Murat Gülderen Dünyanın stresini azaltan uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın stresini azaltan uygulamalar

Bu yıl çıkardığı iPhone 11 serisi ve etkili mobil servisleriyle yeniden büyük bir ivme kazanarak temmuz-ağustos-eylül mali döneminde toplam 64 milyar dolar gelir elde eden Apple, 2019’un en iyi iOS uygulamalarını, oyunlarını ve mobil eğlence kültürüne yön veren trendlerini açıkladı.

Dünyanın stresini azaltan uygulamalar

450 MİLYON ABONE

ABD’li dev, yılın 4’üncü mali döneminde iPhone’lardan 33.3 milyar dolar, Mac’lerden 7 milyar dolar, iPad’lerden 5 milyar dolar, giyilebilir cihaz, ev ürünleri ve aksesuarlardan 6.5 milyar dolar ve servislerden ise 12.5 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu rakamlara göre iPhone satışları bir nebze düşse de şirket 2019’da 450 milyon ücretli aboneye ulaştı. Geçen yılki abone sayısı 330 milyondu.

Haberin Devamı

33.3 MİLYAR DOLAR

Apple’ın yılın temmuz-ağustoseylül döneminde iPhone’lardan elde ettiği gelir.

GELİŞTİRİCİYE ÇAĞRI

Dünyanın hemen her yerinden geliştiricilere sahip olduklarını bildiren Apple, 2019 yılında seçtikleri uygulama ve oyunların, şirketin eğlence ve üreticilik konusundaki görüşlerini yansıttığını belirterek, yeni geliştiricilerin bu ödülleri dikkate almaları gerektiğini ifade etti. İşte yılın en iyileri:

Spectre Camera

Yılın iPhone uygulaması seçilen bu fotoğraf çekme uygulaması, gücünü artırılmış gerçeklikten alarak kusursuz fotoğraf çekmeyi sağlıyor. Spectre Camera, 19.99 TL karşılığında satın alınabiliyor.

Dünyanın stresini azaltan uygulamalar

Wonder Boy: The Dragon Trap

Yarı kertenkele olan yalnız bir kahramanın hayat boyu sürecek bir maceraya atıldığı 80’lerin sevilen oyunu Wonder Boy, el çizimi animasyonlar ve yeniden tasarlanan orijinal müziklerle yepyeni bir görünüm kazanıyor. Bu da Yılın Apple TV oyunu seçildi.

Flow by Moleskine

Bu da yılın iPad uygulaması seçildi. Grafit kalemler, kesik uçlu keçeli kalemler ve daha birçok seçenekle gerçeğe çok yakın bir çizim deneyimi yaşatmak için tasarlanan dijital defter uygulaması, çizimlerinize ve eskizlerinize hayat veriyor. Uygulama içi satın alımlar sunan uygulamaya Türkiye’den de ücretsiz erişilebiliyor.

Dünyanın stresini azaltan uygulamalar

Affinity Publisher

Yılın Mac Uygulaması, zengin fotoğraflarla bezeli bir kitaptan çocuğunuzun tiyatro oyununa yönelik bir broşüre kadar hazırlanan tüm materyaller için herkesin profesyonel düzeyde tasarım olanaklarına ulaşmasını sağlıyor. 350 TL’lik fiyat etiketine sahip olan uygulama, daha çok profesyonel amaçlı kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın stresini azaltan uygulamalar

The Explorers

Yılın Apple TV Uygulamasının amacı, fotoğraf ve videolarla doğanın kapsamlı bir ‘görsel envanterini’ oluşturmak. Yani bilim insanlarına, sanatçılara ve araştırmacılara destek veren bu uygulama, topladığı içerikleri tüketicilerle buluşturuyor.

Sky: Children of the Light: Yılın iPhone oyunu seçildi. ‘Sky’ isminde bir krallıkta geçen bu oyun, etkileyici animasyonlara sahip. Bu devrim yaratan sosyal macerada, engin semalarda süzülerek gök cisimlerinin yollarını bulmaya çalışıyorsunuz.

Hyper Light Drifter: Yılın iPad Oyunu, rüyaları andıran bir keşif yolculuğunu hayatta kalma mücadelesiyle bir araya getiriyor.

GRIS: Bu da yılın Mac Oyunu seçildi. Heyecan verici bir dijital sanat çalışması olan bu bulmaca/platform oyunu, trajik bir kaybın ardından umudu, matemi ve hayatın parçalarını tekrar biraraya getirmeyi keşfediyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder