Murat Gülderen Dışarıyı evinize getiren uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Dışarıyı evinize getiren uygulamalar

Koronavirüs salgını sebebiyle evde kaldığınız için düzenli beslenmeyi, spor yapmayı, işleri yürütmeyi ve eğlenmeyi unutursanız başka türlü sıkıntılarla karşılaşacağınızı da aklınızdan çıkarmayın.

Her şeyi dışarı çıkmadan yapabilmeyi sağlayan müthiş uygulamalar var.

Bu sayede profesyoneller eşliğinde spor yapabilir, online sanat etkinliklerine katılabilir ve dünyanın her yerine sanal ortamda seyahat edilebilirsiniz. Çoğu ücretsiz olan ve evde çok keyifli vakit geçirmeyi sağlayacak bazı özel uygulamaları sizler için derledik:

Haberin Devamı

Tubi TV: Herhangi bir yere abone olmadan, para ödemeden ve hukuki sorunları endişe etmeden film ve TV dizisi sunan pek çok uygulama var. Bunlardan biri de Tubi TV. Aksiyondan komediye, korkudan çizgi film ve bilim kurguya kadar yüzlerce popüler filmi ücretsiz izleme imkanı sunan uygulama her hafta yeni filmlerle zenginleştiriliyor. Buna benzer uygulamalar arasında Popcornflix ve Sony Crackle da bulunuyor.

Medisafe: Medisafe, düzenli ve çok ilaç alan kişilerin ilaç kullanım periyotlarını düzenliyor ve kullanıcıya hatırlatıyor. Uygulama ayrıca ilaçlar arasında zararlı bir etkileşim olup olmadığını da kontrol edebiliyor.

Piri: Dijital sesli turlarıyla dünyayı özgürce keşfetmenizi sağlayan ücretsiz mobil seyahat uygulaması Piri ile Topkapı Sarayı’ndan Paris’teki Versay Sarayı’na, Game of Thrones’un geçtiği lokasyonlardan Türkiye’nin farklı köylerine kadar seyahat edebilirsiniz. Uygulama ile ayrıca gökyüzü meraklılarının ilgisini çekecek rotalar tanıtılırken Hindistan’dan Meksika’ya farklı kültürleri içeren festivaller de anlatılıyor.

Nike Training: Kişisel ihtiyaçlara göre antrenörler tarafından hazırlanan yaklaşık 200 egzersiz programı bulabileceğiniz bu uygulama ücretsiz. Rehberler eşliğinde karın kasları, kollar, omuzlar, kalçalar ve bacaklara özel antrenmanlar yapılıyor.

Yarışarak kazan: ‘Hadi’, ‘Oyna Kazan’, ‘Altın Ödüllü Sorular’ gibi interaktif yarışma programları sayesinde hem eğlenebilir hem de biraz para kazanabilirsiniz. Bu yarışmalar günün belli saatlerinde birkaç kez düzenleniyor. Ücretsiz indirilen uygulamalardan güncel yarışma saatlerini takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

House Party: Eğlence amaçlı geliştirilen yüz yüze sosyal ağ uygulaması House Party’nin sloganı ‘Değer verdiğiniz insanlarla vakit geçirin’. Bu uygulamayla görüntülü grup sohbetinin yanı sıra seçtiğiniz kişilerle birlikte interaktif oyunlar da oynayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

BiP: BiP uygulaması görüntülü sohbetler için kullanılabilecek en iyi alternatiflerden biri. Mobil, web ve tablet üzerinden konferans araması yapmaya olanak sağlayan uygulama, diğer operatörlerin kullanıcılarına da açık. Zoom uygulaması da 100 kişiye kadar katılımla yüzyüze görüntülü toplantı ya da ders yapma imkanı sunuyor.

Busuu: Bu uygulama ile günde sadece 10 dakika pratik yaparak başta İngilizce, İspanyolca ve Almanca olmak üzere 12 farklı dilden birini öğrenebilirsiniz. Duolingo da bu alandaki etkili uygulamalar arasında. Ayrıca Youtube kanalı üzerinden yabancı dil eğitimi verenler de var. Bunlardan biri ise Taner Çağlı. Kendi geliştirdiği kod değiştirme sistemiyle dünyada ses getirdi.

Haberin Devamı

HisApp: Hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan düzenli spor yapmanızı sağlayan uygulamada yaklaşık 900 video ile çeşitli hatırlatıcı programları bulunuyor. Öne çıkan egzersizler arasında yoga, yağ yakıcı egzersizler, karın-bel hareketleri yer alıyor. Uygulama içerisinde ayrıca görme, bedensel, işitsel engelli bireylere özel çeşitli içerikler var.

HAFTANIN OLAYI

HUAWEI'DEN 5G'Lİ CANAVAR

Çinli dev Huawei 5G özellikli en yeni cihazı P40 Pro Plus’ı tanıttı. 50 Megapiksellik kamera donanımına sahip cihazda, 5'li kamera kurulumu var. Bu modelde 10x optik, 20x hibrit ve 100x dijital zoom sunuluyor. 6.58 inçlik cihaz, kirin 990 5G ile güçlendirilirken, yüksek hızlı 5G ile Wi-Fi 6 Plus desteğine de sahip. Bu gelişmiş donanım, kullanımı kolaylaştıran dörtlü kavisli ekran ve kompakt bir kasa ile tamamlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder