Murat Gülderen 1.5 milyon çiçek 'aşk'a gelecek
HABERİ PAYLAŞ

1.5 milyon çiçek 'aşk'a gelecek

Sevgililer Günü’nün en özel hediyesi kuşkusuz çiçek. Yani ‘seni seviyorum’ demenin en güzel yolu bu. Kimi gül, kimi orkide, kimi açelya kimi bir demet papatyayla anlatır aşkını. Sadece bu özel günde Türkiye genelinde internet üzerinden 1.5 milyon adet çiçek siparişi verilmesi bekleniyor. Normal zamanlarda günlük satış adedi ise online tarafta 45 bin civarında. Tüm toplama baktığımızda ise 75 bin adetlik bir pazar var. Bu da sektörün yıllık cirosal büyüklüğünün 3.5 milyar TL civarında olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

KADIN GİRİŞİMCİ ELİ

Online pazarın lider firmasının pazar payı yüzde 90’ın üzerinde. Ancak bu yönde yeni girişimciler de seslerini duyurmaya, rakibi zorlamaya başladılar. Bunlardan biri ise ‘Herkesecicek. com’. Bunun rakiplerinden en büyük farkı ise çiçek konsepti çerçevesine giren tüm ürünleri de sunması. Bunların başında ise özel bir koku, lavanta keseleri, gül kuruları, tütsüler, kupalar, el yapımı özel tasarımlar geliyor. Platform, asıl farkı ise kadın girişimcilerle oluşturdu.

‘HERKESE ÇİÇEK’

Şirketin kurucusu ve Üst Yöneticisi Serhan Erfidan, Sevgililer Günü öncesi pazarın geldiği noktaya ve hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erfidan, en uygun fiyata en güzel çiçeği ve alternatiflerini sunma hedefiyle yola çıktıklarını kaydederek, “Bizim sloganımız ‘çiçek almanın bahanesi mi olur’, ‘herkese çiçek her zamana çiçek’. Hatta kendi aramızda ‘her keseye çiçek’ de diyoruz. Sevgililer Günü’nde ise ‘aşk herkese güzel’ diyoruz” açıklamasında bulundu.

1.5 milyon çiçek aşka gelecek

Serhan Erfidan

ERKEN DAVRANIN AVANTAJI YAKALAYIN

14 Şubat’ta alışılan harika kokulu gül aranjmanlarının yanı sıra, kişiye özel kutu hediyeleri de tasarladıklarını da ifade eden Erfidan, “İçinde doğa dostu soya mumlarından, leziz çikolatalara, ufak kişisel hediyelerden, egzotik tütsülere kadar geniş yelpazeli ürünler bulunduran bu kutular, özel hissettirmek ve düşündüğünüzü göstermek için çok uygun. Ayrıca 03- 10 Şubat tarihleri arasında yapacağınız alışverişlerde yüzde 10 erken sipariş avantajı da başlattık” sözlerinde bulundu.

Haberin Devamı

49-199 TL’YE MUTLULUK

Serhan Erfidan, önceliklerinin kusursuz müşteri deneyimi olduğuna da vurgu yaparak, “Kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunarak büyümeyi ve müşterilerimize mutluluk dağıtmayı hedefliyoruz. Hizmet verdiğimiz sektörde hiç online çiçek siparişi vermemiş ve eski alışkanlıklarına bağlı semt çiçekçilerinden alışveriş yapan çok büyük bir kesimin de olduğunu ve bizim için de kazanılması gereken bir müşteri kitlesi olduğunu söylemek lazım. Sevgililer Günü için 49 TL ile 199 TL arasında değişen fiyatlarda, ‘her heseye’ uygun eşsiz aranjmanlar hazırladık” dedi.

AİLE BÜTÇESİNE KATKI YAPIYOR

İşlerine çok özel bir sosyal sorumluluk boyutu kattıklarına da vurgu yapan Erfidan, şunları söyledi: “El işlerinde beceri sahibi olan, örneğin makrome yapmayı, seramik işlemeyi bilen kadınlar bize geliyorlar. Kapımız tüm girişimci kadınlarımıza açık. Marketing ekibimiz var. O ekip o tasarımları nerelerde konumlandırabileceğimize bakıyor. Biz kadın girişimciliği desteklemek açısından bir üründen ortalama 150 tane alıyoruz. Bu projemizi iyice genişletmeye başladık. Halihazırda şirketimizde çalışan kadın oranı da yüzde 50.”

Haberin Devamı

SEVGİLİYE NOTLAR...

Varlığın için teşekkürler, seni seviyorum.

Dünyalar onların, sen benim ol.

Aşkın en güzel çiçeğe konmuş halisin.

Beni yokluğunla savaştırma, kaybederim.

Oksijeni bilmem ama kokun şart.

Unutursun diye çok korkuyorum.

Hayatımın kadınısın.

Kendime gelemiyorum, sana gelsem olur mu?

Seninle her şeye varım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder