den önemli notlar
HABERİ PAYLAŞ

MHP'den önemli notlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevi bıraktığını açıklaması... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu istifa talebini kabul etmemesi... Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hem Süleyman Soylu’yu öven, hem de Erdoğan’ın kararından duyduğu memnuniyeti ifade eden tweetleri... Süleyman Soylu’nun, dün öğle saatlerinde MHP Lideri Bahçeli’yi telefonla arayarak desteğine teşekkür etmesi…

Destek Soylu’ya değil, İçişleri Bakanı’na

MHPden önemli notlar

Yaşanan sarsıntılı süreç, sadece sosyal medyayı değil, Ankara’nın siyasi kulislerini de hareketlendirdi. Bahçeli’nin bir kez daha Soylu’yu öven ve ona destek veren sözleri üzerine çokça yorum yapıldı. Süleyman Soylu için “Cumhur İttifakı’nın çimentolarından biri” değerlendirmesi yapıldı. Bu bağlamda, dün MHP çevrelerinden güvenilir kaynaklarla yaptığım görüşmelerde aldığım bilgileri şu başlıklarda özetleyebilirim:

Haberin Devamı
  • Devlet Bahçeli’nin, Twitter üzerinden verdiği mesaj “Dere geçilirken at değiştirilmez” anlayışına vurgu yapmaktır.
  • Bahçeli’nin altını çizdiği, Soylu’nun 15 Temmuz sonrası geldiği bu görevde sergilediği başarılı performanstır.
  • MHP Lideri, PKK ve FETÖ terörü başta olmak üzere, Türkiye’nin içinde bulunduğu böylesine kritik mücadele döneminde, böyle önemli bir aktörün görevi bırakmasının doğurabileceği sonuçlara dikkat çekmiştir.
  • Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’yu müstakil bir kişi olarak değil, konjonktürel olarak bulunduğu makam ve o makamda sergilediği performans açısından değerlendirmektedir.
  • MHP Genel Başkanı’nın sözlerinden, bir şahsı ikonlaştırmak gibi bir sonuç çıkarılması yanlış olur. Bahçeli’nin değerlendirmelerine esas olan, ülkenin hem güvenlik hem de sosyo-psikolojik durumudur. Bu arada, bütün bu bilgileri tamamlayıcı bir ek yapayım...

Taş Medreseli Ülkücüler Genel Başkanı Naim Yanık dün şöyle bir tweet attı:

Ülküdaşlarım, İçişleri Bakanı’nın başarısı şahsında değil, Cumhur İttifakı’nın getirdiği milli değerlerdedir. Ülküdaşlarım, gerçek güç sizsiniz, başarı size aittir. Alkışlanacak, kutlanacak birisi varsa, o birisi Devlet Beydir. Hayranlık duyulacak isimleri Ülkücü Hareket’te bulabilirsiniz.


Bahçeli hakkındaki iddialar provokasyon

MHPden önemli notlar

Ve MHP Genel Başkanı’nın sağlık durumuyla ilgili yeniden alevlenen söylentiler...Önce şunu belirteyim; dün öğleden sonra ben bu görüşmeleri yaparken, Devlet Bahçeli, günlük mesaisine MHP Genel Merkezi’nde devam ediyordu. MHP kaynakları bu konuda da şunları söyledi:

  • Genel Başkanımızın sağlık durumu gayet iyi. Hatta şu son dönemdeki evde kalma sürecinde daha da dinlendi, iyice toparlandı ve şimdi çok daha sağlıklı ve enerjik şekilde mesaisini sürdürüyor.
  • Devlet Bey’in sağlık durumuna ilişkin çıkarılan dedikoduların zamanlaması dikkat çekici.
  • Bu tezvirat, sokağa çıkma yasağının açıklanmasıyla birlikte alevlendirildi. Söz konusu olan, o kararla eş zamanlı yapılan bir provokasyondur. Ülkücüleri provoke etmeye yönelik, bir kafa karışıklığına zemin oluşturma çabasıdır. Bunun farkındayız ve bu tür oyunlara karşı, bugün de uyanık olunması gerektiğini söylüyoruz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder