Murat Gülderen Cep'ten yapılan hayati testler
HABERİ PAYLAŞ

Cep'ten yapılan hayati testler

Yapay zekanın mobil dünyaya entegre edilmesi, özellikle sağlık alanında çığır açtı. Önceleri muayene olmadan yapılamayan pek çok hayati test, artık telefonunuza indireceğiniz uygulamalar sayesinde sadece birkaç saniyede gerçekleşebiliyor. Pandemi döneminde evinden çıkmak istemeyenler için bulunmaz birer nimet olan bu uygulamalar aynı zamanda ücretsiz. Yani istediğiniz an istediğiniz kadar test yapıp, sağlığınızı kontrol altında tutabiliyorsunuz. Elbette bu testlerin sonucu ne olursa olsun doktor teşhisi yerine geçmediği için şüphe duyduğunuz her konuda bir uzmana görünmeyi asla ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

STRES TESTİ

Bilimsel sorularla hazırlanan anket aracılığıyla sizi az ya da çok stresli biri yapan faktörleri ve tetikleyicileri belirlemenize yardımcı olan bu uygulamanın başarılı sonuç vermesi için testin doğru cevaplanması gerekiyor. Daha sonraki testlerde stres seviyenizin düşüp düşmediğini yine aynı şekilde kontrol edebilirsiniz.

KAN ŞEKERİ TESTİ

Kan şeker seviyenizi yönetmenizi sağlayan bu uygulamaya hemoglobin seviyesi, ağırlık ve alınan ilaçlar gibi verilerinizi yüklüyorsunuz. Grafiksel olarak durumunuzu gösteren ve glikoz seviyenizi takip eden uygulama sayesinde diyabet durumunuzu anlık izleyebiliyorsunuz.

ANKSİYETE TESTİ

Anksiyete kaygı bozukluğu demek. Bu sorunların neden olduğunu bilimsel sorularla anlamaya çalışan uygulama, test sonunda anksiyete seviyenizi ve yapmanız gereken bazı diyet yöntemlerini belirliyor. Bu testler kaygı tetikleyicilerinizi anlamanız açısından da önemli.

Cepten yapılan hayati testler

GÖRME TESTİ

Miyop, astigmat, renk körlüğü ve odaklanma gibi testler ile görme düzeyini ölçen bu uygulama, gözünüzdeki sorunun ne olduğunu sadece birkaç saniye içinde tespit ediyor. Yapmanız gereken ekrandaki talimatlara uyarak size yöneltilen soruları yanıtlamak.

Cepten yapılan hayati testler

İŞİTME TESTİ

Bu uygulama, duyabileceğiniz en sessiz sesi belirleyerek işitme eşiğinizi ortaya çıkarıyor. Konuşmaların anlaşılması ve duyma keskinlikleri baz alınarak gerçekleşen test, yaş normlarıyla karşılaştırılıyor ve işitme kaybı varsa sınıflandırılıyor.

Haberin Devamı

Cepten yapılan hayati testler

KİŞİLİK TESTİ

İçeriğindeki bilimsel sorularla kişiliğinizin özelliklerini ve tüm gizli taraflarını keşfetmeye imkan sağlayan bu uygulama aynı zamanda psikolojinizi de analiz ediyor. İnternet olmadan da çalışan uygulama sayesinde sadece birkaç dakikada zayıf ve güçlü yönlerinizi öğrenebilirsiniz.

HAFIZA TESTİ

Çeşitli bilimsel bulmacalar eşliğinde beyin becerilerinizi keşfetmenizi ve zihninizi açmanızı sağlayan bu uygulama, stres azaltıcı özelliğe de sahip. Seviyelerin kademeli olarak zorlaştığı testler, kişiye sinirsel esneklik kazandırıyor.

TEKNO TURU

  • 7-16 yaş arasındaki çocuklara kodlama öğretmek amacıyla oluşturulmuş oyun tabanlı online eğitim platformu Kodris, 400 binden fazla öğrenci tarafından kullanılmaya başladı. Girişim, algoritmik ve bilişsel düşünme becerilerini geliştiriyor.
  • İnternette ve sosyal medyada satılan sahte veya taklit ürünleri yapay zeka destekli akıllı algoritmalarla bulup, bunları marka sahiplerine haber veren Counterfake adlı yazılım geliştirildi.
  • Yamaha’nın Gogoro işbirliğiyle geliştirdiği elektrikli motosiklet EMF görücüye çıktı. 0’dan 50 km hıza 3.5 saniyede çıkabilen motosiklet, 7.6 kW gücünde bir elektrik motoruna sahip.

Cepten yapılan hayati testler

HAFTANIN OLAYI

DEPREMDE ‘GÜVENDEYİM’

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından geliştirilen ‘Güvendeyim’ isimli uygulama, Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin akıllı saatlerine yüklendi. Kullanıcılar, bu uygulama sayesinde deprem anında güvende olduklarına dair bilgi ile konum verilerini, Watch GT2 Pro ve Watch GT3 saatleri üzerinden yakınlarıyla paylaşabilecekler.

Cepten yapılan hayati testler

Sıradaki haber yükleniyor...
holder