Murat Gülderen Buzda lastik şovu
HABERİ PAYLAŞ

Buzda lastik şovu

7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde 4 mevsim ve yaz lastiklerine oranla çok daha iyi bir yol tutuşu sağlayan kış lastiği teknolojileri, dijitalleşmeyle birlikte sınırları iyice zorlamaya başladı. Öyle ki artık pek çok lastik testi kuzey ülkelerinin en buzlu yollarında ve en kötü hava şartlarında yapılır oldu. Çekiş gücünden frenlemeye, buzlu ve karlı havalarda kavrama siteminden yakıt verimliliğine kadar A’dan Z’ye pek çok testin cesurca yapıldığı bu özel testler sayesinde, kaza riski en aza indiriliyor.

Haberin Devamı

Buzda lastik şovu

EKSİ 20’DE TEST

Biz de Alman lastik üreticisi Continental’in testlerine katılmak için Finlandia’nın en kuzey bölgesi olan Kittila’ya gittik. Eksi 20 dereceye varan soğuklarda, son teknoloji lastikleri tek tek test ettik. Yeni lastik WinterContact TS 870, tüm zorlu hava şartlarına meydan okumayı bildi.

Kompakt ve orta sınıf araçlar için 14-17 inç jant aralığında 19 ebat üretilecek lastik, önümüzdeki sonbaharda pazara çıkacak. Gerçekleşen 37 testin 36’sında en yüksek tavsiye oranını yakalan WinterContact, geniş bir araç yelpazesinde orijinal ekipman olarak da kullanılıyor.

MEYDAN OKUDU

Buz üzerinde yüzde 5 daha kısa fren mesafesi ve kar üzerinde yüzde 5 daha iyi yol tutuşu sağlayan yeni ürün, ayrıca karda daha iyi kavrama, ıslak yolda daha iyi performans ve kuru yolda daha iyi yol tutuşu sunuyor.

Performansında yüzde 7 artış ve yuvarlanma direncinde yüzde 4 düşüş sağlanan WinterContact TS 870, yeni sırt deseni sayesinde yağışlı havalarda suyu daha hızlı bir şekilde tahliye ederek, suda kızaklamaya karşı daha iyi koruma sağlıyor.

AB lastik etiketinde, yeni WinterContact TS 870 yakıt verimliliğinde ‘C’ ve ıslak yol tutuşunda ‘B’ sınıfında, 70 dB’lik gürültü seviyesi ile de tek bir ses dalgasıyla temsil edilen en düşük kategoride yer alıyor.

GÜVENLİ SÜRÜŞ

Continental Türkiye Ticari Operasyonlar Direktörü Egemen Atış, “Türkiye jeopolitik konumu gereği bölge bölge mevsimsel farklılıklar gösterebiliyor. Biz de Continental Türkiye olarak Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre lastik pazarındaki varlığımızı şekillendiriyoruz.

Haberin Devamı

Tüketicilerimizin tamamına güvenli sürüşleri doğrultusunda güvenle kullanabilecekleri kış lastikleri geliştirmeye ve inovasyonlarımızla zenginleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder