Murat Gülderen Engelsiz paketler
HABERİ PAYLAŞ

Engelsiz paketler

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, engelli vatandaşlara yönelik hazırladıkları tarifelerin kapsamlarını genişletmeye devam ediyor. Konuşma süresinden kısa mesaj adetlerine, mobil ve sabit internet hizmetlerinden indirimli cihazlara kadar pekçok hizmette kolaylık sağlayan operatörlerin bu desteklerinden faydalanmak sadece bir telefon uzaklıkta.

Tarife değişikliği ise en fazla 10 dakika. Bu özel paketlerden birini seçerek faturanızda büyük tasarruflar sağlayabilirsiniz. Tek şart engellilik oranının en az yüzde 40 olması. Müşterilerin başvurularını, rapor veya kimlik ile yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

VODAFONE

Vodafone, engellilere numara taşırken ekstra indirim yapıyor. Örneğin her yere 1000 dakika konuşma, 13GB internet ve 250 SMS 39 liradan sunuluyor. 9 GB’lık paket ise 29 TL. Bu tarifenin içinde de 750 dakika konuşma, 9GB internet ve 250 SMS hakkı var.

7GB’lık internet, 250 SMS ve 750 dakika her yerle konuşturan paketin fiyatı da sadece 25 TL olarak belirlendi. Vodafone’un da hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran servisleri yoğun ilgi görüyor. Örneğin ‘İşitme Anons Servisi’, sizi arayanlara özel olarak hazırlanmış anonsu dinletmenizi sağlıyor. ‘Neredeyim Servisi’ bulunduğunuz yeri anında söylüyor. ‘Yakınım Nerede Servisi’ ise yakınlarınızın lokasyonunu sorgulamanıza yardımcı oluyor.

TURKCELL

Faturalı teklifinde yüzde 25 indirim, faturasız teklifinde ise yüzde 25 ekstra dakika, SMS ve internet içerik artırımı sunuyor. Teklifler, ‘Engel Tanımayan Hepsi 5GB Paketi’, ‘Faturalı Destek Mesajlaşma Paketi’, ‘Faturalı Destek İnternet Paketi’, ‘Faturalı Destek Konuşma Paketi’ olarak değişiyor.

Turkcell’in ayrıca ‘Hayal Ortağım’ uygulaması ile görme engelli aboneler, telefonlarından tüm güncel haberleri, döviz kuru, hava durumu gibi bilgi servislerini sesli olarak ücretsiz dinleyebiliyorlar. Ayrıca Sesli Betimleme teknolojileri sayesinde engelli bireyler, kolay alışveriş de yapabiliyor.

TÜRK TELEKOM

Telekom da bu kapsamda yüzde 30 indirimli ‘erişilebilir’ paketler hazırladı. Faturalıda 10 GB’lık pakette ‘her yöne 1000 dakika konuşma, 1000 SMS ve 10 GB internet, 12 aylık taahhütte 42 TL. Faturasızda ise her yöne 975 dakika konuşma, 1300 SMS, 13 GB internet 55 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Destek Hesaplı paketinde her yöne 1300 SMS ve 390 dakika konuşma da sadece 20 TL. Öte yandan Türk Telekom’un görme engelliler için geliştirdiği sesli uyarı sistemi ile nesneleri tanıyabilen EyeSense uygulaması ‘Renk Tanıma’ özelliğiyle zenginleştirildi. Bu özellik sayesinde etraflarındaki objelerin renklerini öğrenmek isteyen engelli bireyler, telefonlarını ilgili nesnelere yönelterek sesli komut sistemiyle renklerin tanımını duyabiliyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder