Murat Çelik O örtünün altındakini gördüm
HABERİ PAYLAŞ

O örtünün altındakini gördüm

Önce şu fotoğrafa bir bakın lütfen... O siyah örtünün altında, Aralık ayında kamuoyu ile paylaşılacak olan yerli otomobil var. Geçen ay çekildi bu fotoğraf...

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu üyeleri, bu görüntüler alındıktan sonra, toplantının basına kapalı bölümünde, üretim aşamasındaki prototipin bire bir maketini incelemişti.

O örtünün altındakini gördüm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Demirören Medya Grubu Ankara Bürosu’nda misafirimizdi. Konu, yerli elektrikli otomobil projesine geldiğinde, tablet bilgisayarını açtı ve o örtünün altındaki aracın fotoğrafını gösterdi bize.

Haberin Devamı

O örtünün altındakini gördüm

Bakan Varank “Maalesef şu aşamada yayınlamanız mümkün değil ama görmenizi isterim” dedi. Fotoğrafı yayınlayamıyoruz ama şu kadarını anlatıp biraz tasvir edebilirim... Ekranda fotoğrafını gördüğümüz, kırmızı bir C segment bir SUV’du... (C segment otomotiv sektöründe, aile kullanımına uygun ve en çok tercih edilen sınıf...

SUV ise İngilizce Sport Utility Vehicle’ın kısaltması. Türkçeye ‘Spor Amaçlı Taşıt’ şeklinde çevrilmiş. Minivan, kamyonet ve station wagon (SW) özelliklerini bir arada bünyesinde barındıran, genellikle dört çeker, binek tipinden yüksek yolcu taşıma amaçlı araçlara SUV deniyor.)

Gizliliği ihlâl etmeden bir detay aktarayım... Otomobilin dikkat çeken özelliklerinden biri, sağ dış dikiz aynasının yerinde aynaya oranla daha küçük bir kameranın yer alıyor olması. Bu kameradan 180 derece açıyla (ön, yan ve arka) gelen görüntüler, içeriye aktarılıyor.

Kamera görüntüleri, otomobilin ön panelindeki ekrana geliyor ve sürücüye kullanım kolaylığı sağlıyor. Diğer ayrıntılar için biraz daha sabredip Aralık ayındaki tanıtım törenini beklememiz gerekiyor.

TEKNOFEST VE IDEF

Haftaya Teknofest başlıyor İstanbul’da... 17 - 22 Eylül 2019 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek Teknofest için, uluslararası savunma sanayi fuarı “IDEF’e rakip” ya da “IDEF’e alternatif” diyenler var. “Öyle mi gerçekten?” diye sordum Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na. “Hayır” dedi Mustafa Varank. Ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

- IDEF bir fuar. İş anlaşmalarının yapıldığı, mal alınıp satılan, şirketlerin sözleşmeler yaptığı çok önemli ve büyük bir fuar. Teknofest ise bir festival. - Teknofest, IDEF’in ne alternatifi, ne rakibi.

- Teknofest, milli teknoloji hamlesini yapacak olan gençler ve çocukları eğlenceli bir ortamda buluşturmayı hedefliyor. Yeni nesillerin ilgisini çekmek, yenilikleri tanıtmak amaçlı bir organizasyon ve müthiş bir sinerji yaratıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder