Murat Çelik Müjde
HABERİ PAYLAŞ

Ankara’da herkes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün vereceği müjdeyi konuşuyor. Tahminler havada uçuşuyor ama bunların bazıları gerçeklikten, bazılarıysa ciddiyetten bile uzak. Kuvvetli ihtimal, ‘Karadeniz’de doğalgaz bulundu’ haberi gibi görünüyor. “Karadeniz’de, Türkiye’nin enerji ihtiyacının hatırı sayılır kısmını karşılayacak boyutta bir rezerv tespit edildiği’nden söz ediliyor.

Müjde

Bu elbette, ülke ekonomisi açısından çok önemli bir haber demek. Eğer bugün açıklanacak olan bu gelişmeyse ve eğer tespit edilen doğalgaz rezervi bahsedilen boyutlardaysa, haber o zaman ‘müjde’ sıfatını gerçekten hak edecek. ‘Cumhurbaşkanı’nın vereceği müjde’yle ilgili öne çıkan başlık bu olsa da, “Reis sağ gösterip sol vurmayı sever. Ters köşe yapabilir” diyenler de var. Böyle diyenlere yönelttiğim “Peki ‘ters köşe’, Karadeniz değil Akdeniz’de bulunan bir enerji kaynağı olabilir mi?” sorusuna ise net yanıt alamadım.

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız, bu satırların kaleme alındığı dün akşam saatleri itibariyle, en yakınındaki az sayıda yetkili dışında kimse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün açıklayacağı müjdeyi bilmiyordu. Tahminler süredursun; Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’da olacak. Erdoğan, “Müjdeli haber vereceğim” dediği o açıklamayı da Cuma namazı sonrası, saat 15.00’te yapacak.

Paok-Beşiktaş maçı

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi vizesini Selanik’te alacak. Karakartallar, ön eleme maçını (renktaş ve armadaşı) Yunanistan’ın PAOK takımıyla, 25 Ağustos Salı akşamı ‘komşu’da oynayacak. İki ülke arasındaki ilişkiler gergin. Ön eleme tek maç. İstanbul’da rövanşı yok. Kazanan Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki yüksek tansiyon sebebiyle, Beşiktaş Kulübü’nün yanı sıra Dışişleri Bakanlığı da devrede.

Maçın başka bir ülkede oynanması, bugün itibariyle gündemde değil. (Gerçi kurada tersi çıksaydı, tek maç Türkiye’de oynanacak olsaydı, Yunan tarafı şimdiye kadar ortalığı birbirine katmış, İstanbul’a gelmemek için her türlü tezviratı yapmış, UEFA nezdinde girişimlerde bulunmuş, ‘Can güvenliğimiz yok’ teranesine sığınmış olurdu ya…) Neyse… Beşiktaş bugüne kadar benzer örneklerde olduğu gibi yine ‘Kartallar’ gibi gidecek, mücadelesini verecek.

Haberin Devamı

Ve umarım, yine ‘Şeref’iyle oynayıp ‘Hakkı’yla kazanacak. Maç 90 (belki de 120) dakika ama asıl önemlisi, seyahatin Toumba Stadı’na gidinceye ve oradan İstanbul’a dönünceye kadar olan kısımları. Yani esas olan, Beşiktaş kafilesinin güvenliğinin, Yunanistan deplasmanının her aşamasında sağlanması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder