Murat Çelik Yargıtay'da cübbelerin yanında şimdi birer de milli forma var
HABERİ PAYLAŞ

Yargıtay'da cübbelerin yanında şimdi birer de milli forma var

Fotoğraf bir Yargıtay üyesinin odasından… Son dönemde, üyelerin birçoğunun odasında aynı görüntü var. Dilsiz uşaklar artık çoğunlukla aynı formayı taşıyor. Çünkü…

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 420 Yargıtay üyesine milli takım forması hediye etmiş. Hepsi kişiye özel…

Formanın arkasında üyenin adı-soyadı yazıyor. Sırt numarası da o kişinin memleketinin plaka numarası.

Yargıtayda cübbelerin yanında şimdi birer de milli forma var

Yüksek yargı mensupları, nisan ayında, Yargıtay Başkanlık özel kaleminden aranmış ve beden ölçüleri sorulmuş. Bu sorunun nedenini merak eden üyelere verilen yanıt “Bilemiyoruz. Başkan öğrenmemizi istedi” şeklinde olmuş. Bir süre sonra da mayısta, üyelere şahsa mahsus milli formaları gelmiş Başkan Cirit’in hediyesi olarak.

Haberin Devamı

Beden ölçüsü sorusunun sebebi böylece çıkmış ortaya. Gelecek yıl (2020) şubat ayında emekli olacak olan Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, üyelere işte böyle bir jest yapmış. Bazı üyeler, odalarındaki dilsiz uşaklarda asılı duran tuttukları takımın formasını ay yıldızlı ulusal takım formasıyla değiştirmiş.

Bu arada bir not daha… Bir grup Yargıtay üyesi, sırtlarında adları ve doğdukları şehrin plaka numarası yazılı olan formalarını giyip milli maça da gitmiş. Yaklaşık 60 üye, 8 Haziran’da Konya’da oynanan ve A Milli Futbol Takımı’nın Fransa’yı 2-0 mağlup ettiği o tarihi maçı beraberce tribünden izlemiş.

GEÇEN SENE BUGÜN

20 Temmuz 2018 Cuma günü, gündemde Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Tanrıver’in, mezuniyet töreninde polis adaylarına hitaben yaptığı konuşmadaki şu sözleri vardı: “Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata, hiçbir şıha ya da şeyhe bağlı olmayacaksınız. Sizlerin bağlı olacağı tek bir yer vardır, o da devlettir.”

NE GÜZEL LÂF

Başarının yüzde 5’i yapmayı bilmekten, yüzde 95’i yapabilmekten oluşur. (Fransız atasözü)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder