Murat Gülderen Hırsızsavar uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Hırsızsavar uygulamalar

Kendini, polis, savcı, asker, kurye, bankacı, telefon operatörü, teknoloji perakendecisi, mobilyacı gibi tanıtıp para isteyen dolandırıcılara karşı özel telefon uygulamaları geliştirildi. Ücretsiz indirilen uygulamalar, aranan numaranın kime ait olduğunu, nereden aradıklarını sadece bir kaç saniye içerisinde sorgulayıp size bilgi veriyor. Ve bu numaraların sizi aramalarını engelliyorlar.

Kim o: 50 binden fazla reklam ve telefon dolandırıcılığı amacıyla kullanılan numaraları tanıyor ve bu aramaların size ulaşmasını engelliyor. Engelleme sonrası size bu kişilerin kim olduklarıyla ilgili bilgi de veren uygulamanın aktif olması için telefonun internete bağlı olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Numara ve SMS engelle: Bu uygulama da istenmeyen ya da rehberinizde olmayan şüpheli çağrı ve mesajları engellemek için geliştirildi. Uygulamanın en ilginç özelliği ise mesajın içeriğine göre engel modu: Yani buraya ekleyeceğiniz anahtar kelimeleri tanımlayan uygulama bu mesajı anında geri çeviriyor.

Arayan kimliği: 246 ülke ve 12982 şehir alanından gelen tüm cep ve sabit telefon numaralarının kimlere ait olduğunu ve bu kişilerin anlık konumlarını bulmanızı sağlıyor. Harita üzerinden mekan tespiti bile yapan bu uygulama, istendiğinde rehberde kayıtlı olmayan kişilerin çağrılarını da engelliyor.

Call Blacklist: Bu uygulama ile ürün reklamları, spam mesajlar gibi tüm rahatsız edici mesajları kolayca engelleyebilirsiniz. Mesaj göndereni tanımlama, belirli numaralar ve kişilerden gelen mesajları da engelleme yeteneği olan uygulama, siber dolandırıcılığın önüne geçebiliyor.

True Caller: İnternet olmadan çalışmayan bu ücretsiz uygulama ise, arayanın kimliğini tespit etme dışında bu numaraların kaç kişi tarafından istenmediğini de söylüyor. Teknik olarak resim tanımlaması da yapabilen uygulama pazarlamacıları ve istenmeyen her türlü mesajı da içeriğine göre tarayarak engelleyebiliyor.

Mr. Number: Aldatmaca veya dolandırıcı çağrıları ve kısa mesajları tanımlama ve engelleme yeteneğine sahip olan Mr. Number uygulaması oldukça kolay kullanıma sahip. Uygulama, özel numaralardan ve alan kodlarından gelen aramaları ve SMS’leri, Şüpheli listenizden gelen aramaları engelleyebildiği gibi, gelen çağrı, arayanın kimliği ve mesajlarla ilgili ayrıntılı bilgi de veriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder