Murat Gülderen Çok 'Hava'lılar
HABERİ PAYLAŞ

Çok 'Hava'lılar

Pandemi'yle birlikte yaşanan karantina süreci, temiz havanın ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu alanda teknoloji üreten firmalar sadece bir yılda en az 5 yıllık inovasyon yaptılar. Bunların başında ise bünyesinde 6 bin mühendis bulunduran Dyson geliyor. Hava temizleme teknolojisinde gelinen son noktayı POSTA’ya anlatan Dyson Tasarım Mühendisi Micheal Leat, “Halihazırda alerjenler, bakteriler, H1N1 virüsü, polen ve küf sporları gibi 0.1 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99.95’ini etkili bir şekilde yakalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GAZ KİRLETİCİLER

Kendi geliştirdikleri dijital dönüşümle ‘formaldehit’ denilen boya, duvar kağıtları, köpük yalıtımı ve yeni mobilyalar yoluyla iç mekana yayılan gaz kirleticilerinin bile yok edildiğine vurgu yapan Leat, “Formaldehit, algılanması ve yakalanması oldukça zor olan yaygın bir kirleticidir. İyi hava temizleyiciler, 360 derece HEPA filtre ve aktif karbon granül tabakalarının birleşimi sayesinde havada bulunan ultra ince partikülleri ve zararlı uçucu organik bileşikleri yok etmelidir” diye konuştu.

ASTIMLININ DOSTU

Yetişkin bir bireyin her gün 9 bin litreye kadar hava soluduğunu söyleyen Leat, şu bilgileri verdi: “Bu makineler astım ve alerji hastalarının dostudur. Isıtma veya serinletme seçenekleriyle havayı daha nefes alınabilir hale getirir. Cihazlar, bebek odasının hava kalitesini izlemenize ve sağlığını korumanıza olanak tanırken, ‘Gece Modu’ ile en sessiz ayarları kullanarak, kısık bir ekran parlaklığıyla havayı izleyip temizler.”

KLİMADAN FARKI

Micheal Leat, klimanın hava temizliği için yeterli olmadığına da dikkat çekerek, “Hava temizleyici ile klima arasındaki temel fark; klimaların havayı soğutması, hava temizleyicilerin ise partikülleri yok etmesidir. Bir klima sıcak havayı odanızdan çekip havayı soğutmak için tekrar içeri pompalar. Bu makineler, iç ortam sıcaklığınızı ve neminizi kontrol edebilir. Ayrıca hava temizleyiciler, iç mekan havasını kirleticilerden temizleyerek hava kalitesini artırıp, modeline bağlı olarak serinletir, ısıtır veya nemlendirir” dedi.

Haberin Devamı

DYSON PURIFIER HOT+COOL

0.1 mikron boyutundaki partiküllerden 500 kat daha küçük olan gaz kirleticisi ‘Formaldehit’i, ultra ince partikülleri, alerjenleri ve uçucu organik bileşenleri algılayıp yakalayan ve bulunduğu ortama temiz hava yayan bu cihaz, Hepa13 filtreleme sistemine sahip. Dengeli bir hava akışı için Air Multiplier teknolojisiyle güçlendirilen cihaz, odanın her yerini eşit ölçüde temizliyor. Dyson Link mobil uygulaması tarafından kontrol edilebilen cihazın sesli komut yönlendirmesi de var.

Çok Havalılar

AIR ZING MİNİ

Ofis, oda, otomobil ve karavanlarda kolaylıkla kullanılabilen Osram LED UV hava temizleyici, havada bulunan virüs ve bakterileri yüzde 99 yok ediyor. Manyetik tutucu ve USB kablosuyla pratik bir kullanım sunan cihaz, ‘titanium dioxide filtre TiO2’ ile donatıldı. Havadaki tüm kötü kokuları da yok eden cihazın en büyük özelliklerinden biri ise sessiz çalışması. Cihaz aracın her yerine monte edilebilir bir yapıda tasarlandı.

Çok Havalılar

WINIX ZERO COMPACT

Haberin Devamı

50 metrekareye kadar iç mekandaki ince tozları, alerjenleri, polenleri, evcil hayvan kepeklerini, deri döküntülerini, dumanı, uçucu organik kimyasalları filtreleyerek kötü kokuları gideren bu cihazda 4 aşamalı bir filtreleme sistemi kullanılıyor. Saatte 250 metreküp temiz hava dağıtım hızına sahip cihazın otomatik modu, havayı temiz ve saf tutmak için fan hızını kendisi ayarlıyor. Cihaz uyku modunda da ışıkları kısarak çalışmasını sürdürüyor.

Çok Havalılar

XIAOMI MI AIR PURIFIER

Hepa filtreli bu cihaz da toz, polen, bakteri, virüs, yoğunlaşmış duman, kağıt, ahşap parçacıkları, küçük topraklar, havada uçuşan tozlar, organik bileşenler, pamuk lifleri ve tüy gibi maddeleri yakalayarak hava kalitesini yükseltiyor. Alerjen maddeleri yüzde 99.97’ye kadar hapseden cihaz, güç tasarrufunda da iddialı. Özel uygulaması sayesinde uzaktan da kontrol edilebilen cihaz, uyku modu, düşük ve orta mod gibi çalışma seçenekleriyle farklı ortamlara uygun performans sunuyor.

Çok Havalılar

LEITZ Z-2000

Havadaki kirler hakkında gerçek zamanlı bildirim veren bu cihaz, en ufak partikülleri bile tespit etmek için kızılötesi sinyal kullanıyor. Uzaktan algılama teknolojisine, çift hava akımına, DuPont ve Hepa filtrelerine sahip cihaz, UV sterilizasyon sistemiyle gazlı kokuları bile yok ediyor. Her türlü toz ve evcil hayvan kıllarını da yakalayan cihaz, yıkanabilir ön filtresiyle de dikkat çekiyor.

Çok Havalılar

HAFTANIN OLAYI

DÜŞMEYE DAYANIKLI İŞ TABLETİ

Panasonic, betona 150 santim yükseklikten düşmeye ve suya dayanıklı yeni tableti Toughbook S1’i tanıttı. Tek elle ve eldivenle de kolaylıkla kullanılabilen cihaz, devriye gezen güvenlik ve polis güçleri, üretim hatlarında çalışan teknisyenler, teftiş ve bakım yapan saha hizmetleri mühendisleri ve şantiyede çalışan inşaat işçileri düşünülerek geliştirildi. El fenerine sahip cihazda 13 MP arka kamera, 64 GB dahili bellek ve 4GB RAM bulunuyor.

Çok Havalılar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder