Murat Çelik Tekrarı olmamalı
HABERİ PAYLAŞ

Tekrarı olmamalı

Gazetelerin her sene ‘15 Temmuz Özel İlavesi’ yayınlaması çok yerinde bir uygulama. 15 Temmuz unutulmamalı, unutturulmamalı. Hafızalarda hep taze tutulmalı 15 ve 16 Temmuz 2016’da bu ülkede yaşananlar. O iki gün hep hatırlanmalı ki yıllar ya da on yıllar sonra yeni 15 Temmuzlar ile karşılaşmasın Türkiye ve bu ülkenin insanları.

15 TEMMUZ SONUÇTU

O meşum gecenin 6’ncı seneidevriyesindeyiz. 15-16 Temmuz’un izleri hâlâ taze benim zihnimde. O gece ve ertesi günü Ankara sokaklarında geçirmiş bir gazeteci olarak dramatik, hatta trajik olaylara şahit oldum.

Haberin Devamı

Gördüklerimi, yaşadıklarımı yazdım, anlattım geçen yıllar içinde. Ve meselenin o iki gün olmadığını anlatmaya çalıştım hep. O iki gün ‘sonuç’tu. Sebep ise o güne gelinceye kadar yapılanlar ve yapılmayanlardı. Türkiye, 15 Temmuz 2016’ya gelinceye kadar on yıllarını heba etti.

MGK RAPORLARI

1990’ların ilk yarısıydı... Ankara’da, mesleğinin ilk yıllarında genç bir gazeteciydim. O dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarının gündeminde, rutin 2 ana başlık olurdu: ‘İç ve Dış Tehditler.’ ‘İç Tehditler’ başlığının altında da 2 madde yer alırdı: ‘Bölücü ve İrticai Faaliyetler.’ ‘Bölücü Faaliyetler’ maddesi terör örgütü PKK ile başlardı.

‘İrticai Faaliyetler’ maddesinin ilk sırasındaysa ‘Gülen Cemaati’ yazardı. Altında da Fethullah Gülen’in kurduğu yapı, faaliyet alanları, ekonomik gücü, uluslararası bağlantıları anlatılırdı. Cemaatin (o zamanlar bu isimle anılırdı) asıl amacının Türkiye’de rejimi değiştirmek olduğu görüşüne yer verilen raporlarda, bu ‘nihai hedefe ulaşmak için cemaat mensuplarının devlet kadrolarına sızdığı’ndan bahsedilirdi. Uzatmayacağım. Bu bahsettiğim raporlar devletin arşivlerinde duruyordur muhakkak.

ARTIK ESAS OLAN...

Demem o ki... Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir sır değildi. Aksine hep bilinen, yıllar boyunca yakından takip edilen ama bir türlü ‘gereği yapılamayan’ (belki de yapılmayan) bu yapı, zaman içinde devleti adeta ele geçirme noktasına geldi. Bu yüzden diyorum ‘15 Temmuz sonuçtu’ diye.

Haberin Devamı

Ve işte o sonuçta Türkiye büyük bedeller ödedi. 15 Temmuz şehitlerimiz var. Ve gazilerimiz. O şehitlerin ruhlarının incinmemesi, o gazilerin huzur içinde yaşayabilmesi için yeni 15 Temmuzların olmaması gerekiyor bu ülkede. Geçmişten ders alınması ve gelecekte KETÖ, METÖ, YETÖ, SETÖ; adı her ne olursa, yine birilerinin oyununa gelinmemesi gerekiyor. Artık esas olan nokta budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder