Murat Gülderen Can dostlarınıza akıllı çözümler
HABERİ PAYLAŞ

Can dostlarınıza akıllı çözümler

Aileden biri haline gelen evcil hayvanlarımızı bazen birkaç saat de olsa tek başlarına evde bırakmak zorunda kalabiliyoruz. Ancak her ne kadar yemeğini ve suyunu her zamanki yerine koysak da yine de gözümüz arkada kalabiliyor. İşte bu sorunu kökten çözecek yeni nesil dijital teknolojiler geliştirildi. Öyle ki nerede olursanız olun kedinizi ve köpeğinizi izleyebilir, ona mamasını verebilir, hatta birlikte oyun bile oynayabilirsiniz.

Can dostlarınıza akıllı çözümler

OTOMATİK MAMA HAZIRLIYOR

Skymee besleyici: Wi-Fi özelliği sayesinde her yerden kontrol edilebilen cihaz, 1 gramdan 2 kilograma kadar otomatik mama ölçümü yapabiliyor ve belirlenen miktarda yemek veriyor. ‘Skymee’ mobil uygulaması üzerinden sesli komutla da çalışabilen cihazın yüksek kalitede gece görüşüne sahip Full HD kamerası da bulunuyor. Uzaktan fotoğraf ve video çekmeye olanak sağladığı için anlık görüntüleri sosyal medyadan da paylaşmaya imkan tanıyan cihazın monitörü ve güçlü mikrofonları da var. Bu sayede hayvanınız sizi görüyor ve sesinizi duyabiliyor. Fiyatı 3.613 TL.

Haberin Devamı

SureFlap Animo: Köpeğinizin tasmasına takılan bu bluetooth’lu cihaz, onun her gün aktif olduğu toplam süreyi saat ve dakika olarak izleyerek size bilgi veriyor. Bu da köpeğinizin sağlıklı egzersiz yapıp yapmadığını anlamanızı sağlıyor. Cihazı destekleyen ‘Sure Petcare Animo’ adlı uygulama da köpeğinizin kilosuna ve yaşına göre her gün kaç kalori yakması gerektiğine dair rehberlik ediyor. Uygulama aynı zamanda köpeğinizin uyku düzenini de takip ediyor. Cihazın fiyatı 1.081 TL.

Can dostlarınıza akıllı çözümler

KENDİ KENDİNE HAREKET

Akıllı köpek oyuncağı: GoBone adlı bu akıllı köpek oyuncağı bluetooth ile telefondan kontrol edilebiliyor. Kendi kendine çok seri bir şekilde hareket ettiği için köpeğin ilgisini çekerek onun hem enerjisini atmasını hem de keyifli zaman geçirmesini sağlayan oyuncak, suya ve ısırığa dayanıklı olarak tasarlandı. Dış yüzeyi kolay temizlik için çıkarılabilen oyuncağın otomatik modda oynatılma süresi tam 8 saat. Cihazın fiyatı ise 1.925 TL.

Oyun robotu Ebo: Wi-Fi özelliğine sahip mini akıllı robot Ebo, özellikle evde yalnız kalan kedilerin oynaması için geliştirildi. Kamerası sayesinde kedinizle iletişim kurmanızı sağlayan robot, aynı zamanda fotoğraf ve video da çekebiliyor. Sensörleri sayesinde etrafa çarpmadan ilerleyebilen robot, yüz tanıma sistemi özelliği de barındırıyor. Mini robot oyun zamanı bittiğinde ya da şarj edilmesi gerektiğinde şarj istasyonuna otomatik olarak dönmeyi de ihmal etmiyor. Fiyatı 2.626 TL.

Haberin Devamı

Kendini temizleyen kum: Petree adlı küre şeklindeki bu kedi kumu cihazı, kedi tuvaletini yaptıktan sonra otomatik olarak dönerek dışkıları ‘kullan ve at’ şeklinde tasarlanan özel kapalı bölgeye süpürüyor. İşlem bittikten sonra kapalı bölgedeki özel dışkı torbası herhangi bir hijyenik sorun olmadan atılabiliyor. Cihazın tabanındaki tepsinin 20 günde bir değiştirilmesi öneriliyor. Fiyatı 3.500 ile 4.500 TL arasında değişiyor.

Can dostlarınıza akıllı çözümler

HAFTANIN OLAYI

GÖZLÜK SAVAŞI

Facebook’tan sonra bir akıllı gözlük de Xiaomi’den geldi. Mesaj ve bildirimleri görüntüleyebilen, dil çevirisi yapabilen, fotoğraf ve video çekebilen, arama gerçekleştiren ve navigasyonu olan 51 gramlık gözlük, 4 çekirdekli işlemciden güç alıyor. Çift mikrofonu ve hoparlörü olan gözlük, telefon için yalnızca ikinci bir ekran değil, aynı zamanda bağımsız çalışan bir terminal işlevi görüyor.

Haberin Devamı

TEKNO TURU

  • Huawei, aynı anda telefon, tablet ve kulaklığı şarj edebilen kablosuz şarj istasyonunu tanıttı. 15 Watt’a kadar güç sağlayan cihazın Türkiye’de yaklaşık 500 TL’den satılacağı öngörülüyor.
  • Bireysel girişimcilerin evden çıkmadan, vergi dairesine, notere, ticaret odasına gitmeye ihtiyaç duymadan şirket kurulum hizmetini internet üzerinden online olarak kullanıcılarına sunan Mükellef, bu hizmeti ABD ve İngiltere için de vermeye başladı.
  • Oyunculara özel olarak tasarlanan Logitech G435 kablosuz oyuncu kulaklığı görücüye çıktı. Bluetooth üzerinden telefon ya da tablet gibi cihazlarla da bağlantı kurabilen cihaz, 165 gramlık ağırlığıyla öne çıkıyor.
  • Katlanabilir telefondan sonra şimdi de yuvarlak telefon Cyrcle Phone 2.0 tanıtıldı. Kickstarter kitle fonlaması üzerinden pazarlanan cihaz, 3GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve 13 MP arka kameraya sahip
Sıradaki haber yükleniyor...
holder