Murat Gülderen Evde sıkılmak yok
HABERİ PAYLAŞ

Evde sıkılmak yok

Haberin Devamı

  • Korona salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nı maalesef evimizde geçirmek zorundayız. Yani bayramlaşmalar dijital ortamlarda ister görüntülü ister yazılı ister sesli olarak yapılacak.
  • Ancak misafir gelemese de yürekler hep bir olacak. Bu hafta evden çıkmadan bayramı eğlenceli hale getireceğimiz ücretsiz çözümleri işledik.

ÖDÜLLÜ SES YARIŞMASI

Yerli bir mobil uygulama olan Bestup, gerçek para ödüllü ses yarışmaları düzenliyor. Halkın jüri olduğu bu yarışmada jüri de para kazanıyor, şarkı söyleyen de... Katılım için şarkı söylerken çekilen bir videonun buraya gönderilmesi gerekiyor.

Onaylanan videolar ön eleme yarışmasında yayınlanıyor. Üst tura yükselen yarışmacılar final yarışmasına katılarak single çıkarma, video klip çekme, bir ünlü ile düet yapma gibi ödüllerin sahibi olarak keşfedilme fırsatı yakalıyor. Jüri üyelerinin kazandığı ödül miktarı 50 TL’yi geçtiğinde ise kullanıcının banka hesabına aktarılıyor.

VODAFONE TV

Tüm içeriklerini mayıs sonuna kadar erişime açan TV platformu, 24 saate kadar geri alma özelliği ile 80’i aşkın TV kanalını ve çoğunluğu film ve çizgi filmden oluşan 4 binin üzerinde seç-izle içeriklerini izleme imkânı sunuyor.

Evde sıkılmak yok

3D MEKANLAR

Sanal gerçeklik gözlüğüyle ya da gözlüksüz olarak dünya genelindeki pekçok tarihi ve kültürel mekanı 360 derece sanal turla gezebileceğiniz bu uygulama sayesinde Sultanahmet Camii minaresinden İstanbul’u seyredebilir, Topkapı Sarayı’nda Kutsal Emanetler Dairesi’ni gezebilir, Paris’teki Eyfel Kulesine çıkabilir, Mısır Piramitleri’nin içerisine girebilir hatta Mars’ta tur atabilirsiniz. Uygulama şu ana kadar yaklaşık 2 milyon kez indirildi.

TV+

Turkcell’in TV platformu TV+, 31 Mayıs’a kadar 150’den fazla TV+ kanalını kullanıcılarına açık bıraktı. En iyi filmler ve belgeseller dışında Alman futbol liginin yer aldığı platformda kullanıcılar yayınları durdurulabilecek, canlı yayını geri alabilecek ve istedikleri programları kaydedebilecekler.

Evde sıkılmak yok

Filmler arasında Skywalker’ın Yükselişi, I See You, Savaşın Gölgesinde ve Kahramanca Kaybedenler yer alıyor. TV+ ayrıca ödüllü bir de yarışma hazırlıyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin Instagram üzerinden @tvplus ve @davinciturkiye hesaplarını takip edip, kurdukları sofrayı paylaşmaları gerekiyor.

EVRENSEL KANKALAR

Ablo adlı uygulama, dünyanın dört bir yanından ‘dili’ ne olursa olsun insanlarla bağlantı kurup sorunsuz bir şekilde sohbet etmeyi sağlıyor. Uygulamanın en büyük özelliği karşı tarafın yazdıklarını Türkçe’ye, sizin yazdıklarınızı da konuştuğunuz kişinin diline anında çevirebilmesi. Görüntülü arama da yapabilen bu uygulamayı kullanırken kendinizi dünya turuna çıkmış gibi hissediyorsunuz. Edineceğiniz arkadaşlar size ileride gideceğiniz ülkelerde de rehberlik edebilir.

E-EURO 2020 BAŞLIYOR

UEFA ve Konami’nin ortaklaşa düzenlediği e-spor turnuvası UEFA eEURO 2020 finalleri 23-24 Mayıs’ta yapılacak. EURO 2020 resmi sponsoru Coca-Cola, şampiyonayı, sosyal medya hesaplarından sporseverlerle buluşturacak. Şampiyona kapsamındaki tüm maçlar, Coca-Cola’nın Facebook hesabından canlı olarak yayınlanacak. Özet görüntülere ve şampiyona ile ilgili haberlere ise Coca-Cola Instagram ve Twitter hesaplarından ulaşılabilecek.

MÜZİĞİNİ KENDİN YAP

Music Maker JAM adlı uygulama, kullanıcılarına farklı müzik türlerinde melodiler veya şarkılar oluşturma, bunları düzenleme ve kitlelerle paylaşma imkanı veriyor. Önce şarkılarında kullanılacak temel ritimleri, tempoyu, enstrümanları ve vokalleri belirleyen kullanıcılar, diledikleri takdirde telefonlarının mikrofonlarını kullanarak kendi vokallerini de yapabiliyorlar. Kullanıcı kendi eserini oluşturdukça içerik paketi satın alabilecek uygulama parası da kazanıyor.

HAFTANIN OLAYI

KUSURSUZ NAKLİYAT

İstanbul’un her yeri ve Türkiye’nin 81 ilini kapsama alanına alan dijital nakliye platformu yolda.com, 100’lerce ulusal ve yerel lojistik şirketini aynı çatı altında topladı. Özellikle parsiyel denilen aynı güzergâhta bulunan farklı müşterilerin yüklerini aynı kamyonla taşıma konusunda uzmanlaşan ekip, tüm taşıma sürecini site üzerinden canlı olarak izletiyor. Site üzerinden ayrıca teslim evraklarına ve eşyalarla ilgili raporlamalara da ulaşılabiliyor.

Evde sıkılmak yok

Sıradaki haber yükleniyor...
holder