Murat Gülderen Derslerin yardımcısı
HABERİ PAYLAŞ

Derslerin yardımcısı

Öğrencilerin eğitiminde büyük kolaylıklar sağlayan mobil uygulamalar geliştirildi. Çok sayıda eğitmen eşliğinde soru çözen, not tutan, sınavlara hazırlayan, ödev takibi yapan hatta telefon kullanımını azaltan yazılımlar klasik çalışma stilini tarihe gömdü.

Soru sormak için öğretmeni yakalayamamanın verdiği hayal kırıklığı, etüt merkezlerinde uzun sıralarda beklemenin yarattığı yorgunluk, çözülemeyen soruya cevap ararken kaybedilen saatler, not alma karmaşası...

Derslerin yardımcısı

Tüm bunlar, interaktif uygulamalar sayesinde sorun olmaktan çıkıyor. Öğrencilerin hem okul, alanlarında hayatını kolaylaştıran mobil uygulamaları sizler için mercek altına aldık.

Haberin Devamı

Kunduz: 20 binden fazla eğitmenin bulunduğu, 8 milyonu aşkın sorunun çözüldüğü bu uygulama YKS, LGS, KPSS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrenciler için tam bir yol arkadaşı.

Kunduz’un çalışma prensibi ise şöyle: Öğrenci, Kunduz ile çözemediği sorunun fotoğrafını çekerek gönderiyor. Profesyonel eğitmenler tarafından sorunun çözümü ortalama 10 dakikada içinde kullanıcıya görselleriyle birlikte iletiliyor.

Evernote: Dünya genelinde 225 milyon kullanıcının aktif olarak kullandığı Evernote, not alma, aldığınız notları düzenleme veya herhangi bir fotoğraf üzerine not alma imkânı sunuyor. Yapımcılarının ‘harici beyniniz’ olarak tanımladığı uygulama, mobil ve masa üstü uygulaması ile her platformda öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor.

Scribd: Dünyanın en büyük online kütüphanesi olan Scribd; en iyi e-kitap uygulamaları arasında bulunuyor. 10 milyondan fazla dokümana ulaşabilme fırsatı sunan uygulama; PDF, ps, doc, docx, ppt, pps, pptx uzantılarında bulunan tüm dokümanları açabiliyor. İngilizce, Almanca, Fransızca başta olmak üzere yaklaşık 90 dili destekleyen uygulama, sosyal medya hesaplarına erişime imkân veriyor.

Derslerin yardımcısı

Memorado: Memorado, ‘Güçlü Beyin, Güçlü Hayat’ mottosuyla kullanıcılarının beyin kaslarını güçlendirmelerine yardım eden oyunlar sunuyor. Nörobilimciler tarafından stres atmak isteyen öğrenciler için geliştirilen bu uygulama, Berlin Freie Üniversitesi tarafından onaylandı. Uygulamada ana hedef gençlerin hafıza ve konstantrasyon becerilerini artırmak.

Haberin Devamı

QualityTime: Bu uygulama, eğitim hayatında akıllı telefonların sadece faydalı olmak için kullanılmasını sağlayan bir yazılım. Hangi saatlerde hangi uygulamanın ne kadar kullanıldığını raporlayan sistem, öğrencilerin telefon kullanımını azaltarak ders çalışmaya daha çok vakit ayırmasına yardımcı oluyor.

Derslerin yardımcısı

Öğrenci asistanı: İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar geniş bir kitleye hitap eden bu uygulama, ders programını hazırladığı gibi, not ortalama hesaplamasını, sınav bildirimini, devamsızlık durumunu, ödev takibini yapıyor. Eğitim programlarıyla ilgili güncel haberler de veren uygulamada çeşitli zihin açıcı oyunlar da var.

HAFTANIN OLAYI: KREDİ KARTI BÜYÜKLÜĞÜNDE CEP

Hong Kong merkezli teknoloji devi TLC, 3.3 inç ekranda yani kredi kartı büyüklüğünde tasarladığı akıllı telefonu Palm’ı Türkiye’de 2999 liradan satışa sundu.

Android işletim sistemine sahip cihaz, 8 çekirdekli işlemciden gücünü alıyor. 3GB RAM’e, 32 GB dahili depolama kapasitesine sahip telefonda, 12 MP arka, 8 MP ön kamera bulunuyor. Suya danıklı cihaz 70 gram ağırlığında.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder