Murat Gülderen Doktor saatler
HABERİ PAYLAŞ

Doktor saatler

Akıllı saatler icat olalı henüz daha birkaç yıl olmuşken kısa sürede yaşadığı dönüşüm, gerileyen telefon pazarını bile ayakta tutmaya yetti.

İlk başlarda adım sayma, cevap verme, arama, mesajlara ve maillere bakma dışında pek bir özelliği olmadığı için işe yararlılığı bile tartışmaya açılan bu saatlerin ‘sağlık’ alanındaki akılalmaz çözümleri keşfedilince daralmış tüm kapılar da ardına kadar açıldı.

Halihazırdaki en büyük yenilikler ise Apple’ın Watch Series 4, Samsung’un Galaxy Watch, Huawei’nin Watch GT, Xiaomi’nin Amazfit model saatlerinden geldi. Acil durumlarda yardım çağırmak, EKG çekmek, nabzı ve şekeri ölçmek, antrenmanı algılamak ve yönlendirmek bu özelliklerden sadece birkaçı. Her birinin birbirlerine karşı üstün ve eksik yanları olan bu cihazları sizler için derledik. Tercih sizin…

Haberin Devamı

Dijital dönüşümle birlikte sağlık konusundaki en büyük yardımcımız akıllı saatler oldu. Kalp ritminden glikoz ölçümüne, acil durumlarda otomatik ilk yardım çağırmadan yakınlara haber vermeye kadar pek çok özellik tek bir cihaza yüklenebildi.

MASAL ANLATAN BATTANİYE

Uyku sorunu olan bebekler için masal anlatan Miniheros adlı akıllı battaniye icat edildi. Battaniyenin konuşması için özel mobil uygulamasını telefona ya da tablete indirip ürünle eşleştirmeniz gerekiyor. 4 adet masal anlatabilen battaniye kısa süre önce Türkiye’de de 250 liradan satışa çıktı.

Watch Series 4

Fiyatı: 3000 TL

Kalp atış hızınızı izleyerek endişe verici bir durum tespit ettiğinde size anında haber veren Apple’ın saati, düştüğünüzü de algılayabiliyor.

Böyle bir durumda eğer 60 saniye boyunca tepki vermezseniz otomatik acil durum araması yapan saat, önceden kayıtlı olan ulaşılmasını istediğiniz kişilere ve sağlık kuruluşlarına mevcut konumunuzu gösteren bir de mesaj gönderiyor.

Olay yerine gelen sağlık personeline ekranda sağlık durumunuzu da gösteren cihazın henüz Türkiye’de kullanıma girmese de kalp elektrosu yani EKG çekme özelliği de var. Saat her türlü antrenmanı da algılayıp yönlendirme yapıyor.

Watch GT

Fiyatı: 1300 TL

Haberin Devamı

Gerçek zamanlı nabız tutan ve raporlama yapan Huawei’nin bu özel saati ise uyku sorununuz varsa onları da belirliyor ve 200’den fazla öneri sunuyor.

Uyku sırasında kullanıcının kalp atış hızını izlemek için görünmez ışıklar kullanan saat ayrıca yakılan kaloriyi, glikoz ölçümünü de yapabiliyor.

Cihaz aynı zamanda gerçek zamanlı fitness koçluğu görevi de üstlenerek vücut durumunuza göre ne tür aletlerle çalışmanız gerektiğini de belirtiyor.

Galaxy Watch

Fiyatı: 2000 TL

Samsung’un özel ‘health’ uygulaması sayesinde cihaz, kilonuzu, kalori alımını/yanmasını, basamakları, stres düzeyini, kafein alımını, kan basıncını, uykuyu, kan şekerini, bisiklet sürmeyi ve yürüyüşleri takibe imkan sağlayabiliyor.

Cihaz ayrıca kalp ritminizi sürekli olarak takip ederek anormal bir durum gördüğünde de sizi anında uyarabiliyor.

Amazfit Pace 2

Fiyatı: 1300 TL

Bu saat de nabız ve kalp ölçümleriyle birlikte sağlıklı bir spor için özel rehberlik yapabiliyor. Diğer saatler gibi özel uygulaması akıllı telefona yüklendiğinde aramadan, maillere bakmaya kadar telefonla yapılabilecek hemen her şeyi gerçekleştirebilen cihaz, ayrıca spor esnasında hızınızı, aldığınız oksijeni ve yaptığınız egzersizin etkisini ölçebiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder