Murat Gülderen 1.000 TL’ye alınacak en güçlü 5 telefon
HABERİ PAYLAŞ

1.000 TL’ye alınacak en güçlü 5 telefon

Salgın nedeniyle dışarı çıkmanın riskli olduğu bu dönemlerde özellikle yaşlı insanların akıllı telefonlara olan ihtiyaçları çok daha fazla arttı. Her şeyden önce yakınlarıyla görüntülü konuşabilmek, eğlenceli zaman geçirmek adına videolar ve fotoğraflar çekmek, sosyal medya hesabı açarak bunları paylaşmak, oyun oynamak ve internette bir şeyler okumak için iyi bir telefon olmazsa olmaz... Bu hafta tüm bu işleri kolaylıkla görecek yani kamerası ve işlemcileri güçlü olmasına rağmen fiyatı da 1.000 TL’yi geçmeyen en iyi 5 cihazı önünüze serdik.

Haberin Devamı

YÜZ TANIMA DA VAR

Hepsi Türkiye garantili olan ve çoğunda 2 arka kamera, yüz tanıma ve parmak izi okuma gibi özellikler olan bu cihazları Hepsiburada, Trendyol, Teknosa gibi en güvenilir online perakende sitelerinden araştırarak derledik. Bundan sadece 2 yıl önceye kadar üst düzey telefon olarak satılan bu cihazlar şimdi giriş segmenti olarak konumlandırılıyor. Her yaştan kişinin rahatlıkla kullanacabileceği bu akıllı cihazların en büyük özelliklerinden biri de güçlü bataryalarının olması. İşte liste...

1- VESTEL VENUS E5

6.1 inçlik LCD ekrana sahip bu cihazda 32 GB dahili hafıza, 3GB RAM, yapay zeka destekli 13+2 MP iki arka, 8 MP selfie kamerası yer alıyor. Gücünü 8 çekirdekli 2.2 GHz MediaTec MT6763 işlemciden alan cihazda 3400 mAh batarya bulunuyor. Parmak izi ve yüz tanıma teknolojisi de olan cihaz çift nano SIM’e de sahip.

1.000 TL’ye alınacak en güçlü 5 telefon

2- CASPER VIA E3

5.7 inçlik ekranda tasarlanan cihaz da 32GB dahili hafızaya 2GB RAM’e, yapay zeka destekli 13+2 MP 2 arka, 5MP de ön kameraya sahip. 3200 mAh bataryanın desteklediği telefon gücünü ise MediaTek MT6761 işlemciden alıyor. İvmeölçer, pusula, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, yüz tanıma ve parmak izi de olan cihazda çift SIM desteği de bulunuyor.

1.000 TL’ye alınacak en güçlü 5 telefon

3- GENERALMOBILE GM6

Vestel ve Casper ile birlikte bir başka yerli teknoloji devi General Mobile’ın bu cihazı 960 TL. Cihazın arkasında 13+5 MP’lik 2, önünde ise 5MP’lik selfie kamerası yer alıyor. Gücünü 1.5 GHz Quad Core işlemciden alan telefonda 2GB RAM, 16 GB dahili hafıza bulunuyor. 5.5 inçlik cihazın bataryası ise 3500 mAh gücünde. Bu da normal kullanımda pilin 2 gün gitmesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

4- ALCATEL A5 LED

2GB RAM, 16 GB dahili hafızaya sahip 5.2 inç’lik telefonda 2800 mAh batarya yer alıyor. Cihazın arkasında 8, önünde ise 5 MP kamera bulunuyor. Gücünü 1.3 GHz Octa Core işlemciden alan telefonun en büyük özelliklerinden biri ise iki işlemi aynı anda yapmaya olanak tanıyan ekranının olması. Örneğin bu cihaz ile mesaj atarken aynı anda video de seyredebilirsiniz. Telefon ayrıca değiştirilebilir LED ışıklı arka kapağıyla dikkat çekiyor.

5- HONOR 7S

950 TL’lik fiyatıyla dikkat çeken bu 5.45 inç’lik cihaz da 2GB RAM, 16GB dahili hafızayla geldi. Çinli dev Huawei’nin kardeş markasına ait telefonun arkasında 13 MP, önünde ise 5MP kamera yer alıyor. Yüz tanıma özelliği bulunan bu telefon gücünü ise 1.5 GHz Quad Core işlemciden alıyor. Güçlü hoparlörleriyle farkını konuşturan telefon 2 gün rahatlıkla giden 3000 mAh’lik batarya sahip.

1.000 TL’ye alınacak en güçlü 5 telefon

HAFTANIN OLAYI

Haberin Devamı

ROBOT TAMİRHANESİ

Japonya merkezli CNS, yapay zeka, robot ve makine üreticisi Fanuc, Avrupa’daki en büyük tamir merkezini İstanbul’da açtı. Türkiye’de onlarca büyük sanayi fabrikasında yer aldıklarını kaydeden Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Artık robotlarımızı, makinelerimizi ve el kumandalarımızı yurtdışına çıkartmadan Türkiye’de tamir edebileceğiz. Tamir merkezimizde Türkler çalışıyor. Yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım. Bu proje, Fanuc’un Türkiye’ye ne kadar önem verdiğinin göstergesidir” dedi.

1.000 TL’ye alınacak en güçlü 5 telefon

Sıradaki haber yükleniyor...
holder