Murat Gülderen En teknolojik anne adayları
HABERİ PAYLAŞ

En teknolojik anne adayları

Dijital teknolojiler sonunda hamilelerin de hayatına dokundu. Doktor kontrolünde tüm gebelik sürecini yakından takip eden akıllı cihaz ve uygulamalar, anne adayının kasılmalarını, bebeğin kalp atışını, oksijen seviyesini, uyku pozisyonlarını birebir ölçümleyebiliyor…

Nesnelerin interneti dijital dönüşüm evrelerini tamamladıkça hamilelerin de hayatları iyice kolaylaşmaya başladı. Kişisel metabolizma analizleriyle birlikte toplanan veri akışı sayesinde doğurganlığın en verimli zamanlarından gebelik döneminde uyulması gereken tüm kurallara ve hastaneye gitmeden yapılabilen doktor kontrollerine kadar pek çok şey anlık takip edilebilir oldu. Bebeğin tüm gelişimini izleyerek gebeliği kolayca ve sorunsuz tamamlamayı amaçlayan bu cihaz ve uygulama teknolojilerini bir araya getirdik. Anne adayları buradan kendilerine en uygun çözümleri seçerek bu süreci çok daha keyifli hale getirebilir.

Haberin Devamı

Bloomlife

Üzerinde akıllı sensörler olan bu cihaz, telefona indirilen uygulaması ile hamilelik esnasında rahim kasılmalarını ve bebeğin kalp atışlarını izlemek için tasarlandı. Günü gününe otomatik olarak tuttuğu raporları kaydeden cihaz, istendiğinde internet üzerinden doktora da bilgi geçiyor. Karna yapıştırılarak kullanılan bu ürün, verdiği uyarılarla da doğumun yaklaştığını bildiriyor.

Owlet Baby Band

Anne karnının etrafına sarılarak bebeğin kalp atış hızını, attığı tekme sayısını, nefesini, oksijen seviyesini, annenin kasılmalarını ve uyku pozisyonlarını izleyen bu cihaz da Bloomlife gibi özel sensörlere sahip. Toplanan verileri gerçek zamanlı olarak bluetooth ile akıllı telefonlara, oradan da gerektiğinde doktora ya da yakınlara iletebilen bu ürünün 24’üncü haftadan itibaren kullanılması gerekiyor.

Hamile Bilekliği

İzmirli mühendis 3 girişimci tarafından tasarlanan ve Yaşar üniversitesi tarafından desteklenen bu bileklik hamilelik sürecinde tansiyon ve nabız değerlerini, kandaki oksijen seviyesini, gün içindeki stres seviyesini, vücuttaki sıcaklık değişimlerini ve bulunulan ortamdaki radyasyon yoğunluğunu ölçüyor. Cihazın en büyük özelliklerinden biri ise acil durumlarda önceden belirlediğiniz kişilere ve özel doktorunuza bilgi vermesi. Bu yıl içinde satışa çıkması beklenen cihaz dünyada tek.

Haberin Devamı

SculptMy Pregnancy

Uzman doktorlar eşliğinde geliştirilen ve ücretsiz indirilebilen bu özel hamile uygulaması, kadınların hormon verilerini ölçerek kişiye özel videolu egzersiz çözümleri sunuyor. Anne karnındaki bebeğin de durumuna göre her ay için 15 farklı egzersiz öneren uygulama sayesinde sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz.

INSTAGRAM’DAN İNTERNET MÜJDESİ

Instagram, kullanıcıların mobil internet tüketimini düşürecek yeni bir özellik geliştirdi. Ayarlarda ‘Hesap’ sekmesi altında ‘Hücresel Veri Kullanımı’ başlığındaki bu özellik ile video ve yüksek çözünürlüklü görsellerin önden yüklenmesi engellenebilecek. Yüksek çözünürlüklü içerikleri görüntülemek için ‘Hiçbir zaman’, ‘Yalnızca Wi-Fi’ ve ‘Hücresel Veri + Wi-Fi’ arasında seçim yapılabilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder