Murat Çelik TTB ne diyor?
HABERİ PAYLAŞ

TTB ne diyor?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 14–18 Eylül’ü “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz Haftası” ilan etti. Siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu etkinlikleri gerçekleştiren TTB’ye, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok sert tepki gösterdi. Bahçeli, hainlikle suçladığı TTB’nin kapatılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulundu. MHP Lideri’nin açıklamaları üzerine dün TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ı aradım. Türkiye’de yaklaşık 160 bin hekim bulunduğunu ve bunların yaklaşık 110 bininin ( yüzde 70) TTB üyesi olduğunu hatırlatan Prof Adıyaman, birliğin polemiklerden uzak durma tercihini dile getirdi.

Haberin Devamı

TTB ne diyor

Adıyaman “Tarihten gelen misyonumuz, yeminimiz ve sorumluluğumuz çerçevesinde söyleyeceklerimiz ve her türlü cevabımızı yaptığımız açıklamalarda bulabilirsiniz” dedi. O açıklamaların manşetinde “Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz ve yapacağız” cümlesi var.

Geçmiş olsun Hami Aksoy

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, 13 Eylül 2020 Pazar günü, büyük bir kazayı hafif yaralarla atlatmış. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te yaptığı Tarafsız Bölge programının önceki akşamki konuğu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ydu. İki eli birden bandajlarla sarılı olan Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy’un motosikletiyle bir trafik kazası geçirdiğini orada öğrendim.

Geçen Pazar öğle saatlerinde, Ankara’nın Söğütözü semtinde Vespa tipi küçük motosikletiyle trafikteymiş Aksoy. “Şehir merkezinden Bilkent’e gidiyordum” dedi. Dumlupınar Bulvarı üzerinde seyir halindeyken, arkadan gelen aracın çarpması sonucu motordan düşüp savrulmuş. Kaza sonucu Aksoy’un elleri, kolu ve belinde derin sıyrıklar oluşmuş.

Ambulansla hastaneye götürülen Hami Aksoy, yapılan tetkikler ve tedavisinin ardından evine, ardından da mesaisine dönmüş. Dışişleri Sözcüsü, taktığı kaskın kafasını korumasıyla, belki de hayati tehlikeye sebep olabilecek bir kazayı ucuz atlatmış. Aksoy sohbetimizde, “Hafta sonları keyifli oluyordu ama sanırım bundan sonra motora binmem” dedi. Geçmiş olsun…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder