Murat Gülderen Alışverişte görme engeli kalktı
HABERİ PAYLAŞ

Alışverişte görme engeli kalktı

Görme engellilerin alışveriş yaparken yaşadıkları sorunlar artık tarihe karışıyor. Mağazaya girdiğinizde istediğiniz ürünün rengi, modeli, fiyatı, ebatları gibi onlarca bilgi, özel mobil uygulamalar sayesinde telefonunuzdan sesli olarak size aktarılıyor. Bu da yetmezse ‘gönüllüler’ canlı yayından size yardımcı oluyor

Görme engellilerin gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceği uygulamalar hızla artıyor. Ürünün rengini, modelini, ebatlarını, fiyatını, taksit seçeneklerini ve çeşitlerini sesli olarak bildiren bu uygulamalar aynı zamanda size uygun kombin seçenekleri de sunuyor.

Haberin Devamı

Hem Appstore hem de Google Playstore’da yer alan uygulamalar sayesinde başka birinin mağaza içerisinde yanınızda olmasına ihtiyaç duymadan alışveriş kusursuzca yapılabiliyor.

Böylelikle görme engelliler için ortalama bir alışveriş süresi de 20 dakikaya kadar düşüyor. Hayatı hızlandıracak ve alışveriş sorununu kökünden çözecek bu yeni uygulamaları sizler için derledik:

lCW Sense: Sesli barkot okuma özelliğine sahip uygulama ile görme engelliler, giysi hakkındaki renk, kumaş, desen, yıkama talimatları, fiyat gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilen bu uygulama aynı zamanda kıyafetleri yıkama, kombin oluşturma, ayırt edebilme konularında da çözümler sunuyor.

Aipoly Vision: Bu uygulama, akıllı telefonun kamerasını kullanarak gördüğü nesneleri yapay zeka aracılığıyla tanımlıyor ve bu nesnenin ne olduğunu sesli olarak söylüyor. 1400 farklı rengi ayırt edebilen uygulama, 1000’in üzerinde de yemek ve gıda ürününü tanımlayabiliyor. 20’den fazla dil seçeneğinin bulunduğu uygulamayı kullanmak için internet bağlantısı da gerekmiyor.

EyeSense: Türk Telekom’un görme engelliler için geliştirdiği bu uygulama tüm nesneleri tanıyıp size sesli olarak ayrıntılı bilgi veriyor. Bunun için kullanıcının telefonu tanıtmak istedikleri eşyaya yöneltmeleri yeterli oluyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcı ayrıca yine sesli komut yardımıyla kolaylıkla fotoğraf ve video çekimi de yapabiliyor.

Haberin Devamı

Getir: Yemek ürünlerinden kitaplara, evcil hayvan mamalarından, bebek bakım ürünlerine kadar binlerce kalem ürünü 10 dakikada teslim etmesiyle meşhur ‘Getir’ uygulaması, görme engelli vatandaşların da taleplerine yetişebilecek şekilde güncellendi. Görme engelli kullanıcılar artık ürünleri ve kategorileri sesli olarak duyarken, siparişlerin teslim süresini yine sesli olarak takip edebiliyorlar.

Be My Eyes: Bu uygulama, göremeyen bireyleri görenlerle canlı video bağlantısı sayesinde buluşturuyor. yani göremeyenler bu uygulama ile gönüllülerden her konuda destek alabiliyorlar.Alışveriş yaparken de büyük kolaylık sağlayan bu uygulama, görme engellinin telefonunda kullandığı dile göre birkaç saniye içerisinde gönüllülerle eşleşiyor.

HAFTANIN OLAYI

Diş fırçası markası Oral-B, yapay zeka özellikli diş fırçası Genius X’i Barcelona’daki Dünya mobil Kongresi’nde tanıttı. Diş yapısına göre kullanıcıya nasıl diş fırçalaması gerektiğini söyleyen cihaz, böylelikle gelecekte yaşanabilecek sorunları engellemeye de yardımcı oluyor. şarjla çalışan cihaz, aynı zamanda uSB bağlantılı cihazları da şarj edebiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder