Murat Gülderen Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar
HABERİ PAYLAŞ

Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar

Dijital dönüşüm, bebek bekleyen anne adaylarının hayatlarını hem çok kolaylaştırıyor hem de anlık izlemeler sayesinde daha güvenli hale getiriyor. Anne ve bebeğinin verilerini toplayarak tedavi ve riskleri analiz etmeye odaklı bu cihazlar, kritik durumlarda doktora otomatik bilgi de geçebiliyor. Böylece zorlu süreç çok daha konforlu hale gelebiliyor. İşte birkaç öneri:

ANKAFLEX KEMER

Karnı rahatlatmak için çeşitli ayarlarda sıcaklık verebilen ve tek bir tuşla titreşimli masaj yapan bu dijital kemer, sindirime, hazımsızlığa ve doğum sonrası iyileşme sürecine yardımcı oluyor. Yakma riski bulunmayan yeni nesil teknolojilerle geliştirilmiş bu cihaz, 138 TL’den Türkiye’de satılıyor.

Haberin Devamı

Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar

PREGNASCAN

PregnaScan, hamile kadınların durumlarını izleyen ve aynı zamanda potansiyel kötü huylu tümörü erkenden teşhis etmeye yardımcı olan evde sağlık monitörüdür. Aynı isimdeki mobil uygulaması ile telefona bağlanabilen bu cihaz, kalp hızı, kan basıncı, kilo, oksijen satürasyonu, darbe dalgası gibi kayıtları da tutuyor.

Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar

LIONESS

Her 10 bebekten biri erken doğuyor. Bu durum bebeğin sağlığını riske atacak onlarca sorunu da beraberinde getiriyor. Bunu ortadan kaldırmak için PregnanTech adlı şirket, silikon halka Lioness’i geliştirdi. Bu akıllı cihaz, ameliyatsız basit bir işlemle serviks’in (dölyatağı) yukarısına yerleştiriliyor ve yükü, baskıyı ve kasılmaları azaltıyor.

AVA

Saate benzer bu cihazın üzerindeki sensörler, üreme hormonlarındaki dalgalanmalarla ilişkili fizyolojik parametreleri kaydediyor. Nabız hızı, solunum hızı, uyku, kalp hızı değişkenliği ve vücut sıcaklık değerlerini izleyen cihaz, bu veriler ışığında kullanıcının doğurganlık durumunu görüntülüyor.

Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar

NUVO

Hamile kadınların beline takılan kemer şeklindeki bu izleme cihazı, bilgisayar, tablet ve cep telefonuna bağlanabiliyor. Özel sensörleri sayesinde karındaki bebeğin tekmelemelerini, uyuyup uyumadığını, anlık pozisyonunu, kalp atış hızını ve anne kalp atış hızı ile stresini ölçen cihaz, istendiğinde topladığı verileri anında doktora da iletebiliyor.

Haberin Devamı

TEKNO TURU

  • Mesajlaşma platformu GUPSHUP, ‘namaz vakitleri’ ve ‘iftara ne kadar kaldı?’ ürünlerinin geliştiricisi NVAPPS ile ortak bir projeye imza attı. Yeni projede kullanıcılar WhatsApp’tan kandil tebrikleri ve Ramazan ayına özel içeriklere ulaşabiliyor.
  • Giyimden aksesuara, anne bebek ürünlerinden araç parçalarına kadar binlerce sıfır ve ikinci el ürünün açık artırma ile alınıp satıldığı online pazaryeri BITEKLIFAT uygulaması yayına girdi.
  • SOFTTECH & FARK LABS AI, yapay zeka girişimlerini desteklemek için ‘Hızlandırma Programı’ başlattı. Program kapsamında yapay zeka girişimcileri eğitim ve danışmanlık desteği alarak yatırımcılarla tanışma fırsatı bulacaklar. 15 Mayıs’a kadar başvuruları sürecek programa farklabs.com/softtech adresinden ulaşılabiliyor.
  • Yenilenmiş elektronik ürün marketi EASYCEP, ‘22 Nisan Dünya Günü’ kapsamında TEMA Vakfı’na üç bin fidan bağışladı. Fidanlar, Sivas Karşıyaka Ağaçlandırma Sahası’ndaki TEMA Vakfı Umut Ormanı’nda hayat bulacak.
  • EPSON, geliştirdiği ‘Isısız’ teknolojisi sayesinde ofis yazıcılarında yüzde 83’e varan elektrik tasarrufu sağladı. Normalde cihazlar mürekkep püskürtürken ısınmaya ihtiyaç duyarken bu makineler kendi kendine hareket eden özel püskürtme başlıklarıyla bu görevi yerine getiriyor.

HAFTANIN OLAYLARI
GEFORCE TV’DEN ÇIKTI

Arçelik, Nvidia GeForce Now servisini Türkiye ile buluşturan oyun platformu GAME+ ile işbirliği yaptı. Yeni Imperium 9 Serisi TV’lerde yer alan GeForce sayesinde oyunlar indirmeye veya güncellemeye gerek kalmadan ‘play/oynat’ tuşuna basıldığında oynatılıyor. TV’ler lansmana özel indirime ek 3 aylık premium üyelik ve ‘Assassin’s Creed Valhalla’ oyunu hediye ediyor.

Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar

RUH İKİZİNİ BULAN UYGULAMA

Fikir aşamasındaki girişimlere destek veren hiBoost, sosyal astroloji ağı uygulaması ‘Karma’ya da yatırım kapılarını açtı. Karma Kurucu Ortağı Miraç Mutlu İspir, mistik uygulamaların popüler hale geldiğini belirterek, “Bu kategori özelinde Türkiye’de büyük potansiyel var. Astrolojiyi dijitale taşıdık. İşin merkezinde doğum haritaları bulunuyor. ‘Ruh Eşi’ ve ‘Ruh İkizi’ gibi özel eşleşmeler yapıyoruz” dedi.

Hamilelerin hayatını kolaylaştıran cihazlar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder