Murat Gülderen Her sokağa fiber geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Her sokağa fiber geliyor

Altyapılarına günde 2 bin kilometre fiber eklemesi yapan Türk Telekom, 2020’de fiberi her sokağa götürmeyi hedefliyor. Yılsonu değerlendirme toplantısında konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, karınca gibi çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna en yakın rakiplerinin 7 katı altyapı yatırımı yaptıklarını söyledi.

İSTEYEN KULLANSIN

Toplam 7.5 milyon kilometrelik fiber ağ yatırımı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Önal, şunları söyledi: “2020 yılında İstanbul’da altyapısı olmayıp, altyapı talep eden her müşteriye en geç bir hafta içerisinde fiber hizmeti ulaştırma sözü veriyoruz. Bu altyapı, Türkiye’nin altyapısıdır. Talep eden her operatör bu altyapıyı kullanabilir.”

Haberin Devamı

Her sokağa fiber geliyor

21.7 MİLYON HANE

2019 yılının Türk Telekom için başarılı geçtiğini kaydeden Önal, yılın ilk 9 ayında yüzde 15.6’lık büyüme ve 1.9 milyar TL net kâr ile son 11 yılın gelir artışında rekor kırdıklarını söyledi. Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne son 14 yılda 16.2 milyar dolar yatırım yaptık. Fiber şebekemiz ile ulaştığımız hane sayısı 21.7 milyona ulaştı” dedi.

5G’DE LİDER

Türkiye’nin şu anda sahip olduğu fiber altyapısıyla 5G öncesi büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Önal, “OECD ülkelerinin ortalamaları dikkate alındığında; yüzde 20 seviyesindeki abone fiberleşme oranıyla Türkiye, bu kategoride ABD, Kanada, İsviçre, Hollanda, Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere ve Belçika gibi gelişmiş ülkeleri geride bırakıyor” diye konuştu.

HEDEFLERE AZ KALDI

Ümit Önal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fiber konusundaki yatırımların yetersiz kaldığı konusundaki eleştirilerine ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları bizim için ödev mahiyetinde ve kesinlikle doğru. Türkiye’deki toplam internet penetrasyonu son 2 yılda yüzde 47’den yüzde 57’ye geldi. Bunun dünya ortalaması olan yüzde 70’e ulaşması gerekiyor.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder