Murat Gülderen Akıllara zarar teknolojiler
HABERİ PAYLAŞ

Akıllara zarar teknolojiler

Her yıl bu zamanlarda ABD Las Vegas’ta düzenlenen en büyük teknoloji fuarı CES, yine dünyanın seyrini değiştirecek icatlara sahne oldu. 5G ile birlikte tüm dünyada görmeye başlayacağımız sürücüsüz, direksiyonsuz ve akıllı ekranlara sahip araçların dikkat çektiği fuarda özellikle günlük yaşamı daha da kolaylaştıracak cihazlar yoğun ilgi gördü. Bu arada ABD’nin tüm kısıtlamalarına rağmen Çinli teknoloji devi Huawei de fuarda yerini aldı.

İşte CES’e damga vuran bazı ürünler:

4 boyutlu ekran: Sinema teknolojisi şirketi CJ 4DPLEX, dünyanın ilk dört boyutlu ekranı 4DX Screen’i duyuruldu. Bu özel ekran, sinema salonunun tavanı da dahil olmak üzere dört açıdan görüntü sunabiliyor. 4DX Screen, salon yapısının eğimli yan duvarlara sahip olması nedeniyle kırılma olmadan da görüntü sunabiliyor.

Haberin Devamı

DNA’lı bileklik: Çin merkezli DNANudge adlı bileklik, sizin DNA’nızı taşıyarak alışveriş yaparken hangi ürünün size uyup uymadığını belirtiyor. Sistemin çalışması için bileklikle beraber gelen çubuğu ağzınıza sürmeniz ve ıslaklığı bilekliğe tanımlamanız gerekiyor. Bilekliğin hemen yanında telefonunuzla eşleşebilen barkod okuyucu var. Ürünü barkota okuttuğunuzda bileklik o ürünün sizin DNA’nıza uyup uymadığını söylüyor.

Akıllı kabin: LG, vatandaşın modayı deneyimlemesi için etkinlik alanına özel ‘Thinq Fit’ adlı yapay zeka destekli özel kabinler kurdu. Elbiseleri üzerinizden çıkarmadan size en uygun kıyafetleri denetip tavisyelerde bulunan akıllı kabin, beğeni sonrası doğrudan kıyafet satan platformlarla da bağlantı kurabiliyor.

Evcil robot kedi: Çin merkezli Elephant Robotics, dünyanın ilk biyonik evcil kedisi olarak adlandırılan MarsCat’i dünyaya tanıttı. Gerçek bir kedi gibi davranarak insanlarla etkileşime giren kedi, okşanınca uyuma moduna geçiyor. Kameraları ve akıllı sensörleri sayesinde tamamen duyarlı ve hassas etkileşimlere sahip olan kedi, sesinizi duyabiliyor, yüzünüzü görebiliyor ve oyuncaklarla oynayabiliyor. Kedi ayrıca “otur” gibi önceden programlanmış komutları da anlayabiliyor.

Haberin Devamı

Mobil motor: Fuarda güneş enerjisiyle çalışmanın yanı sıra özel mobil uygulaması üzerinden telefon ya da tabletle konrtol edilebilen 3 tekerli triportör tarzı bir araç da tanıtıldı. Saatte 50 KM hıza ulaşabilen araç, güvenli ve konforlu bir seyahat vadediyor.

Aynalar dile geldi: Xiaomi, spor yapanlar için Amazfit HomeStudio adlı 43 inç ekrana ve hoparlöre sahip akıllı ayna geliştirdi. Koşu bandıyla entegre gelen ayna, spor esnasında öncelikle sizin sağlık durumunuzu analiz ediyor. Daha sonra egzersize başlamak istediğinizde 1000 adet ders içeriği öneren cihaz, kontrollü bir şekilde antrenmanı tamamlamanızı sağlıyor.

Huawei Mate 30 Pro: Çinli Huawei, her ne kadar ABD’nin kısıtlamalarına maruz kalsa da CES etkinliğinde yerini aldı ve google servislerinin olmadığı Mate 30 Pro telefonu ile gövde gösterisi yaptı. 2 metre derinlikte yarım saate kadar dayanıklılık sunan 5G’li telefonun arkasında biri 40 MP olmak üzere tam 4 adet kamera bulunuyor. 3 boyutlu tarama da yapabililen cihazın selfie kamerası ise tam 32 MP.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder