Murat Çelik Yavaş ile Aygün, eylülde yüz yüze görüşmüş
HABERİ PAYLAŞ

Yavaş ile Aygün, eylülde yüz yüze görüşmüş

Dün öğleden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştüm Yavaş dedi ki: Bu TOGO Kuleleri mevzuundan bizim, hazirandan itibaren (2019) belediye meclisinde MHP’li üyelerin konuyu gündeme getirmesiyle haberimiz oldu. Israrla takip ettiler. İnşaatın mühürlenmesini istediler. Sonra yaz sonu, sanırım eylülde Sinan Aygün geldi, baş başa görüştük.

“Benim kazanılmış hakkım var, inşaatın yüzde 70’i bitti” dedi.

“Mühürlerseniz tazminat ödemek zorunda kalırsınız” dedi. "Hukuk müşavirliğimizi görevlendirdik, Danıştay kararları incelendi, uzman görüşü de aldılar. MHP’nin baskısına rağmen risk aldık. Çünkü aksi yönde bir yargı kararı yoktu. Sinan Aygün lehine davrandık aslında. Kötü niyetli olsam, husumetim olsa bu görüşmeyi yapmaz, ruhsatı ben de iptal edebilirdim. Peki neden böyle davrandık? Çünkü o dönemde mahkeme kararı yoktu. Ne zaman ki ruhsat iptal kararı çıktı ve bize tebliğ edildi (24 Ekim 2019) biz de gereğini yaptık. Hukuk ne derse o."

Haberin Devamı

Bütün AVM'lere teftiş

Yavaş ile Aygün, eylülde yüz yüze görüşmüş

Mansur Yavaş dedi ki: "Şu anda YDA Center (Söğütözü’ndeki eski Demir Kafes’in yerine yapılan) ve Armada’da da teftiş var. Bütün AVM’lerde yapacağız. Hepsini, arsa birleştirme aşaması itibarıyla teftiş ediyoruz. İmar kirliliği tespit edilirse, imara uygun hâle getirecekler."

Avukat mevzuu

Yavaş dedi ki: "Biz göreve gelir gelmez, Avukat Mehmet Ali Alan ile çalışmayı bırakalım dedik fakat avukatlık ücreti davası açma durumu itibarıyla bunu yapamadık. Ama bizim dönemimizde bu avukata yeni dosya vermedik. Bu süreçte yürütmeyi durdurma kararını üç gün sonra getiren avukat, 11 Nisan tarihinde alınan imar değişikliğinin iptal kararını, 11 Temmuz’da, yani üç ay sonra bildiriyor bize. Kendisini haklı fesih yoluyla azlettik, hakkında suç duyurusunda bulunduk, baroya da şikayet ettik."

Aygün aynı noktada

Yavaş ile Aygün, eylülde yüz yüze görüşmüş

Ankara Ticaret Odası eski Başkanı ve CHP eski Milletvekili Sinan Aygün’e gelince… Aygün, “Doğru, eylülde görüştük. Ben sadece kasım-aralık döneminde görüşemedim. Randevu vermedi” dedi.

Aygün, yaptığı basın toplantısı ve CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklamalarla aynı noktadaydı dün de.

Haberin Devamı

"Ben zaten çatıyı 1 Nisan’da kapatmışım. 11 Nisan’da mahkeme emsal iptal kararı veriyor. Bu imar değişikliğinin iptali kararı bana mayısta tebliğ edildi. Belediyeye de temmuzda edilmiş. Yani benim kazanılmış hakkım var. Ayrıca emsal konusunda da aynı bölge ve güzergâhtaki örneklere bakınca, ben mağdurum."

NOT: Burada Yavaş ile Aygün’ün bahsettikleri farklı davalar. Aygün, Şehir Plancıları Odası’nın açtığı ve emsal artışıyla ilgili davadan söz ediyor. Yavaş ise Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başvurusuyla ruhsat iptali kararının çıktığı davadan.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder