Murat Çelik Şiddet varsa hizmet yok!
HABERİ PAYLAŞ

Şiddet varsa hizmet yok!

Dört gün sonra Tıp Bayramı. 14 Mart Cumartesi... Bir gün sonra, 15 Mart Pazar günü saat 12.30’da Ankara’da ‘Beyaz Miting’ var. Tıp çalışanları, beyaz önlükleriyle Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda buluşacaklar. Türk Tabipler Birliği (TTB) miting duyurusunu “Şiddet Varsa Hizmet Yok” sloganıyla yaptı. Sağlık çalışanları, hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmaktan bıkıp usandı çünkü...

TTB, bir de video klip yayınladı YouTube kanalından. Birkaç dakikanızı ayırıp Google’a “TTB, Tansiyonu Düşür” yazar mısınız lütfen? ‘Rap’ tarzındaki “Tansiyonu Düşür”ü bir izleyin... Nakarat kısımlarında bakın neler diyor sağlık çalışanları: “Olmaz, hastanede şiddet olmaz. Şiddetle çözüm falan olmaz.

Haberin Devamı

Dişçiye, filmciye, hemşireye, doktora el kalkmaz. Tansiyonu düşürmeden olmaz. Şiddetle hizmet olmaz. Bu duruma susmak hiç olmaz.”

Ve “Doğumundan itibaren hastalandığında sana, yakınlarına, sevdiklerine kim baktı?” diye soruyor TTB. Sene 2020 ve sağlık çalışanları, bir tıp bayramında “Bize şiddet uygulamayın” demek zorunda kalıyor topluma. Acı ama gerçek…

FUTBOL VE SİYASET

“Türkiye’de insanlar, siyasi partileri futbol takımı tutar gibi destekliyorlar” şeklinde genel bir kabul vardır bizde. Bilirsiniz... Büyük oranda da doğrudur bu aslında. Nitekim, kahvehane sohbetlerinin ilk iki konusunun futbol ve siyaset olması da bu görüşü destekler.

Ama... Geçen hafta futbol saha ve tribünlerine hakim olan manzarayla siyaset sahnesinde yaşananları yan yana koyduğumuzda durum değişti. Renkleri farklı oyuncuların da, tribünlerin de ‘İdlib şehitleri’ gündeminde tek vücut olduğunu gördük.

Buna karşılık siyasette; bırakın birlik ve bütünlüğü, Meclis Genel Kurulu’nda kavgaya varacak bir ayrışma mevzubahis. İnsana “Keşke gerçekten takım tutar gibi siyasi parti desteklense” dedirtecek bir manzarayla karşı karşıyayız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder