Murat Gülderen Bu 'CEP'ler 12 taksit
HABERİ PAYLAŞ

Bu 'CEP'ler 12 taksit

Fiyatı 3.500 TL’nin üzerindeki telefonlarda taksit sınırı 6 aydan 3 aya indi. Buna karşılık 3.500 TL’nin altındaki telefonlarda taksit 12 ay olarak devam edecek. Biz de 12 taksitle alınabilecek telefonları sizler için derledik.

Türkiye'de yılda ortalama 12 milyon adet cep telefonu satılıyor. Bunun yaklaşık yüzde 20’si 3.500 TL ve üzeri fiyata sahip olan cihazlar. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), fiyatı 3.500 liranın üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilere yönelik dün vade sınırını 6 aydan 3 aya düşürdü. Buna karşılık çoğu aynı özelliğe sahip 3.500 liranın altındaki telefonlarda ise taksit sayısı 12 olarak devam edecek.

Haberin Devamı

Bu CEPler 12 taksit

BİLİNÇLİ TÜKETİM

Amaç, aynı özelliğe sahip daha ucuz telefonları cazip kılmak. Bir başka deyişle bilinçsizce yapılan telefon harcamalarının da önüne geçmek. Piyasada birçok markanın 3.500 liranın altında sunduğu telefon bulunuyor.

Peki 12 taksitle alınabilecek cihazlar hangileri? Telefon alırken ne gibi araştırma ve karşılaştırma yapılmalı? Bu soruların cevabını sizler için araştırdık. Öncelikle en az 3 e-ticaret sitesi ve teknoloji marketi gezmeniz kritik önem taşıyor.

YOLCU BERABERİNDE

Özellikle donanım alanında yerli üreticiler de dev markaların teknolojilerini son 3 yılda yakalamayı başardı. Güçlü işlemcilerle donatılan yerli cihazlar, kamera ve RAM güçleriyle de rakiplerine meydan okuyabiliyor.

Yeni düzenlemeyle bu cihazlar daha da dikkat çekecek. Öte yandan yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 1 Ocak itibarıyla 1.838 liraya çıktı. Yurt dışından cihaz getirmenin de cazibesi azalmış durumda.

AYNI CİHAZ FARKLI FİYAT

Aynı cihaz farklı yerlerde çok daha uygun fiyata bulunabiliyor. Apple, Samsung, Huawei gibi pazarın en büyük oyuncularının üst segment telefonları 7 bin liradan 15 bin liraya kadar çıkıyor.

Ama eğer normal bir kullanıcıysanız yani grafiker, fotoğrafçı değilseniz ve de güçlü oyunlar oynamayacaksanız bir cihaza bu kadar para vermenize gerek yok. Çünkü orta segment cihazlar da günlük yaşamdaki tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak özellikte. Buna çok iyi fotoğraf çekimleri de dahil.

Haberin Devamı

Bu CEPler 12 taksit

Sıradaki haber yükleniyor...
holder