Murat Gülderen Aynadan ödeme zamanı geldi
HABERİ PAYLAŞ

Aynadan ödeme zamanı geldi

Nakitsiz ve sürdürülebilir bir ekonomi için geliştirilen mobil ödeme çözümleri son dönemlerde bambaşka bir boyuta taşındı. Örneğin bir mağazadasınız kıyafet deniyorsunuz ve aynaya bakıyorsunuz. İşte o aynaya bir kere dokunduğunuzda saatiniz, bilekliğiniz ya da telefonunuzla ödeme yapabiliyorsunuz. Yeni trendler arasında sesle, yüzükle ve yeni nesil uygulamalarla alışveriş yapma da var.

Peki güvenli mi? Siz eğer ödeme yapacağınız akıllı cihazınıza zararlı bir yazılım yüklemediyseniz, güvenli. 348 milyar dolarlık değere sahip dünya mobil ödeme pazarının 2022 yılına kadar 1 trilyon dolara çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

SİHİRLİ DOKUNUŞ

Ödeme trendlerinin en ilgi çekici yöntemlerinin başında ayna ile ödeme geliyor. Mağazalara konmaya başlayan bu aynalar radyo frekansı ile tanımlama teknolojisine sahip. Satın alınacak ürün aynanın üzerine yaklaştırıldığında elektronik ürün kodu tanımlanıyor.

Aynadan ödeme zamanı geldi

Bu kod sayesinde ayna size başka ürünlerle de kombin seçenekleri sunabiliyor. Sahip olduğu ödeme altyapısı üzerinden de saat, telefon ya da bileklik ile saniyeler içerisinde tahsilat yapabiliyor.

CHATBOT

Chatbot, internet üzerinden tüketicilerle konuşmayı simüle etmek üzere tasarlanmış yapay zekalı bir asistan. Mastercard’ın dijital ödeme platformu Masterpass ile chatbot üzerinden ödeme yapılabiliyor. Bu ilk olarak hızlı alışveriş uygulaması Getir ile facebook messenger üzerinden başladı.

Aynadan ödeme zamanı geldi

Bu çözüm ile ürün seçilebiliyor, sipariş verilebiliyor ve kullanıcı bulunduğu sohbet arayüzünden ayrılmadan Masterpass ile tek tıkla ödeme yapabiliyor.

SESLE ALIŞVERİŞ

Mastercard ve teslimat uygulaması istegelsin, Türk tüketicilere sesle alışveriş çözümü sunmak için işbirliği yaptı. Kısa süre sonra tüketiciler istegelsin’den market alışverişlerini sesle yapacak, ödemelerini de sesle tamamlayabilecekler.

Aynadan ödeme zamanı geldi

Bunun için uygulamayı açıp, istedikleri ürünleri söylemeleri yeterli olacak. Siparişleri tamamlandığında ise yine sesli olarak Mastercard logolu kartları ile ödemelerini tamamlayabilecekler.

FASTPAY

FastPay, cep telefonu numaranızı banka hesabı numaranızmış gibi kullanmayı sağlayan ücretsiz bir uygulama. Bu sayede ödeme, havale, para transferi, üye işyerlerinde QR kod ile ödeme, bakiye yükleme, kredi kartı borcu ödeme gibi pek çok bankacılık işlemi hiç bir ücret ödemeden yapılabiliyor. FastPay uygulaması üzerinden ulaşım kart yüklemeleri de birkaç saniye içerisinde yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Aynadan ödeme zamanı geldi

METRO FAST

Alman perakende devi Metro da alışverişte ödeme deneyimini A’dan Z’ye dijitale taşıyan öncü markalardan. Metro Fast adlı bu uygulamanın da kullanımı oldukça basit: Önce alışveriş arabasındaki barkodu daha sonra üye kartınızdaki barkodu okutuyorsunuz.

Aynadan ödeme zamanı geldi

Sonra alışverişe başlıyorsunuz. Böylece arabaya barkotunu okutarak koyduğunuz her ürün tanımlanmış oluyor. Daha sonra ise supersmart denilen bölüme geliyorsunuz. Burada arabanızdaki ürünler doğrulanıyor ve tutar belirleniyor. Ödeme noktasında istediğiniz gibi ödeme yapabiliyorsunuz.

HAFTANIN OLAYI

ELEKTRİKLİ BEBEK ARABASI

Emmaljunga için kapsamlı konfor ve güvenlik özellikleri içeren bir destek sistemi geliştirdi. eStroller olarak adlandırılan sistem, elektrikli itme ve otomatik fren yardımı işlevlerine sahip. Özel mobil uygulaması ile telefondan da kontrol edilebilen arabanın yabancılara karşı akıllı alarm sistemi de var.

Haberin Devamı

Aynadan ödeme zamanı geldi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder