Murat Gülderen Hayat kurtaran aksesuarlar
HABERİ PAYLAŞ

Hayat kurtaran aksesuarlar

Pandemiden bu yana özellikle vatandaşın günlük hayatta kullandığı düşük hacimli motosiklet satışları 4 katına yakın artış gösterdi. 2019’un ocak-ağustos döneminde Türkiye’de sadece 23 bin 87 adet 50 cc’lik motor satılırken, bu rakam 2020’nin aynı döneminde 53 bin 171’e, 2021’de ise 72 bin 193’e çıktı. Toplam motosiklet satışı ise geçen yıldan bu yana 33 bin 167 adet artarak 176 bin 413’e yükseldi. Toplam motosiklet sayısı da ağustos ayı itibarıyla 3 milyon 700 bin adede ulaştı. Dünya genelinde yaşanan bu satış patlaması, motosiklet aksesuarlarına da yansıdı. Özellikle telefon tutuculara, bluetooth’lu kasklara, termoslu çantalara, fosforlu yeleklere çok ciddi talep var.

Haberin Devamı

Hayat kurtaran aksesuarlar

100 BİN YENİ SÜRÜCÜ

MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, pandemi nedeniyle toplu taşımalardan ciddi ölçüde uzaklaşmalar yaşandığını belirterek, “2020’den bu yana hayatında hiç motosiklet kullanmamış 100 bin kişi, bu araçları satın alarak sürmeyi öğrendi. Hızı 45 KM’yi geçmeyen 50 cc’lik yani halk tipi motorların ‘B’ ehliyeti ile kullanılabilmesi de ilgiyi artırdı. Bu motorları 16 yaşındaki gençler de ‘M’ ehliyeti ile kullanabiliyor. Her ölçekte ve tarzda motosiklet sevdası hızla büyüyor” dedi. Bu haftaki yazımızda Remzi Öztürk ile birlikte konforlu ve maksimum güvenli bir sürüş yapmak için geliştirilen son teknolojik aksesuarları sizler için bir araya getirdik.

MULTIMEDIA KİT

Argon Transform, motosiklet kasklarını akıllı hale getiren özel bir kablosuz kit geliştirdi. 170 derece arka görüş kamerası, ileriye dönük aksiyon kamerası, bluetooth bağlantı desteği ve GPS özelliği olan bu set, aynı zamanda canlı harita göstergeleriyle donatıldı. Müzik dinleme ve telefon görüşmesi yapma gibi kolaylıklar da sunan kask, artırılmış gerçeklikten de güç alıyor.

Hayat kurtaran aksesuarlar

ISITMALI MONT

Alfaheat’in 12 Volt’luk ısıtmalı motosiklet montu, soğuk havalarda vücut ısısını korumak ve kan dolaşımını dengelemek amacıyla geliştirildi. Montun ön ve arka kısmına yerleştirilmiş olan ısıtma panelleri batarya yerine geçiyor. Isıtma işlemi, ürünün yanında verilen dişi ve erkek çakmak soketleriyle gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Hayat kurtaran aksesuarlar

KAZA ALGILAMA

Bosch, kazaları otomatik olarak belirleyen ve anında ambulansı arayan Help Connect sistemi geliştirdi. GPS ile tam konum belirleme de yapabilen sistem, her motosiklete uyarlanabiliyor. Gaz odaklı kayma önleme sistemiyle de ses getiren Bosch’un aynı zamanda hız sabitleyici, çarpışma uyarı sistemi ve kör nokta tespitinden oluşan emniyet paketi de bulunuyor.

Hayat kurtaran aksesuarlar

SİHİRLİ KASK

CrossHelmet X1 akıllı motosiklet kaskı 360 derecelik görüş açısı sunuyor. Böylece kör nokta sorunu da ortadan kalkıyor. Sürücü ayrıca öndeki ekrandan saati, gideceği güzergahı ve hava durumunu da görebiliyor. Bluetooth özelliği olan kask, telefondaki sesli asistanlara da komut verebiliyor.

Hayat kurtaran aksesuarlar

AIRBAG YELEK

SPIDI Air DPS adlı bu yelek, bir motosiklet hava yastığının performansını garanti eden Avrupa standardı ‘En 1624-2’ye sahip. Kaza anında sürücünün gövdesini ve boynunu saran yelek, omurgaya da tam koruma sağlıyor. 1 kilogram ağırlığındaki yelek, rüzgar kıran, aşınmaya karşı dayanıklı ve su geçirmez kumaştan tasarlandı. Ürününün üzerinde gece görüş reflektörleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL BASINÇ ÖLÇER

SPY dijital lastik basınç ölçer izleme sistemi, basıncınızda azalma olduğunda sesli ve görüntülü (ekranın altındaki kırmızı LED yanıp sönerek) olarak uyarıda bulunuyor. Radyo frekansı üzerinden kablosuz olarak iletişim kuran cihaz, suya ve toza karşı dayanıklı.

Hayat kurtaran aksesuarlar

HAFTANIN OLAYI

TIM COOK PAYLAŞTI

BAĞDAT CADDESİ'NE APPLE GELDİ

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki mağazalarını Twitter hesabından paylaştı. Cook yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki yeni güzel mağazamız Apple Bağdat Caddesi ile tanışın. Bu canlı topluluğun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz ve müşterileri bu muhteşem yeni alana davet etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi. İki katlı mekan, karbon fiber çatısıyla ve ağaçlarla dolu geniş bahçesiyle dikkat çekiyor.

Hayat kurtaran aksesuarlar

TEKNO TURU

Oyun donanımları üreticisi Razer, dışarıya sesi rahat verebilmek için mikrofonşu maske geliştirdi. Havadaki partiküllerin yüzde 95 ’ini tutabilen ürün, özel bir hazne ile geliyor. Bu hazne UV ışık ile maskeyi sterilize edebiliyor.

Hayat kurtaran aksesuarlar

Huawei şarj kutusu ruj şeklinde olan yeni kulaklığı FreeBuds Lipstick’i tanıttı. Cihaz, kulakların şekline göre en yüksek ve kaliteli sesi veren uyarlanabilir eşleştirme teknolojisine sahip.

Hayat kurtaran aksesuarlar

TCL, çocuk takibi için geliştirdiği Movetime MT42 adlı saati 1.599 TL’den satışa sundu. Gerçek zamanlı konum bilgisini ve konum geçmişini veren cihaz, nano SIM kart ile çalışıyor. Sesli ve görüntülü konuşma yapabilen cihazın, acil durum çağrı düğmesi de var.

Hayat kurtaran aksesuarlar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder