Murat Gülderen Eğitime ve sağlığa 1.2 milyar lira hibe
HABERİ PAYLAŞ

Eğitime ve sağlığa 1.2 milyar lira hibe

Bu yıl 40'ncı yaşını kutlayan Anadolu Vakfı, eğitim, sağlık ve toplumsal gelişim alanlarını kapsayan sosyal sorumluluk projelerine 200 milyon dolar yani yaklaşık 1.2 milyar lira harcadı. Bu süreçte 600 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti, 29 binden fazla öğrenciye burs ve 48 ilde 80 binden fazla öğretmene eğitim veren vakıf, 50’nin üzerinde de eser inşaa ederek ilgili bakanlıklara teslim etti.

YOL GÖSTERİLİYOR

Tam zamanlı öğrencilere burs imkanı sunduklarını belirten Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, “Akademik başarı, ihtiyaç durumu ve sosyal yetkinlikler açısından değerlendirilen öğrencilere 9 ay süre ile (ocak-haziran ve ekim-aralık dönemlerini kapsayacak şekilde) aylık 450 TL’lik burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca mentorluk (rehberlik) hizmeti de verilerek, gençlerin güçlü yönlerini keşfetme ve kişisel gelişimlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Eğitime ve sağlığa 1.2 milyar lira hibe

GİRİŞİMCİLİK RUHU

İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile sürdürdükleri ‘Değerli Öğretmenim’ projesinin de devam ettiğini belirten Özilhan, “Sosyal girişimcilik ve projeler alanında öğretmenlerin kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Proje ile 1000 seminer ve 9 yarışma ile 3 bin 500 proje başvurusu alındı” diye konuştu.

ÜCRETSİZ AMELİYAT

Tuncay Özilhan’ın verdiği bilgiye göre, 2005’ten bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile 50 binin üstünde ihtiyaç sahibine, karşılıksız olarak 150 binden fazla muayene, 11 bin 266 ameliyat olmak üzere toplamda 600 binden fazla sağlık hizmeti sağlandı.

Eğitime ve sağlığa 1.2 milyar lira hibe

KADINA KALKINMADA ETKİN ROL

Kadının toplumdaki konumunu güçlendirmek ve ekonomik kalkınmada etkin rol almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Anadolu’nun Kadınları’ projesi ile kadınların birçok alanda kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Özilhan, “Kadınların aile bütçesine katkıda bulunan ve üreten girişimci bireyler haline gelmeleri amaçlanıyor” dedi.

Eğitime ve sağlığa 1.2 milyar lira hibe

YILIN EN İYİ MARKASI SEÇİLDİ

Orka Holding’in hazır giyim markası Damat Tween, Ekovitrin’in bu yıl 18’incisini düzenlediği Uluslararası Yılın Starları Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi Markası’ seçildi. Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Ekibimizle 24 saat uyumuyor, dört mevsimi aynı anda yaşıyoruz. Gün bizim için Avustralya’daki mağazamızda başlıyor, Orta Asya’da, Avrupa’da devam ediyor ve Amerika kıtasında bitiyor” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 400 MAĞAZA

Bu yıl yurtiçi ve dışı mağaza sayısını eşitleme iddiası taşıdıklarına da dikkat çeken Orakçıoğlu, şunları kaydetti: “Yılsonunda toplam 400 mağazaya ulaşacağız. Son 10 gün içinde Dubai, Özbekistan ve Belçika’da mağazalar açtık, yılsonuna kadar Tacikistan, Angola gibi ülkelerde yeni mağazalar açacağız.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder