Murat Gülderen Halden anlayan cihazlar
HABERİ PAYLAŞ

Halden anlayan cihazlar

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’na (IFA) yerli mühendislerin ortaya koyduğu yenilikler damga vurdu.

Arçelik’in global markası Grundig’in geliştirdiği sesle çalışan televizyonlardan etin kalitesini gösteren buzdolaplarına, ısıyı otomatik ayarlayarak sütün taşmasını önleyen ocaklardan geri dönüşümlü çamaşır makinelerine kadar onlarca ürün teknoloji dünyasına yeni bir ufuk açtı.

Avrupa’da ev elektroniği alanında liderlik koltuğuna oturan Arçelik’in global markası Grundig, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA) devlere yenilikçilik ve sürdürülebilirlik dersi verdi.

Haberin Devamı

Yumurta kabuklarından, mısırdan ve soyadan elde edilen plastiklerle üretilen biobuzdolapları ve geri dönüştürülmüş pet şişeler kullanılarak üretilen çamaşır makinesi kazanları fuarın en ilgi çekici ürünleri arasında yer aldı. Şirket, şu ana kadar 20 milyondan fazla geri dönüştürülmüş pet şişeyi kullanarak çamaşır makinesi kazanı üretti.

YOK BÖYLE TV

Grundig Fire TV Edition serisi, Amazon’un sesli kontrol teknolojisi Alexa’dan güç alıyor. Yani bu serideki cihazlar sesli komutla açılıp kapanıyor, kanal değiştirebiliyor ve tüm içerikler arasında gezinti yapabiliyor.

Bu cihazlardan sesli olarak haberleri vermesini, müzik çalmasını, hava durumunu kontrol etmesini de isteyebiliyorsunuz.

KENDİSİ SEÇİYOR

Bu cihaz bulaşık yıkama ve kurutma teknolojisi sunarken program seçme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Yani içeriğindeki bulaşığa göre otomatik pozisyon alarak tüm yıkama stratejisini kendisi belirliyor.

ÇAMAŞIRDA DEVRİM

Sıcak hava sirkülasyonuyla nemi emen InstantWear teknolojisi, 1 kilogram giysiyi 120 dakikada yıkayıp kurutarak hızlı şekilde yeniden giyilmeye hazır hale getiriyor. Airfresh teknolojisi yarım saatte 1 kilogram giysiyi havalandırabiliyor.

MachineCare+ makinede bırakılan giysilerde nemin neden olduğu kokuyu önlerken, AntiCrease özelliği çamaşırların kırışmasını engelliyor.

TASARRUF CANAVARI

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, “Sürdürülebilirlik Grundig markamızın DNA’sında yer alıyor.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda yüksek enerji tasarruflu ürünler, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığı teknolojiler ve gıda israfını engelleyen ürünler geliştiriyoruz” dedi.

LEZZET GARANTİLİ FIRIN

HotAero Pro teknolojisi ile fırın içinde sağlanan hava akışı yemeğin her yerinin istenilen derecede pişmesini sağlıyor.

Fırınlar ayrıca, Çift Yönlü Fan Sistemi ile yemekleri daha hızlı pişiriyor. Fuarın en yeni cihazlarından biri de unutulduğunda süt, çorba, kahve gibi içecek ve yiyecekleri taşırmayan Grundig ocaklardı. Bu cihazlar, sıvının kaynama ve fokurdama yani ses derecesini ölçerek otomatik olarak ısıyı dengeliyor.

SAMSUNG’DAN 5G SHOW

Samsung 5G bağlantılı yeni telefonu Galaxy A90’ı görücüye çıkardı. 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğe sahip cihazın 48 MP ana kamerası var. Bu kameraya ise 8 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı lens ve 5 MP çözünürlüğünde derinlik sensörü eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Ön kameranın çözünürlüğü de tam 32 MP. Galaxy A90 5G’nin yurtdışı fiyatı 749 Euro olarak belirlendi. Bu arada Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold’un satışları ekranında yaşanan sorun sebebiyle durdurulmuştu. Şirket, Fold’un 5G’li versiyonunu da IFA’da görücüye çıkardı.

BİR SAAT DE PUMA’DAN

Alman spor giyim markası Puma ilk akıllı saatini IFA’da tanıttı. Google Wear OS işletim sistemi ve Qualcomm Snapdragon 3100 yonga setinden gücünü alan akıllı saat, pilates, kürek çekme gibi düzenli etkinlikleri izleyebiliyor. Ayrıca kalp atış hızı takibi ve yerleşik GPS gibi özelliklerle de koşucu ve bisikletçilere hitap ediyor.

EFSANE GERİ DÖNDÜ

Sony, efsane kaset çalar ürünü Walkman’in 40’ıncı yılına özel bir cihaz geliştirdi. Şarkıları kolayca aktarmanız için USB-C portuna ve microSD kart yuvasına ev sahipliği yapan müzik çalar, 3.6 inç büyüklüğünde HD çözünürlük sunan bir dokunmatik ekranı bünyesinde barındırıyor.

LG ÇİFT EKRANLA GELDİ

LG, çift ekranlı yeni telefonu G8X ThinQ’i tanıttı. 6.4 inç büyüklüğündeki OLED ekranı olan cihaz, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile geliyor. 4K çekim yapan telefonun ekrandaki parmak izi sensörü, cihazın kilitlenmesi ve kilidinin açılmasını, çift ekran arkaya katlanmış olsa bile kolaylıkla yapabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder