Murat Gülderen Efsaneler geri döndü
HABERİ PAYLAŞ

Efsaneler geri döndü

Bir döneme tasarımlarıyla damga vurmuş buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, kamera, saat ve otomobiller, yeni nesil teknolojiyle donatılmış olarak tekrar hayatımıza girdi. Gençlerin sadece belgesellerde ya da filmlerde gördüğü, 40 yaş ve üzerindekilerin de özlemle hatırladığı bu cihazlar, özellikle yeni evlenecek çiftlerin vazgeçilmezleri arasında yer almaya başladı. Nostaljiyi sonuna kadar yaşatan bu özel tasarımların en göze çarpanlarını sizler için derledik.

Efsaneler geri döndü

VESTEL RETRO BUZDOLABI

1950’li yılların İtalyan tarzı çizgilerini günümüze taşıyan bu buzdolabı, farklı renk seçenekleriyle de tüm eşyalarla uyum sağlıyor. Maksimum tasarruf için otomatik sıcaklık kontrolü, kokuları birbirine karıştırmayan özel filtresi, taze hava teknolojisi, yatay şişe rafları ve açık kapı alarmı olan bu ürünün fiyatı 6.499 TL.

Haberin Devamı

Efsaneler geri döndü

RETRO SOLO FIRIN

1980’li yılların mutfağına götüren bu fırın da son teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanıyor. Mekanik zaman ayarlayıcıya sahip cihazın özel ekmek, güveç ve yoğurt yapma programları bulunuyor. Ocak alevi istenmeden kapandığında otomatik olarak gazı kesen bu fırının fiyatı ise 2.879 TL.

Efsaneler geri döndü

AMAZFIT NEO

Bazı yeni nesil akıllı saatler de 90’ların moda rüzgarını yeniden estirmeye başladı. Bunların başında ise Amazfit geliyor. Klasik dijital tasarımı baştan aşağı dönüştürülen Neo modelinde, kalp atış hızı izleme, uyku ve egzersiz takibi gibi onlarca sağlık uygulaması yer alıyor. Telefon bildirimlerini de gösteren bu saatin fiyatı ise 350 TL.

Efsaneler geri döndü

NIKON DF

Nikon'un ikon haline gelen bu tasarımı, en yeni profesyonel D-SLR teknolojisini barındırıyor. Hem FX hem de DX biçimlerinde 5.5 fps’ye kadar yüksek hızda sürekli çekim yapabilen cihaz, güçlü ISO’larda çalışırken bile mükemmel renkli baskı ve ton geçişlerinden taviz vermiyor. 710 gram ağırlığındaki makinenin fiyatı ise 15 ile 16 bin TL arasında.

Efsaneler geri döndü

SMEG ÇAMAŞIR MAKİNESİ

60’lı yıllardan ilham alarak ürettiği beyaz eşya modelleriyle ses getiren Smeg’in LBB14PK pembe solo çamaşır makinesi 7 kilogram kapasiteli. Elektronik kontrol paneli, 15 yıkama modu, su, sızıntı ve köpük kontrol sistemine sahip cihazda çocuk kilidi de bulunuyor. Yıkama esnasında kırışıklık da yapmayı önleyen makinenin fiyatı 19.490 TL.

Haberin Devamı

Efsaneler geri döndü

OPEL MANTA

Opel, 1970’li ve 1980’li yıllarda ürettiği Manta adlı klasik coupe modelinin yeni neslini yeniden günyüzüne çıkardı. Manta GSe ElektroMOD olarak adlandırılan bu elektrikli otomobil, 31 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya ile çalışıyor. Bu da bir dolumda 200 km’lik bir menzil sağlıyor. 147 beygir gücüne sahip araç, 255 nm tork üretiyor.

Efsaneler geri döndü

HAFTANIN OLAYI

BİR YERLİ CEP DAHA BANTTAN İNDİ

Samsung, Oppo, Tecno, TCL ve Xiaomi’den sonra Çinli üretici Realme’nin de ilk yerli cep telefonu C21 tüketiciyle buluştu. 6.5 inçlik ekranla gelen cihazda, yapay zeka destekli üçlü kamera yer alıyor. Yüz tanıma yapabilen telefonun üzerinde çift SIM yuvası ve 256 GB’ye kadar genişletilebilen özel SD kart yuvası bulunuyor. Normal kullanımda 2 günü kolaylıkla çıkarabilen 8 çekirdekli cihazın RAM’i ise 3 GB. Fiyatı 1.700 TL.

Haberin Devamı

TEKNO TURU

Evlere kapandığımız bu dönemde Kaave mobil uygulaması, günde 1.2 milyon kahve falı yorumlamaya başladı. Uygulamanın kurucu ortağı Selin Sağol Sade, “Kullanıcılarımızın yüzde 74’ü kadın. Kadınların daha çok dertleşmek, erkeklerin ise genel cevaplar ile motivasyon arayışında bulunduğunu gördük” dedi.

Efsaneler geri döndü

Huawei, HarmonyOS 2 işletim sistemiyle donatılan, Watch3 ve 3 Pro akıllı saat serisini duyurdu. Vücut ısısını izleyen, el yıkama kontrolü yapan ve düştüğünde uyarı veren seri, kişisel sehayat asistanı görevi de görüyor. Yolcular basit bir bilek hareketiyle taksi konumunu ve uçuş durumlarını görüntüleyebiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder