Murat Gülderen En havalı makineler
HABERİ PAYLAŞ

En havalı makineler

Pandemi ile birlikte milyonlarca kişi kapalı yerlere girmez oldu. Evlerimizde bile ciddi bir tedirginlikle oturuyoruz. Değil misafir, akraba bile kabul etmiyoruz. Bunun en büyük nedeni koronavirüsün dakikalarca havada kalabilmesi. Yani ister dışarıda, ister evde, isterse kapalı herhangi bir mekanda olunsun virüsün havadan bulaşma riski var. Çünkü bulunduğunuz bölgeden kısa bir süre önce virüs taşıyan birisi geçmiş olabilir.

TALEP PATLADI

Uzmanlar, virüsün hapşırık ya da öksürüğün ardından damlacık yoluyla yayıldığını ve virüslü damlacıkların solunmasıyla hastalığın bulaştığına dikkat çekiyor. Bu zorlu süreçte bir yandan Türkiye ile birlikte, İngiltere, ABD, Rusya, Çin gibi ülkeler aşı çalışmalarını tüm hızla sürdürürken bir yandan da teknoloji üreticileri kapalı alanlarda kullanılacak ve etraftaki tüm virüsleri yok edecek yeni nesil hava temizleme sistemleri geliştirmeye devam ediyorlar. Çünkü dünya genelinde bu cihazlara olan talep yüzde 300’ün üzerinde arttı.

Haberin Devamı

VİRÜSÜ TANIYORLAR

Özellikle bu yıl öyle makineler çıktı ki havada asılı kalan virüs ve bakterileri yüzde 100’e yakın yok ediyor ve solunum yoluyla bulaşacak hastalıkların önüne geçiyor. Her bütçeye ve her alana göre tasarlanan bu makinelerin üreticileri arasında yerli teknoloji devleri de var. Bu hafta ‘iyi bir hava temizleme cihazı nasıl olmalı’, ‘alırken nelere dikkat etmeli’, ‘en yeni teknolojiler neler’, ‘hangisini almalıyım’ diye soranlar için rehber niteliğinde bir yazı kaleme aldık.

ELECTROLUX PUREA9

5 kademeden oluşan filtrasyon sistemiyle çalışan bu cihaz da wi-fi sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Yani siz eve gelmeden bile telefonunuzdan evin havasını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. 92 metrekareye kadar yüzde 99.9 etkili olan cihaz sessizliği ve enerji tasarrufuyla öne çıkıyor. (2.699 TL.)

SAMSUNG AX34R

3 adımlı filtre sistemine sahip cihazın toz sensörü, toz miktarını gerçek zamanlı olarak algılıyor ve yaptığı temizlik sonucu havanın ferahlık durumunu LED lambasında gösteriyor. Yaklaşık 40 metrekare alanda polen dahil odadaki tüm bakterileri yüzde 99.9 temizliyor. Ön filtresi yıkanabilir olan cihazın çocuk kilidi de var. (1.780 TL.)

Haberin Devamı

XIAOMI MI AIR

Hepa filtreli bu cihaz 0.3 mikron kadar küçük parçacıkları yüzde 99.9 temizleyebiliyor. Oled dokunmatik ekranlı ve sessiz çalışan 3 filtreli cihazda uyku modu da yer alıyor. Az enerji tüketen ve etki alanı 50 metrekare olan makine, Xiaomi Home uygulaması ile de uzaktan kontrol edilebiliyor ve çok az yer kaplıyor. (1.599 TL.)

DYSON PURE COOL

Alerjen kullanıcılar, bebek sahibi aileler ve evcil hayvan besleyenler için tasarlanan bu cihaz, Air Multiplier teknolojisi sayesinde havadaki tüm zararlı maddeleri yüzde 99.9 filtreliyor. Temizlik yaparken odanın içerisindeki tüm partikülleri ve gazları da raporlayan cihazın LCD ekranı var. Bluetooth ile uzaktan da kontrol edilebilen cihazın kumandası da bulunuyor. (3.500 TL.)

FAKİR VIGOR PLUS

Hepa dahil 5 filtreli ve 70 metrekare etki alanına sahip. Özel fotokatalitik sistemi sayesinde odadaki bakteri, sigara dumanı, polen, toz, toz böceği, küf, evcil hayvan tüyleri, çeşitli kimyasallar, yağ kokusu için etkili. Otomatik ortam hava algılama sistemi olan cihaz, geliştirilmiş kontrol paneli ile kullanım rahatlığını da sunuyor. (2.950 TL.)

Haberin Devamı

BUNLARA DİKKAT!

  • Alacağınız cihaz, alerji ve astım hastalarını da rahat ettirmeli. Virüs ve bakterilerle birlikte polenleri, toz parçalarını, kimyasal kokuları ve dumanı yok edebilenleri tercih edin.
  • Bir alerji veya astım hastası saatte en az 4 hava değişimine ihtiyaç duyar. Bu gibi durumda alacağınız cihaz, normal bir odayı her 15 dakikada bir temizlemeli.
  • Cihazı kaç metrekarelik bir alanda kullanacağınız çok önemli.
  • Bazı cihazlar, evcil hayvanların bulunduğu iç mekanlarda kullanılmak için özel olarak tasarlanmıştır.
  • Cihazda ‘Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı’ anlamına gelen ‘Hepa’ filtreleri olduğuna dikkat edin.
  • Enerji tasarrufunda uluslararası standartları yakalamış cihazları tercih edin.
  • Hava kalitesi göstergeleri olan bir cihaz, havanızın kalitesi hakkında gerçek zamanlı güncellemeler sağlar.
  • Uzaktan kumandalı, internete bağlanan, dokunmatik ekranlı ve göstergeli modeller yaşamı daha da kolaylaştırır.
  • Cihazların genellikle 2 yıl garantisi olur. Garantisiz cihazları almayın.

HAFTANIN OLAYI

YENİ MAC’LER GELDİ

Apple’ın kendi geliştirdiği ‘M1’ çipli yeni cihazları MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini modelleri 17 Kasım’da Türkiye’de satışa çıkacak. Sekiz çekirdekli işlemci birimini barındıran M1, 16 milyar transistör ile donatılmış. 13 inçlik MacBook Air, 18 saatlik pil ömrü ve sessiz tasarımıyla dikkat çekiyor. Cihazın 256 GB olanı 11 bin TL. 512 GB olanı ise 13.700 TL. 13 inçlik MacBook Pro ise 5 kata kadar daha hızlı grafik teknolojileriyle donatıldı. Cihazın 256 GB’lik modeli 14 bin 299 TL, 512 GB’lik modeli ise 16 bin 499 TL oldu.

EN FERAH OTOBÜS

Daimler bünyesindeki Mercedes-Benz ve Setra markalı otobüslerde kullanılmak üzere salgına karşı yeni bir iklimlendirme sistemi geliştirildi. Antiviral etkili yüksek performanslı partikül filtreleri sayesinde otobüslerin içindeki hava, iki dakikada bir tamamen değiştirilebiliyor. Ayrıca yeni nesil filtreleme kapsamında modele bağlı olarak araç içerisinde maksimum taze hava akışını yüzde 33 ila 40 artıran bir opsiyonel özellik de tasarlandı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder