Murat Gülderen Güzelliğin sırrı yapay zekada
HABERİ PAYLAŞ

Güzelliğin sırrı yapay zekada

Yapay zeka, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri güzellik sektöründe taşları yerinden oynatıyor. Artık ‘Bugün saçımı nasıl yapsam?, Makyajımı nasıl tasarlasam?, Geceye ya da toplantıya hangi kıyafetle gitsem?’ gibi dertler ortadan kalkıyor. Sanal asistanlar, mobil uygulamalar ve robotlar, nerede nasıl görünmeniz gerektiği konusunda kişiye özel tavsiyelerde bulunuyor.

L’Oréal Perso: Yapay zeka sistemi ile anında cilt analizi, hava kalitesi, kirlilik verisi ve trend analizi yapabilen bu cihaz, kullanıcıların kendilerine özel kişiselleştirilmiş fondöten, bakım kremi ve ruj üretmesini sağlıyor. Yani örneğin cildiniz kırışıksa ve hava nemliyse ona özel en iyi karışımları buluyor. Ruj için ayrıca dudağınız, elbiseniz ve ayakkabınıza göre tavsiyeler sunuyor. Yapmanız gereken, mobil uygulaması ile cihazı eşleştirmek ve telefonunuzun kamerasından yüzünüzü taratmak

Haberin Devamı

Rouge Sur Mesure: Yine yapay zeka destekli bu cihaz da kırmızı, nude, turuncu ve pembe renkli kartuş setlerine sahip. Yani sadece 4 palet renk ile 4 bin adet ruj rengine ulaşabiliyorsunuz. Cihazı çalıştırmak için telefonunuzla eşleştirmeniz ve tabana ruj kartuşu yerleştirmeniz gerekiyor. Telefonunuzun kamerasından rujun dudağınızda nasıl durduğunu görerek ona göre sürebilirsiniz.

Skinconsult AI: Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle donatılan dijital cilt danışmanı, cilt yaşlanmasını anlamaya yardımcı oluyor. Yüz özelliklerini 10 bin fotoğraf ile karşılaştıran Skinconsult, kişiselleştirilmiş bir cilt değerlendirmesi sunmak için ana yaşlanma belirtilerini takip ediyor. Dijital asistan ayrıca cildin gücünü ve önceliklerini belirleyerek, kullanıcıların yaşlanma süreçlerinde daha iyi hareket etmelerini sağlamak için özel bakımı reçetesi oluşturuyor.

Güzelliğin sırrı yapay zekada

ModiFace: Bu uygulama, kişinin güzellik seviyelerini, cilt kusurlarını ve hangi kozmetik ürünleri kullanması gerektiğini artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerinden destek alarak söylüyor. Bunu yaparken gerçek zamanlı video ve fotoğraflı 3D akıllı simülasyon sistemi kullanıyor. Yani makyaj yapmadan önce yüzünüzü en gerçekçi şekilde gösterip ona uygun seçenekler sunuyor.

Haberin Devamı

Colorsonic: Bu akıllı cihaz da saç rengi oluştururken belirli formülleri birleştirerek özel bir karışım sunuyor. Cihaz daha sonra doğru dozda saç boyasını eşit oranda dağıtarak saça uyguluyor. Gerektiği zaman kolay rötuşlar yapabilmek için kartuşu ve kalan rengi saklama imkanı da sağlayan cihaz, bu işlemleri yaparken saçı da besliyor. Cihazı kullanmak için yine mobil uygulaması ile eşleştirmek gerekiyor.

HAFTANIN OLAYLARI

DALLAS'I SALLADI

ABD’li çip üreticisi Intel’in dünyaya yön veren yenilikleri tanıttığı ‘Intel Vision 2022’ bu yıl ABD Dallas’ta gerçekleşti. Etkinliğe Intel Gaming, Yaratıcılık ve Esports Departmanı Genel Müdürü Marcus Kennedy’nin sahneye elinde Monster Notebook marka dizüstü bilgisayarla çıkması büyük ses getirdi. Kennedy, yapay zeka teknolojisini geliştirmek ve bu alanda gençlerin işgücünü desteklemek için oluşturulan projeye Monster Notebook’un yüksek performanslı bilgisayarlarıyla verdiği desteğe vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Monster Notebook Genel Müdür Yardımcısı Cem Çerçioğlu da “Sadece oyun uygulamalarını değil; mimarlık, grafik tasarımı, video içerik üretimi, savunma sanayii gibi alanlarda kullanılan ve yüksek performans gerektiren tüm programların kusursuz çalıştığı bilgisayarlarımız, bu alanlardaki profesyoneller tarafından da tercih ediliyor. Türkiye’de kazandığımız bu başarıyı global arenaya taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

DEPREMİ ÖNCEDEN SÖYLEYEN SİSTEM

Depremi 3 dakikaya varan süreyle önceden tespit edebilen yapay zeka tabanlı EDIS adlı sistem geliştirildi. EDIS Kurucu Ortağı Ali Emre Erişen, bu sistemle yerin kilometrelerce altında kırılan fay hattının oluşturduğu depremin yıkıcı etkisinin yeryüzüne yayılmadan önce artık insanlara haber verilebildiğini belirtti. Erişen, “Proje kapsamında Marmara Bölgesi’nde belirlenen alanlara EDIS Deprem Algılama Radar Sistemleri konumlandırıldı. Bunlardan alınan sinyaller saliseler içerisinde tüm kullanıcılara aktarılacak şekilde dizayn edildi” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder