Murat Çelik Numan Kurtulmuş ne dedi?
HABERİ PAYLAŞ

Numan Kurtulmuş ne dedi?

“Benim de çevremde çok sayıda bekar yaşayan arkadaşlarım var. Birilerinin maksatlı olarak saptırdığı şekilde bir şey söylemem mümkün mü?

Olabilir mi böyle bir şey?” Numan Kurtulmuş, dün öğleden sonra telefonda böyle başladı söze.

‘BEKARLARI KAST ETMEDİM’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, geçen Cuma günü (14 Temmuz 2020) Memur – Sen ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Aile Kongresi’nde yaptığı konuşmayla gündemde. “Numan Kurtulmuş yalnız yaşayanları sıkıntı kaynağı ilan etti” şeklinde verilen haber üzerine sosyal medyanın gündeminde ilk sıralara yükselen Kurtulmuş, büyük bir tepkinin hedefi oldu.

Haberin Devamı

İşte bu durumu sorduğum AK Parti Genel Başkanvekili yazının başındaki cümlelerini şu şekilde sürdürdü:

- Kim nasıl yaşarsa yaşasın. Buna bir sözüm yok. Konuşmanın bütünlüğü içinde bir tespit yapıyorum orada. Maalesef, bütünün bir parçasını cımbızlayıp onu da bilinçli olarak saptırarak, asla kastetmediğim şekilde yorumlayarak yansıtıldı.

- Benim orada söylediğim bekarlar, tek başına yaşayanlar değil. Benim kastettiğim, bireyin toplum içinde yalnızlaşması sonucu ortaya çıkan, aileye alternatif, farklı bir takım yaşam tarzları.

- Mesela, tek ebeveynli aileler meselesi var biliyorsunuz. Küçük yaşta anne-baba olmuş gençler var örneğin... Bu gibi şeylerin geleneksel aile yapısını, geniş aile olgusunu zayıflattığını kastediyorum orada.

- Hâlâ aile apartmanında oturan, geniş ailenin içinde yaşayarak gelmiş birisiyim. Ve diyorum ki, geniş aile sanıldığı gibi bir yük değil, bir değerdir. Benim söylediğim bu. Bu tür tartışmaların içinde yer almaktan da hiç mutlu değilim.

18

Arda doğduğunda, “M.A.Ç. Başladı” başlığıyla bir yazı kaleme almıştım. Bir tür manifesto. Bir nevi ‘peşin vasiyet’...

2002 Ağustos’undaki oyazının başlığı, büyük oğlumun isim ve soyadının baş harflerinden oluşuyordu: Mete Arda Çelik’in ‘M.A.Ç.’ı... Oyazının üzerinden tamı tamına 18 sene geçti.

Numan Kurtulmuş ne dedi

‘Evlat’lardan ilki artık resmen yetişkin.

Haberin Devamı

Sadece lise değil, çocukluk da bitti. Sadece üniversite değil, hayatın yeni bir safhası başlıyor. Bizler, bundan sonra da elimizden geldiği, aklımızın erdiği kadar yanında olacağız. Kardeşlerin seni örnek almaya devam edecek.

Ve hepimiz, bugüne kadar olduğu gibi hep gurur duyacağız senle. Aslında hep öyleydi ama artık top iyice sende ‘Abi Kartal’. ‘M.A.Ç.’ devam ediyor ve hepimiz biliyoruz ki sen, ilk 18’de olduğu gibi bundan sonra da, ‘Şeref’inle oynayıp ‘Hakkı’nla kazanmaya devam edeceksin.

Seni seviyoruz ‘Adamım’...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder