Murat Gülderen Çocuğunuzu adım adım takip eden uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğunuzu adım adım takip eden uygulamalar

Çocuklar ve gençler okula gittiklerinde ya da dışarıda olduklarında onları her an izleyen mobil uygulamalar geliştirildi. Tüm rotaları kaydeden, etraftaki sesleri dinleten ve imdat çağrısı gönderebilen bu uygulamaları ve bazı velilerin yaşadıkları ilginç tecrübeleri araştırdık.

Çocuğunuzu adım adım takip eden uygulamalar

FIND MY KIDS: Uygulama ile çocukların konumu gerçek zamanlı olarak harita üzerinde adım adım, sokak sokak takip edilebiliyor. Çocuğun gittiği yerleri hafızasında da tutan uygulama sayesinde veliler ayrıca çocuklarının telefonda kaç saatini sosyal ağlarda, kaç saatini oyunda geçirdiğini de izleyebiliyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de telefonun sesi kısık olsa da zil sesini çaldırabilmesi. Ayrıca çocuk, kendini güvende hissetmediği bir durumla karşılaştığında, tek bir dokunuşla anne babasının telefonuna imdat çağrısı gönderebiliyor.

Uygulama GPS özellikli akıllı kol saatine yüklenerek de kullanılabiliyor. Uygulama ile çocuğun telefonunun pil durumu da görülebiliyor ve ortam sesi de dinlenebiliyor.

EYEZY FAMILY LOCATION: Bu uygulama da GPS desteğiyle çocukların ve diğer tüm aile fertlerinin nerede olduğunu tespit etmek için tasarlandı. Kişinin tüm hareketlerini gerçek zamanlı olarak gösteren uygulama, tehlike anında tek bir tuşa basılarak aile fertlerine uyarı da gönderiyor.

Ebeveyn kontrolü sayesinde çocukların telefonlarına yüklü olan tüm uygulamaları, atılan mesaj ve resimleri de gösteren program, bu sayede siber zorbalara karşı tedbir almayı da sağlıyor.

KID SECURITY, EBEVEYN KONTROLÜ: Çocuğunuzu rahatsız etmeden nerede olduğunu anında görebileceğiniz bu uygulamada bahçe, ev, okul gibi bölgeler atayabiliyorsunuz. Çocuk bu atanan bölgelerin sınırlarını geçtiğinde uygulama anında uyarı gönderiyor. Çocuk telefonu duymadığında da yüksek tonda bip sesi çıkaran uygulama, sosyal ağlara günde kaç saat girildiğini de tespit ediyor. Tehlikeli anlar için SOS düğmesi de olan uygulamanın aile ile özel sohbet bölümü de var.

EYEZY FAMILY LOCATION: Bu uygulama da GPS desteğiyle çocukların ve diğer tüm aile fertlerinin nerede olduğunu tespit etmek için tasarlandı. Kişinin tüm hareketlerini gerçek zamanlı olarak gösteren uygulama, tehlike anında tek bir tuşa basılarak aile fertlerine uyarı da gönderiyor. Ebeveyn kontrolü sayesinde çocukların telefonlarına yüklü olan tüm uygulamaları, atılan mesaj ve resimleri de gösteren program, bu sayede siber zorbalara karşı tedbir almayı da sağlıyor.

Haberin Devamı

IFENCE, AİLE VE ÇOCUK TAKİBİ: Takip edeceğiniz aile fertlerinin numaralarını bu uygulamaya yükleyerek onların nerede olduğunu görebiliyor ve buradan kendilerine mesaj da atabiliyorsunuz. Çocuklara özel sanal çit de yapabileceğiniz uygulama bu sayede sınırlar aşıldığında uyarı gönderiyor. Aradığınız kişi eğer bir araç içerisindeyse onun bilgisini de veren uygulama, söz konusu kişinin şarj durumunu da bildiriyor. Uygulama, hiçbir özel bilgiyi kaydetmediğinin de garantisini veriyor.

VELİLERİN DENEYİMLERİ

Uygulama ilk başta ergen kızımın pek hoşuna gitmedi ve indirmek istemedi. Oysa derdim tamamen güvenlikti. Hava aydınlanmadan evden çıkıyor, toplu taşıma kullanıyor ve benim endişelerim artıyordu. Takip konusunda taciz etmeyeceğime söz verdim ve uygulamayı indirdik. Şimdi kızım sürekli onu ‘neredesin’ diye aramayıp haritadan baktığım için bana teşekkür ediyor. (ST)

Haberin Devamı

DİYABETLİ EVLADA ULAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Kızım 9 yaşında ve iki yıldır Tip 1 diyabetli. Diyabet takibinde çocuğumuza zamanında ulaşmak çok değerli. Şekeri düştüğünde bir şeyler yemesi gerekiyor, aksi takdirde bayılıyor. Yanında her zaman telefonu var ama bazen cihazı sessizde kalıyor ya da duymayabiliyor.

Şekeri düştüğünde onu uyarmak için Find My Kids’in sinyal gönderme özelliğini kullanıyoruz. Ardından da hemen arıyoruz. Onu ve çevresindekilerin dikkatini hızlıca çekerek tehlikeli bir durumun yaşanmasını engelliyoruz. (EDD)

YANLIŞ OTOBÜSE BİNMİŞ

Oğlum 9’uncu sınıfta. Geçenlerde sürpriz yapmak için işyerime gelmek istemiş ama yanlış otobüse binmiş. Evdeki yardımcımız oğlum eve gelmeyince bana mesaj attı. Ben de hemen Find My Kids uygulamasını açtım, bir de ne göreyim! Oğlum işyerimin en az 5 kilometre uzağında. Hemen aradım ama telefonu duymadı.

Bu uygulamada anlık yüksek sesle sinyal gönderme var, ona bastım. Sonra yine aradım ve bu sefer açtı. ‘Oğlum sen neredesin?’ dedim. ‘Ben de sana geliyordum’ deyince ‘yanlış otobüse binmişsin, işyerimin çok uzağındasın’ dedim. ‘Kayboldum ben o zaman anne’ dedi ve korktuğunu söyledi. Otobüsten inip olduğu yerde beni beklemesini söyledim ve anında kendisini buldum. (BCÇ)

SERVİSTE UYUYA KALMIŞ

Oğlumuz ilkokula yeni başladı. Mecburiyetten ona bir telefon aldık. Bir gün serviste uyuya kalmış ve servis çocuğu okula bırakmadan epey zaman gezdirmiş. Neyse ki Find My Kids kuruluydu telefonda. Bu sayede okula girmediğini hemen anladık, tam konumunu gördük ve etraftaki seslerden de büyük bir problem olmadığını anlayıp, 10 dakika içerisinde gidip aldık. (SY)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder