Murat Gülderen Bedava dert dinlenir
HABERİ PAYLAŞ

Bedava dert dinlenir

Haberin Devamı

  • Pandemi nedeniyle vatandaşın stres düzeyi iyice tavan yaptı. Son araştırmalara göre ‘bana da koronavirüs bulaşır mı?’ endişesi taşıyan kişilerin oranı yüzde 67. Ipsos’un anketinde ise işten çıkarma yasağına rağmen vatandaşın yüzde 70’i işini kaybetmekten korkuyor. Evde çalışanların yüzde 75’i ise kendini çok izole olmuş ve yalnız hissediyor. Bu sorunlardan yola çıkan bazı dijital içerik üreticileri hiçbir kişisel veri girmeden kayıt olunabilen ‘dert anlatma ve dinleme’, yetişkinler için ‘elektrik şebekesi bağlama’, ‘denizde taş sektirme’ gibi stres attıran yeni nesil mobil uygulamalar geliştirdi.

'KONUŞMAK İYİ GELİR'

Bedava dert dinlenir

  • Bilim ışığında hazırlanan dijital oyunların ve düzeyli sohbet uygulamalarının bağımlılığa dönüşmediği sürece kullanılabilir olduğunu kaydeden Psikolojik Danışman Dr. Feyza Çelen, “Evden çalışma, çocukların okul sürecini yine evden izleme ve yönetme, sevdiklerimizi görememe ve işimizi kaybetme endişeleri zihinde akılalmaz kurgular oluştururken ruhsal kaygılarımızı artırıyor. Bu açıdan düşünce ve duygularımızı içten içe kurgulamaktansa birilerine ifade etmek, anlamak ve anlaşılmak hepimize iyi gelmekte. Yine dijital oyunlar da stres atmada işe yaramaktadır. Ancak kaygılarınızın endişe verici bir boyuta yöneldiğini hissettiğinizde derhal uzman desteği almalısınız” dedi.

DERDOST

Sohbetlerin hiç bir şekilde kaydedilmediğinin garantisini veren bu uygulama, sizinle aynı dertleri paylaşan kişileri bir araya getirerek mesajlaşmanızı sağlıyor. Uygulamaya girerken kullanıcı adı bile istenmiyor. Yani herkes anonim... Açılan sayfadaki kutucuğa derdinizi yazdığınız an aynı sorundan muzdarip olan kişilerle bağlantı kuruluyor. Böylece sizi en iyi anlayanlarla dertleşiyor ve birbirinize önerilerde bulunabiliyorsunuz.

Bedava dert dinlenir

DERTÇİ

Bu uygulamayı kullanmak için kullanıcı adı ve e-posta adresi yazmanız yeterli. Kimse gerçek adını vermek zorunda değil. İster tek kişi ile yazışabilir, isterseniz dert konusu açarak pek çok kişinin konuya dahil olmasını sağlayabilirsiniz. Konuşmak istemeyenler de tüm yorumları okumakta özgür. Gelişmiş şikayet etme özelliği de olan bu uygulama güvenli bir sohbet etmek için geliştirildi.

ONLINE THERAPY

Kaygı, üzüntü, stres, öfke, ilgisizlik, umutsuzluk gibi sizi rahatsız eden herhangi bir olaya karşı sorunuzu kimliğinizi belirtmeden sorup uzman danışmanlardan tavsiye alabilirsiniz. Ayrıca platforma üye kişilerle tanışabilir, onlarla dertleşebilir, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Uygulamanın bazı içerikleri 1.39 TL’den başlayan fiyatlarla ücrete tabi.

ENERGY

Bu oyun uygulamasında size malzemeler veriliyor, siz de bunları birleştirerek elektriği açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ana kural kabloların uygun şekilde birbirine bağlanması. Arka fondan dinlendirici ve konsantrasyon yükseltici müziğin verildiği oyunda zaman sınırlaması olmadığı için hem stres atılıyor hem de beyin jimnastiği yapılıyor. Oyunda seviye atladıkça görevler de biraz zorlaşıyor.

ANTISTRESS

Denizde taş sektirme, çivi çakma, havuç doğrama, vazo ve bardak kırma, üzeri yemek yağlarıyla kaplı fırını temizleme, tahtaları fırlatma, defterleri karalama, çimleri biçme, mürekkep damlatma, diş macununu ortalığa sıkma, bilardo oynama ve mısır patlatma gibi stres alan onlarca oyunu bir arada sunuyor. Tek başınıza oynayabileceğiniz bu uygulamanın bazı kategorileri ise ücretli.

Bedava dert dinlenir

ALOHA LIVE

Gizlilik esaslı diğer bir canlı sohbet uygulaması da Aloha Live. Sloganı ise ‘seni dinliyoruz’. Yaş, cinsiyet gibi belli kriterlere göre dinleyicileri filtreleyebiliyorsunuz. Konuşmacılar dinleyicilere gerçek para ile çay, kahve, pasta, dondurma gibi sanal ürünler de ısmarlayabiliyor. Herkesin her gün 15 dakika derdini anlatması bedava. Dinlemek ise 24 saat ücretsiz.

TEKNO TURU

  • BOSCH, her yıkamada 10 litre su tasarrufu sağlayan yeni çamaşır makinesi i-DOS’u tanıttı. Makine, akıllı sensörleri ile içine konulan çamaşırın miktarını, kirlilik seviyesini ve kumaş türünü algılayarak gerekli deterjan, yumuşatıcı ve su miktarını otomatik belirliyor.
  • TÜRK TELEKOM’un oyunlaştırılmış eğitim platformu MentalUP’ın zihinsel becerileri geliştirici ve güvenilir oyunları, üç haftalık tatil süresince 5.5 milyon kez oynandı.
  • Türkiye’de de üretime başlamaya hazırlanan XIAOMI, yeni amiral gemi telefonu Mi 11’i tanıttı. Tam 108 MP ana kamerayla donatılan cihazın önünde ise 20 MP selfie kamerası bulunuyor. Kalp atış hızını da izleyen telefonun RAM’i 8, belleği ise 256 GB.
  • Sağlık alanında dijital çözümler üreten YESIL SCIENCE; kullanıcıların dolaşım, solunum, su tüketimi ve diğer günlük tüm alışkanlarına göre vücudunu analiz edip sağlık durumunu söyleyen ve önerilerde bulunan yapay zeka ve artırılmış gerçeklik (AR) destekli MANDARIN HEALTH adlı uygulama geliştirdi.

HAFTANIN OLAYI

KAMERALI SÜPÜRGE

Samsung, yapay zekalı robot süpürgesi JetBot 90 AI+’yı tanıttı. İnovasyon ödüllü süpürge, üç boyutlu sensörleriyle tüm nesneleri algılıyor, kırılacak eşyalara yaklaşmıyor ve evin her bölgesini dolaşarak temizlik yapıyor. Telefona bağlanarak uzaktan kontrol edilebilen cihazın en büyük özelliklerinden biri ise kameraları olması. Bu özellik sayesinde uzaktan evinizin içini görebilirsiniz.

Bedava dert dinlenir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder