Murat Gülderen Depremzede KOBİ'ye dijital destek
HABERİ PAYLAŞ

Depremzede KOBİ'ye dijital destek

Afetin yaşandığı 11 ildeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin kalkınması için A’dan Z’ye ‘ücretsiz’ dijital dönüşüm hizmeti başladı. Destekten yararlanmak için yıl sonuna kadar ‘akillikobi. org.tr’ adresinden başvuru yapmak gerekiyor.

Depremzede KOBİye dijital destek

 

YIL SONUNA KADAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) katkısıyla ‘Akıllı KOBİ Deprem Destek Paketi’ geliştirildi. Depremzede KOBİ’lerin kalkınmasının hedeflendiği paket kapsamında işletmelere ücretsiz ‘e-ticaret paketleri ve pazaryeri kullanımı destekleri’, ‘yalın dijital dönüşüm’, ‘akıllı fabrika’, ‘hosting’, ‘SEO hizmeti’, ‘bulut hizmeti’ ile ücretsiz analizler ve strateji eğitimi destekleri verilecek. Söz konusu desteklere başvurular ‘akillikobi.org.tr’ adresi üzerinden yıl sonuna kadar yapılabilecek.

Haberin Devamı

ÖZEL PROGRAMLAR

Platform üzerinden gerçekleştirilen ‘İşletmeler için Afet Dayanıklılığı’ adlı canlı yayında konuşan TOBB Başkan Danışmanı Hasan Çağlayan Dündar, deprem bölgesi ekonomisinin ve istihdamının yeniden canlandırılması için ‘Tedarikçim Deprem Bölgesinden’, ‘E-Ticaret Pazaryerlerinden Deprem Bölgesindeki Satıcılara Destek’, ‘Teknik Destek Temini ve İstihdam Koruma ve Artırma Desteği projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Dündar, “Yine bu kapsamda Akıllı KOBİ Deprem Destek Paketini başlatarak depremzede KOBİ’lerin faaliyetlerine devam edebilmelerinin desteklenmesi hedefleniyor” dedi.

TEKNO DÖNÜŞÜM İSTEYEN BURAYA

Öte yandan TOBB’un katkıları, Visa’nın ana sponsorluğunda hayata geçen akillikobi.org. tr platformu, dijitalleşmek isteyen işletmeler ile teknoloji tedarikçilerini birleştirmeyi hedefliyor. Burada aynı zamanda KOBİ’lere indirimli dijitalleşme fırsatları, dijitalleşme olgunluk testleri, ilgili bilgi ve makaleler ile rehberlik, uzman konuşmacıların yer aldığı seminer ve etkinlikler yapılıyor.

TEKNOÇABA’YA ÇAĞRI

TÜBİTAK da deprem bölgesindeki KOBİ’lere özel ‘TEKNOÇABA’ çağrısı başlattı. Program kapsamında depremden etkilenen 11 ildeki KOBİ’lerin proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetleri desteklenecek. Çağrı, 27 Aralık’a kadar başvuruya açık olacak. Çağrıya sunulan projeler birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecek. Başvurular, eteydeb.tubitak.gov.tr üzerinden alınacak.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ ALTYAPI HİZMETİ DE GELDİ

İdeasoft ise bölgedeki KOBİ’lerin yeniden işlerine sarılabilmeleri için ‘E-ticaretle Yeniden Başla’ adlı ücretsiz yazılım projesi geliştirdi. Normalde 20 bin TL olan bu programın içerisinde ürünleri internetten kolaylıkla satabilmeyi sağlayan kargo entegrasyonu, ödeme sistemi ve faturalama gibi tüm altyapı sistemi yer alıyor. Ürüne sahip olmak için ideasoft.com. tr adresinden iletişime geçmeniz gerekiyor. Ayrıca eletronik ödeme çözümleri şirketi İyzico ve Param da depremzedelerin sıfır komisyon ile internetten satış yapabilmeleri için ücretsiz sanal pos sağlamaya başladı. Kargonomi firması ise yüzde 50 indirimle kargo hizmeti vereceğini duyurdu.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

İŞİNİ YÖNETENLER DENİZLİ’DE BULUŞTU

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında hayata geçirilen ‘İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın son durağı Denizli oldu. Burada Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, ‘İşletmelerin Afet ve Risklere Karşı Hazırlanması’ temalı uygulamalı bir eğitim düzenledi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yanık ise ‘İşletmelerde Risklere Karşı Finansal Dayanıklılık’ eğitimi verdi.

Haberin Devamı

KISA KISA KISA...

TEK EKRANDAN DEPO YÖNETİMİ

Bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu KolayBi, KOBİ’ler için depo modülü geliştirdi. Modül, mevcut ürünün hangi depo ve stokta yer aldığını tek ekrandan kontrol etme imkanı sunuyor. Birden fazla pazar yeri ve depo ile çalışılması durumunda da tüm ürünleri kolayca takip etmeye fırsat tanıyan modül, güncel stok ve depo sayımını da kolayca yapıyor. Her sektör için geçerli olan bu sistem sayesinde ürünler farklı varyantlarda kayıt edilip stoklarda tutulabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder